چهارشنبه 7 آذر 1403

بخش کشاورزی کشور به جهش علمی نیاز دارد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بخش کشاورزی کشور به جهش علمی نیاز دارد

اصفهان - ایرنا - رییس شورای اسلامی استان اصفهان با تاکید بر اینکه بخش کشاورزی در کشورمان به جهش علمی نیاز دارد، گفت: تحقق یافتن جهش علمی در کنار رفع مشکلات ساختاری و حقوقی به جهش تولید منجر می‌شود.

به گزارش ایرنا، عبدالله کیانی روز سه‌شنبه در جلسه شورای اسلامی استان در استانداری اصفهان افزود: لازم است توجه بیشتری به بخش کشاورزی شود تا به سمت جایگاه واقعی خود حرکت کند.

رییس شورای اسلامی استان اصفهان برخی از چالش‌های بخش کشاورزی کشور را سهم ناچیز از تجارت محصولات کشاورزی در دنیا، آلودگی منابع خاکی، کوچک بودن اراضی کشاورزی، مسن بودن بهره‌برداران و کشاورزان، پایین بودن میزان سواد کشاورزان، پایین بودن سطح ماشین‌ها و تجهیزات کشاورزی و بهره نبردن از روش‌های نوین در زمین‌های کشاورزی عنوان کرد.

وی آب و هدر رفت آن را مساله اساسی در بخش کشاورزی برشمرد و گفت: مساله آب فقط کاهش نزولات آسمانی نیست بلکه بخش بزرگی از بحران آب به سوءمدیریت‌های سال‌های گذشته و بهره‌وری پایین مدیریت آب بر می‌گردد.

کیانی، حفر بی‌رویه چاه‌ها، بی‌توجهی به مدیریت حوضه آبریز زاینده‌رود، غلبه نگاه استانی بر نگاه ملی نسبت به آب، الگوی کشت نامناسب و مصرف آب در کشت محصولاتی که توجیه اقتصادی ندارد، استقرار صنایع آب‌بر در اقلیم خشک استان، بی‌توجهی به مسائل اقلیمی و جغرافیایی، بی‌توجهی به آلودگی منابع آب شیرین حاصل از آلاینده‌های کشاورزی و صنعتی و فرسودگی شبکه‌های آب شهری را از دیگر موارد موثر در ایجاد بحران آب عنوان کرد.

وی مربوط دانستن علل ایجاد بحران آب به کاهش نزولات جوی را فرافکنی مسئله و ساده‌سازی آن خواند و اضافه کرد: بخش عمده‌ای از سدهایی که در کشور ایجاد شده با وجودیکه بارها اثرهای نامطلوب زیست محیطی آنها گوشزد شده است، به برهم خوردن مکانیسم طبیعی در ارتباط حوضه‌های آب زیرزمینی منجر می‌شود.

به گفته وی، میزان خالی شدن سفره‌های آب زیرزمینی ایران امروز در بین سریع‌ترین نرخ‌ها در جهان قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه ساختار مدیریتی و بهره‌برداری از آب در کشور، پوسیده و در هر زمینه از استحصال تا مصرف دارای ایراد اساسی است، تاکید کرد: توجه نداشتن جدی به مسئله آب و ورود حاکمیتی به این قضیه یک تهدید بشمار می‌آید که ممکن است باعث ایجاد تنش‌ها و درگیری‌های فراوان شود.

کیانی با بیان اینکه لازم است جامعه را نسبت به این موضوع آگاه کنیم و تدابیر لازم را برای مواجهه با آن بیندیشیم، اظهار داشت: مدیریت بر منابع آبی باید به‌صورت قطره‌ای باشد یعنی بر مصرف هر قطره از آب شیرین نظارت شود.

رییس شورای اسلامی استان اصفهان تاکید کرد: توجه به روش‌های بهینه آبیاری، توجه به آبخیزداری، اصلاح الگوی کشت، جلوگیری از کشت محصولات آب‌بر، توسعه نیافتن صنعتی و شهری در مناطق کم آب، بررسی توسعه بی رویه سدسازی و تأثیر آن بر آب‌های زیرزمینی، اصلاح فضای سبز شهری با کاشت گیاهان مقاوم در برابر خشکی و کاهش مصرف آب در بخش صنعت با استفاده از روش‌های جدید خنک کاری از مواردی است که باید به آنها توجه شود.

کیانی با بیان اینکه دولت باید رویکرد قاطع در مدیریت منابع آبی داشته باشد، تصریح کرد: حاکمیت باید در این زمینه با جدیت و قاطعیت و خارج از لحاظ مسائل قومی و منطقه‌ای عمل کند.

وی، ایجاد شفافیت و سالم سازی در مدیریت منابع آبی را ضروری دانست و افزود: برخورد قاطع و صریح با متخلفان حوزه آب باید تشدید شود هرچند در کنار آن باید موارد دیگر یعنی آموزش و کار کارشناسی نیز صورت گیرد.

رییس جهاد کشاورزی استان اصفهان نیز در این جلسه به ساخت وسازهای غیر مجاز در اراضی کشاورزی و باغ‌ها اشاره کرد و گفت: این مشکل فقط مربوط به اداره جهاد کشاورزی نیست و مسائل مختلفی در شکل‌گیری آن مانند روی آوردن سرمایه‌های سرگردان به سمت زمین‌های کشاورزی و برخی مصوبه‌های موجود، موثر است.

مهرداد مرادمند افزود: لازم است برای رفع این مشکل از طریق کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی به اصلاح قوانین موجود پرداخت.

در این جلسه بخشی از مسائل و مشکلات مربوط به کشاورزی از سوی اعضای شوراهای اسلامی استان اصفهان مطرح شد.

بیش از سه هزار و 500 نفر در استان افزون بر پنج میلیون نفری اصفهان عضو شوراهای شهر هستند؛ این استان 24 شهرستان دارد.

*س_برچسب‌ها_س*