پنج‌شنبه 8 آذر 1403

با غول‌های نفتی برجام را تضمین کنیم / شرکت های بزرگ نیایند توافق پایدار نخواهد یود

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
با غول‌های نفتی برجام را تضمین کنیم / شرکت های بزرگ نیایند توافق پایدار نخواهد یود

ایلنا نوشت: یک کارشناس حوزه انرژی گفت: اگر شرکت‌های مطرح نیایند و یا انتخابی برخورد کنیم مثلا اروپایی و چینی بیاید و امریکایی نیاید، عملا اگر به توافق هم برسیم پایدار نخواهد بود.

مرتضی بهروزی‌فر درباره احیای برجام و احتمال ورود شرکت‌های بین‌المللی به صنعت نفت ایران اظهار داشت: ابتدا اینکه در صورت عدم همکاری با شرکت‌های بین‌المللی امکان توسعه صنعت نفت ما وجود ندارد، یعنی اگر تکنولوژی، مدیریت و تامین مالی شرکت‌های تراز اول دنیا را در اختیار نداشته باشیم، نمی‌توانیم متناسب با ذخایرمان تولید نفت و گاز داشته باشیم. بعبارت دیگر صرفا امضای برجام مشکلات صنعت نفت را حل نخواهد کرد، اگر نتوانیم نحوه تعامل‌مان را با دنیا تغییر دهیم و اثبات کنیم که ما کشوری هستیم که ثبات سیاسی و اقتصادی داریم و می‌توانیم پایبند شرایط بین‌المللی باشیم امکان جذب سرمایه و تکنولوژی وجود نخواهد داشت.

جذب غول‌ها برجام را تضمین می‌کند

وی تاکید کرد: یکی از مواردی که به عنوان تضمین تداوم برجام می‌توان در نظر گرفت این است که شرایطی فراهم کنیم که شرکت‌های تراز اول در اقتصاد کشور سرمایه‌گذاری کنند، اگر این شرکت‌ها را جذب کنیم عملا می‌توانیم تداوم امضای برجام را تضمین کنیم، اگر شرکت‌های مطرح نیایند و یا انتخابی برخورد کنیم مثلا اروپایی و چینی بیاید و امریکایی نیاید عملا اگر به توافق هم برسیم پایدار نخواهد بود.

40 سال است که سرمایه‌گذاری مناسبی در نفت نداشته‌ایم

این کارشناس حوزه انرژی با اشاره به تمایل شرکت‌های بزرگ بین‌المللی برای حضور در صنعت نفت ایران گفت: ما دومین دارنده ذخایر گاز و یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر نفت دنیا هستیم که در 40 سال گذشته سرمایه‌گذاری مناسبی در صنعت نفت و گاز ما اتفاق نیفتاده، ما زمینه‌های گسترده‌ای برای سرمایه‌گذاری در نفت نفت و گاز داریم که می‌تواند شامل بالادستی از اکتشاف و استخراج و افزایش تولید تا پایین‌دست پالایشگاه و پتروشیمی باشد و با توجه به بازار بزرگ و جایگاه جغرافیایی که داریم، می‌توانیم یک تامین‌کننده بزرگ نفت و گاز و محصولات پالایشی و پتروشیمی باشیم.

شرکت‌های اروپایی و امریکایی با کمال میل وارد صنعت نفت ما می‌شوند

وی خاطرنشان کرد: بدیهی است که اگر بتوانیم زمینه‌ها را فراهم کنیم و تعاملات‌مان را با دنیا بهبود ببخشیم و زیرساخت‌ها را فراهم کنیم، مسلما شرکت‌های اروپایی و امریکایی با کمال میل وارد این بازاری که زمینه سرمایه‌گذاری هنگفتی دارد و برای هر دو طرف سودآور است، خواهند شد.

نیاز به تکنولوژی روز؛ از آزادگان تا پایین‌دست پتروشیمی

بهروزی‌فر تصریح کرد: صنعت نفت ما در تمامی بخش‌ها از توسعه بالادست در آزادگان، پارس‌شمالی، کیش، افزایش تولید پارس‌جنویی و افزایش نرخ بازیافت مخازن نفت و انتقال گاز و تاسیسات ال‌ان‌اجی گرفته تا بازسازی و بهبود پالایشگاه‌های فرسوده و فرایندهای پالایشی برای تولید فراورده با کیفیت بالاتر و توسعه حلقه‌های پایین پتروشیمی مشکل دارد، یکی از موارد مهم هم بهینه‌سازی مصرف انرژی از صنعت خودرو تا نیروگاه‌ها و مصارف خانگی است که باید با حفظ رفاه جامعه نسبت به آن اقدام کرد.

روسیه رقیب ما است نه شریک

وی در ادامه به موضوع توسعه ال‌ان‌جی با همکاری روسیه پرداخت و گفت: در نظر داشته باشیم روسیه حداقل در صنعت نفت و گاز؛ شریک ما حساب نمی‌شود بلکه رقیب ما است، بنابراین اینکه تصور کنیم کشوری مثل روسیه به ما کمک می‌کند تا صنعت نفت و گازمان را توسعه دهیم و افزایش تولید نفت و گاز داشته باشیم یک خیال خام است.

ال‌ان‌جی روسیه غربی و امریکایی است

این کارشناس حوزه انرژی بیان داشت: موضوع دیگر اینکه صنعت ال‌ان‌جی روسیه بومی نیست، تمامی پروژه‌های ال‌ان‌جی این کشور از تامین مالی و تکنولوژی و یاد اداره آن توسط شرکت‌های و اروپایی امریکایی و حتی ژاپنی صورت می‌گیرد و هیچ بخشی در اختیار روسیه قرار ندارد که بخواهد این تکنولوژی را در اختیار ما قرار دهد، تاسیساتی که در ساخالین وجود دارد همگی غربی هستند و پروژه‌های در دست ساخت هم بر مبنای تکنولوژی غربی و امریکایی است.

چرا ال‌ان‌جی با روسیه به جایی نمی‌رسد؟

وی یادآور شد: حتی اگر تصور کنیم که روسیه در نظر دارد به ما کمک کند تکنولوژی ال‌ان‌جی را در اختیار ندارد، ضمن اینکه مطمئنا اگر تحریم ادامه داشته باشد نه تنها توسعه صنعت ال‌ان‌جی روسیه متوقف می‌شود بلکه ظرفیت موجود هم با گذشت زمان و نیاز به تعمیرات اساسی افت خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

220 46

کد خبر 1661437
با غول‌های نفتی برجام را تضمین کنیم / شرکت های بزرگ نیایند توافق پایدار نخواهد یود 2