دوشنبه 1 بهمن 1403

با محمد غفاری در روز هشتم از پویش معرفی ده کتاب

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
با محمد غفاری در روز هشتم از پویش معرفی ده کتاب

محمد غفاری در هشتمین روز از پویش معرفی ده‌کتاب فهرستی متنوع از شعر و رمان داخلی و خارجی معرفی می‌کند.

این روزها با گسترش عالم‌گیر ویروس منحوس کرونا، یگانه توصیه پزشکان در کنار رعایت بهداشت فردی، قرنطینه خانگی است به این امید که چرخه انتقال آن بشکند.

در خانه ماندن به مدت طولانی ممکن است دشوار باشد و مشکلاتی‌را برای فرد و خانواده‌اش به وجود آورد به خصوص که تعطیلات کرونایی مصادف شده است با تعطیلات نوروزی که موسوم معاشرت و مهمانی و گردش و سفر ما ایرانی هاست.

اما همیشه می‌توان با هوشمندی، مشکلات و سختی‌هارا تبدیل به فرصت کرد. تعطیلات اجباری برای مشتاقان مطالعه می‌تواند بهترین فرصت برای در خانه ماندن و مطالعه کتب به تاخیرافتاده باشد؛ همچنین می‌تواند منجر به ایجاد و تقویت فرهنگ کتابخوانی در سطح جامعه باشد.

ما نیز به نوبه خود به سراغ نویسندگان و شاعران مطرح و توانای قمی رفتیم و از آن‌ها خواستیم تا ده کتاب از میان بهترین کتاب‌هایی که خوانده‌اند را با توضیحی کوتاه معرفی کنند و اولویت خود را در معرفی کتب، به آثار معاصر اختصاص دهند.

به عنوان هشتمین نفر در هشتمین روز به سراغ محمد غفاری شاعر و معاون حوزه هنری قم رفتیم. محمد غفاری متولد 23 مرداد 68، دارای مدرک کرشناسی ارشد علوم ارتباطات و شاعر مجموعه شعر «آستانه» است.

وی همچنین برگزیدگی جشنواره‌هایی همچون جشنواره شعر دفاع مقدس، کنگره شعر غدیر، کنگره شعر فاطمی و گردآوری چند مجموعه شعر آیینی در موضوعات مختلف‌را در کارنامه ادبی خود داراست و دبیر و مسئول اجرایی بیش از سی کنگره سراسری بوده‌است.

غفاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، ده کتاب زیررا به عنوان لیست ده‌گانه منتخبش جهت مطالعه عیدانه معرفی کرد:

اول؛ عقاید یک دلقک: «عقاید یک دلقک» به قلم هانریش بل و ترجمه شریف لنکرانی از نشر امیرکبیر، روایتگر رهایی از روزمرگی و پیچیدگی‌های مرسوم دنیا است که آرزوی هر کدام از ماست اما جرأت پشت پا زدن به داشته‌هامان و بی‌تفاوتی نسبت به پیرامون‌مان هرگز شدنی نیست. آنچه در این کتاب می‌خوانیم زندگی یک دلقک رها از هر قیدوبندی است که گاه با حرف‌های فلسفی‌اش پیشفرض‌های ذهنی مخاطب را به چالش می‌کشد.

دوم؛ جنگ چهره زنانه ندارد: اگر مثل من علاقه‌مند به تاریخ جنگ جهانی دوم هستید این کتاب بی‌نظیر را از دست ندهید. مجموعه‌ای برگرفته از تاریخ شفاهی حضور زنان رزمنده شوروی در میدان جنگ. اولین کتاب در زمینه تاریخ، که جایزه نوبل ادبیات را دریافت کرده است! این اثر نوشته سوتلانا آلکساندرونا الکسیویچ و ترجمه عبدالمجید احمدی از نشر چشمه است.

سوم؛ رمان لاله برافروخت: انقلاب اسلامی سال 57 سرشار از اتفاقات بی‌نظیری‌ست که هنوز بعد از گذشت چهار دهه از آن آنگونه که باید در ادبیات منعکس نشده است. اسماعیل فصیح در «لاله برافروخت» از نشر جانان، با سبک و سیاق خودش وقایع انقلاب را در قالب داستانی دراماتیک برای مخاطب روایت می‌کند.

چهارم؛ قلندر و قلعه: داستان‌های پرتره از شخصیت‌های برجسته تاریخی همواره جذاب و خواندنی است؛ و چه زیباتر آنکه داستان زندگی شیخ شهاب‌الدین سهروردی باشد. داستانی برگرفته از تلفیق عرفان اسلامی و آموزه‌های زرتشتی که خواندنش به شدت پیشنهاد می‌شود؛ به قلم سید یحیی یثربی از نشر قو!

پنجم؛ برنامه‌نویس: اگر دنبال کتابی هستید که انگیزش و خلاقیت جوان و نوجوان امروزی را تقویت کند، «برنامه‌نویس» را بخوانید. ماجرای دانشجوی نخبه‌ای که کشفیات و کارهای متفاوتش باعث افتخارمان می‌شود و عزت ملی‌مان را تقویت می‌کند؛ به قلم وحید حسنی از نشر سوره مهر!

ششم؛ رمان نخل و نارنج: در ادامه داستان زندگی بزرگان تاریخ، می‌توانید کتاب نخل و نارنج درباره زندگی شیخ مرتضی انصاری را بخوانید و لذت ببرید. کتابی که من بعد از خواندنش آرزو کردم که ای کاش وحید یامین‌پور بجای اجرا و ورود به سیاست، روی نویسندگی‌اش متمرکز می‌شد؛ به قلم وحید یامین‌پور از نشر جمکران!

هفتم؛ گزیده اشعار قیصر امین‌پور: گزیده‌ها همواره خواندنی هستند و چقدر خواندنی‌تر وقتی قیصر امین‌پور بهترین اشعارش را انتخاب کند. این کتاب قیصر می‌بایست کتاب بالینی همه شاعران باشد و به ویژه مقدمه درخشان آن چند واحد کلاس آموزشی است. از دستش ندهید.

هشتم؛ مجموعه شعر باران پس از برف: اعظم سعادتمند از بهترین بانوان شعر روزگار ماست که نگاه متفاوتی به اتفاقات پیرامونی‌اش دارد. عواطف و جزئی‌نگری زنانه وقتی همراه می‌شود با پختگی و اندیشه‌محوری، حتما خروجی خوب و هیجان انگیزی خواهد داشت. شعرهای آیینی مجموعه شعر «باران پس از برف» از نشر کتاب‌فردا، جهان‌بینی متفاوتی دارد که خواندنش را توصیه می‌کنم.

نهم؛ مجموعه شعر هیاهو: این مجموعه را بخوانید تا ببینید یک شاعر بی‌حاشیه و بدور از نام و نشان، چقدر حرفه‌ای و عمیق شعر می‌گوید. اشعاری معناگرا و با دقت تراش‌خورده که از خواندنش لذت خواهید برد. محمد مهدی خانمحمدی شاعر این مجموعه و نشر شهرستان ادب، آن‌را منتشر کرده است.

دهم؛ مجموعه شعر حاشا: ظرافت‌ها و ظرفیت‌های بعضی شعرها در نگاه اول مشخص نمی‌شود و همین‌که اندکی روی آن تأمل می‌کنید از شعر و کشف آن دوچندان لذت می‌برید.

مثل بسیاری از اشعار رضا یزدانی در «حاشا» که چه در قالب‌های کلاسیک و چه در قالب غریب نیمایی، ما را با خود همراه می‌کند و اجازه نمی‌دهد به سادگی بخوانیم و از آن عبور کنیم. «حاشا» را بخوانید تا از شعر نیمایی لذت ببرید؛ به قلم رضا یزدانی رضا یزدانی و نشر شهرستان ادب!

تاکنون مرضیه نفری، حامد حجتی، فاطمه دولتی، علی‌اصغر عزتی‌پاک، محبوبه حاجی مرتضایی، حامد اشتری و سمیه عالمی لیست‌های ده‌گانه خودرا در روزی‌های گذشته معرفی کرده‌اند.

در روزهای آتی به معرفی سایر نویسندگان و شاعران شهر قم و پیشنهادات ده‌گانه آن‌ها جهت مطالعه کتاب در ایام تعطیلات کرونایی نوروز را خواهیم داشت.

انتهای پیام