بحران باورنکردنی در انتظار ایران 1430
با روند کنونی، نرخ رشد جمعیت تا سال 1430 صفر خواهد شد و بعد از آن نیز نزولی میشود نرخ رشد جمعیت ایران تا سال 1430 صفر خواهد شد و بعد از آن نیز نزولی میشود. برخی آمارهای دیگر نیز می گوید:7 سال دیگر نرخ رشد جمعیت ایران صفر می شود اما آنچه مشخص است جمعیت ایران 70 سال دیگر به 42 میلیون نفر می رسد.. در حال حاضر به گفته کارشناسان، نرخ رشد جمعیت ایران حدود هفت دهم درصد است. گزارش تحولات...
نرخ رشد جمعیت ایران تا سال 1430 صفر خواهد شد و بعد از آن نیز نزولی میشود. برخی آمارهای دیگر نیز می گوید:7 سال دیگر نرخ رشد جمعیت ایران صفر می شود اما آنچه مشخص است جمعیت ایران 70 سال دیگر به 42 میلیون نفر می رسد.. در حال حاضر به گفته کارشناسان، نرخ رشد جمعیت ایران حدود هفت دهم درصد است.
گزارش تحولات جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی پیش بینی های تکان دهنده ای از آینده جمعیتی کشور انجام داده است اما نسخه ای که برای برون رفت از این وضعیت برای آینده کشور پیچیده است، آنچنان که باید مطابق با سلایق و واقعیت های روز جامعه ایران نیست.
دراین باره بخوانید: سال 1430 برای جمعیت ایران چه اتفاقی می افتد؟
چند سالی است که جامعهشناسان و جمعیتشناسان کشور، کاهش رشد جمعیت ایران را هشدار میدهند و آن را زنگ خطری میدانند که اگر به همین منوال ادامه یابد، تا سال 1430 میتواند ترکیب سنی جمعیت کشور را تغییر دهد و کشور را به سمت سالخوردگی یا «پیری جمعیت» ببرد.
موضوعی که بدترین پیامد آن، دور شدن کشور از رشد و توسعه اقتصادی خواهد بود. در این شرایط نظام حاکم بهتدریج مجبور به پذیرش نیروی کار از کشورهای دیگر میشود که تبعات خاص خود را دارد
کاهش باورنکردنی نرخ رشد جمعیت تا سال 1430
سرپرست، امور فرهنگی، گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه گفت: با روند کنونی، نرخ رشد جمعیت تا سال 1430 صفر خواهد شد و بعد از آن نیز نزولی میشود.
، مهدی حسینزاده یزدی، امروز (دوشنبه) در نشست بررسی مهمترین چالشهای جمعیتی ایران که در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، اظهار کرد: تمام دغدغه ما و سازمان برنامه و بودجه این است که قانون حمایت از خانواده و جوانی و رشد جمعیت به بهترین شکل اجرایی شود و لازمه آن در مرحله نخست جهاد تبیین به خصوص برای مدیران است.
وی افزود: باید تبیین شود که قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و اجرایی شدن آن چه ضرورتی دارد؛ زیرا از دهه 30 به بعد (تا سال 1430) رشد جمعیت کشور صفر خواهد شد و بعد از آن نیز نزولی میشود و باید این موضوع مورد بررسی قرار بگیرد که مشکل کجاست و باید چه کنیم.
سرپرست، امور فرهنگی، گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: موضوع جمعیت و رشد آن نیازمند تفاهم و گفتوگو است تا اغنای جمعی حاصل شود و باور داریم که قانون جوانی جمعیت باید اجرا شود و آن را پیگیری خواهیم کرد.
حسینزاده یزدی تاکید کرد: فعلاً قصد داریم موضوع با اهمیت رشد جمعیت را تبیین کنیم که به این ایده برسیم که چگونه قانون به بهترین شکل اجرایی شود. متأسفانه تخصیصهایی که باید در راستای قانون جوانی جمعیت داده میشد به علت برخی مشکلات قانون، هنوز انجام نشده است.
وی گفت: امیدواریم موافقنامهها برای اجرای قانونی جوانی جمعیت زودتر به سرانجام برسد، البته این موافقتنامهها بارگذاری و برنامه و اقدامات نیز مشخص شده است.
سرپرست، امور فرهنگی، گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: اگر همه به این باور برسیم که در راستای رشد جمعیت و اجرای قانون آن اقدام کنیم، امسال اجرای قانون چندین مرحله جلوتر خواهد افتاد و امیدواریم در همین دولت سیزدهم شاهد یک تغییر محسوس باشیم.
حسینزاده یزدی با تاکید بر اینکه نگاهمان به موضوع جمعیت باید تغییر کند، گفت: باید نقش مادر در جامعه به عنوان یک نقش تاثیر گذار در جامعه تبیین و باید برای فرزندآوری فرهنگ سازی شود، زیرا برخی افکار باعث شده تا از این نگاه و فرزندآوری فاصله بگیریم.
جوانی جمعیت یکی از چالشهای گام دوم انقلاب است
سید منصور حسینی، معاون امور فرهنگی، گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه کشور هم در این نشست، بیان کرد: جوانی جمعیت یکی از چالشهای بسیار با اهمیت جمهوری اسلامی ایران در گام دوم انقلاب است که این چالش با کُند شدن آهنگ رشد جمعیت طی سالهای گذشته کلید خورده است.
وی افزود: در راستای منویات و دغدغههای مقام معظم رهبری در خصوص تجدید نسل و نیز تسهیل افزایش جمعیت، سازمان برنامه و بودجه در نظر دارد ضمن بررسی تمان ابعاد گفتمان صاحبنظران علوم اجتماعی و راهکارهای ارائه شده در حوزه موالید و افزایش جمعیت سلسله نشستهایی را با دعوت از متفکران و اندیشمندان جامعه برگزار کند تا از نظرات این افراد استفاده کند.
نرخ رشد جمعیت ایران از سال 75 تا 95 کاهش شدیدی داشت
قدرت طاهری، معاونت امور استانهای سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص آمارهای مربوط به تغییرات جمعیت، گفت:: جمعیت به سه گروه صفر تا 14 سال، 15 تا 64 سال و 65 سال به بالا تقسیم میشود که نسبت رشد جمعیت صفر تا 14 سال را شاخص جوانی جمعیت است.
وی افزود: براساس سرشماریهای انجام شده در سالهای 55 و 65، شاخص جوانی جمعیت بیشتر از 40 درصد و قابل قبول بود؛ زیرا اگر شاخص جوانی جمعیت بیشتر از 40 درصد بیشتر باشد. طبیعتاً این جمعیت جوان نیازهایی دارد و اگر این نیاز برطرف نشود، نتایج ناگواری خواهد داشت.
معاونت امور استانهای سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت ایران از سال 75 تا 95 کاهش شدیدی داشت، بیان کرد: در پی سیاستهای کنترل جمعیت شاهد بودیم که کاهش نرخ جمعیتی که در کشورهای دیگر 100 سال طول میکشد در ایران طی 20 سال از سال 1375 تا سال 1395 رخ داد.
طاهری گفت: شاخص باروری نیز کاهش شدیدی در کشور ما داشته است و تعداد فرزندآوری بین سنین 15 تا 49 سال، بر اساس سرشماری سال 65، چیزی حدود 7 نفر و حتی در برخی استانها 9 نفر بوده است، اما این شاخص در چند سال گذشته حدود یک تا دو نفر بوده است.
منبع: ایرنا
هم اکنون دیگران می خوانند-
پسر ترسناک در راه ایران / النینو قوی به ایران می رسد؟ پاییز و زمستان جهنمی در پیش است
-
پیام تاریخی رونالدو به ایران | رونالدو: هزینه درمان فاطمه را می دهم
-
هشدار مهم | تردد در این مناطق از پنجشنبه شب تا جمعه ممنوع شد!
-
اعلام میزان جریمه حجاب در اسنپ و تپسی و پلتفرم ها | تاکسی های اینترنتی بی حجابی را گزارش کنند
-
شنبه اول مهرماه ساعت 10:20 دقیقه این اتفاق را منتظر باشید
-
لایحه حجاب قانونی شد / آغاز برخوردها با بی حجابی
-
شرایط دریافت وام 100 میلیونی / کدام بانکها وام بدون ضامن میدهند؟