بحران سلامت در آمریکا؛ بیماران غرق در سونامی کرونا
تهران - ایرنا - با تشدید شیوع کرونا در آمریکا شهروندان این کشور با توجه به هزینه های بالای بستری در بیمارستان ها، مشکلات اقتصادی و بیکاری، بی عدالتی و فقدان بیمه سلامت در سونامی این بیماری غرق شده اند.
به گزارش سه شنبه ایرنا، شبکه خبری سی بی اس نیوز گزارش داد: شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا از مرز 11 میلیون عبور کرده و فقط در یک روز یک میلیون مبتلای جدید در این کشور ثبت شده و از آغاز ماه جاری میلادی دو میلیون مورد جدید به شمار مبتلایان آمریکا افزوده شده است.
بیمارستان هایی که مجبور به درمان تقریبا 70 هزار بیمار کرونایی هستند به مرز فروپاشی رسیده اند. در یوتا رکوردها همچنان شکسته می شود و موارد ابتلا سر به فلک گذاشته است. یک چهارم از نتایج آزمایشات مثبت بوده است. بخش مراقبت های بهداشتی پر است و کادر درمان احساس می کنند بشدت تحت فشار هستند.
این رسانه به نقل از پرستاری که در بخش مراقبت های پزشکی بزرگترین بیمارستان یوتا کار می کند نوشت: ما به لحاظ ذهنی، فیزیکی و احساساتی بشدت خسته شده ایم.
دکتر براندون وب از پزشکان این بیمارستان گفت: مساله دیگر سیاسی نیست من در ماه گذشته بیشتر از تمام مدت کار حرفه ای ام شاهد درد و رنج بیماران بوده ام. این فشار در سراسر کشور احساس می شود.
جی اینسلی فرماندار واشنگتن گفت: اگر زودتر اقدام کنیم می توانیم جان بیماران را نجات دهیم اگر نه، در سونامی این ویروس غرق می شویم.
همزمان با افزایش آمار کرونایی در آمریکا و کادر درمان فرسوده در این کشور به تازگی افشاگری پرستار داوطلبی که در حوزه بهداشت و نگهداری از بیماران در شهر ال پاسوی تگزاس کار می کند، نگرانی های تازه ای را برانگیخته است.
شیوع ویروس کرونا در این شهر در روزهای گذشته گسترش یافته و هم اکنون این شهر سومین موج از شیوع کرونا را تجربه میکند.
ریورز در این ویدئو فاش کرد که بیماران حاد کرونایی در بیمارستان ال پاسو در یک اتاق با عنوان "گودال" قرار می گیرند و پزشکان از ترس اینکه در معرض ویروس کرونا قرار نگیرند، وارد این اتاق نمیشوند.
وضعیتی که این پرستار در برخورد با بیماران آمریکایی تشریح کرده است به جز عوامل تعیین کننده ای است که در طول تاریخ مانع از فرصت های برابر دستیابی به خدمات اجتماعی شده است.
سایت مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در آمریکا، خود در گزارشی می نویسد: شواهد فزاینده ای وجود دارد که نشان می دهد برخی از اقلیت های قومی و نژادی به شکل نامتناسبی تحت تاثیر کووید -19 هستند. نابرابری در عوامل تعیین کننده سلامت همچون فقر و دسترسی به مراقبت های بهداشتی این اقشار را تحت فشار قرار داده است.
این مرکز به موانع فرصت های عادلانه در دسترسی به خدمات بهداشتی شامل تبعیض، محرومیت از بیمه اجتماعی، فساد، تحصیلات، درامد، محل سکونت به ویژه برای اقلیت ها در آمریکا اشاره کرده است.
در همین ارتباط شبکه الجزیره گزارشی را از ابتلای یک کمدین آمریکایی منتشر کرده و می نویسد: او بعد از شش هفته دست و پنجه کردن با مرگ در نهایت با دو گزینه از سوی مسئولان بیمارستان مواجه شد: بیشتر بستری باشد و پولش را بدهد یا به خانه برود و با بهایی پایین تر هزینه اکسیژن را بپردازد.
این کمدین دیابتی است که ریسک بیماری را افزایش می دهد و با توجه به این که بیمه ندارد برای درمان خود مجبور است هزینه بپردازد و از این رو چاره ای جز ترک بیمارستان ندارد.
براساس آمار مرکز کنترل بیماری ها در آمریکا تقریبا 33 میلیون آمریکایی زیر 65 سال فاقد بیمه هستند.
جامعه آمریکایی های آفریقایی تبار بالاترین آمار مرگ و میر ناشی از کرونا را نسبت به دیگر اقلیت های نژادی در آمریکا دارند.
این موضوعی است که مرکز کنترل بیماری ها در آمریکا تایید کرده و بیان می کند که نرخ مرگ و میر آمریکایی های سیاه پوست 2.1 بار بیشتر از آمریکایی های سفیدپوست است.
الجزیره نوشت: در شهر نیویورک که بیشتر آمار مرگ را در آمریکا دارد، ویروس کرونا بیشتر اقشار کم درامد را گرفتار کرده است.
در همین زمینه روزنامه نیویورک تایمز نوشت: بیماران در این جوامع عمدتا مجبور هستند در بیمارستان های دولتی بستری شوند. در مقایسه با بیمارستان های خصوصی، بیماران در بیمارستان های عمومی سه برابر ممکن است بیشتر در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست بدهند.
افزایش کرونا و تلاش ترامپ برای برچیدن بیمه سلامت اوباما
در بحبوحه همه گیری کرونا در آمریکا دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تلاش می کند لایحه مراقبت های مقرون به صرفه موسوم به «اوباما کر» را نابود کند.
با وجود بارها تلاش شکست خورده جمهوریخواهان برای لغو اوباماکر، وزارت دادگستری ترامپ به همراه برخی از دادستان ها از دیوان عالی این کشور برای برچیدن اوباماکر تقاضای کمک کرده اند.
در جریان رقابت های انتخاباتی در آمریکا نظرسنجی ها نشان دادند که مراقبت های بهداشتی عمده ترین نگرانی شهروندان آمریکایی است.
بیش از 40 میلیون آمریکایی در نتیجه همه گیری کرونا شغل خود را از دست داده اند. از دست دادن فرصت های شغلی برای آمریکایی ها به معنای محرومیت از دسترسی کافی به مراقبت های بهداشتی است. در چنین وضعیتی خرید اوباما کر یا دسترسی به مدیکد می تواند نقطه نجات دهنده باشد.
لغو اوباماکر 23 میلیون نفر از پوشش این برنامه خارج می کند. این در حالی است که ترامپ و جمهوریخواهان فاقد طرحی جایگزین هستند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*