بدهی دولت به شهرداری 70 هزار میلیارد تومان نیست
عضو شورای شهر تهران در پاسخ به پرسشی درباره بدهی دولت به شهرداری گفت: بدهی دولت به شهرداری 70 هزار میلیارد تومان نیست.
خبرگزاری میزان - حسن رسولی، عضو شورای شهر تهران ظهر امروز - سهشنبه 15 اردیبهشت - با حضور در نشست خبری آنلاین علی اعطا سخنگوی شورای شهر، نقش و جایگاه کمیسیون برنامه و بودجه را از سایر کمیسیونها متفاوت عنوان کرد و گفت: نقش این کمیسیون فرابخشی و سیاستگذاری است.
رسولی با بیان اینکه شهرداری تهران با توجه به چند صد وظیفه و چند ماموریت ناگزیر به همکاری و تعامل سازنده با همه ارکان نظام است، گفت: مدیریت جدید شهری به جنگ سرد میان دولت و شهرداری پایان داد و بخش قابل توجهی از بدهیهای دولت به شهرداری پرداخت شده است. با مجلس دهم هم همینگونه بود و جمع 53 نفرهای متشکل از مجمع نمایندگان تهران و اعضای شورای شهر برای راهبردی امور بهتر پایتخت همکاری نزدیکی داشتند.
این عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: به عنوان یک عضو شورای شهر اعلام میکنم صرف نظر از هرگونه تمایلات و گرایشهای سیاسی آماده همکاری با نمایندگان منتخب تهران در مجلس یازدهم هستیم.
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، درباره به روز نشدن سامانه شفافیت گفت: کمیته شفافیت فعال است، او در مجموعه ما در جهت اهداف کمیسیون موثر بوده و است قهری در جریان نبوده سامانه شفافیت کار خود را انجام میدهد. نه بسته شدن بحث شفافیت است و نه قهر خانم آروین.
او در پاسخ به پرسشی مبنی برای جبران کسری بودجه شهرداری تهران، توضیح داد: با توجه به بودجه 1399 شهرداری، این نهاد در صورتی که هر ماه 2 هزار و 500 میلیارد تومان درآمد کسب کند بودجه محقق میشود، اما متاثر از بحران کرونا و رکود اقتصادی که همه شهرداریهای کشور از دامنه این آثار مخرب در امان نیست، در سه ماهه نخست سال 1399 باید هفت هزار 500 میلیارد تومان درآمد کسب و هزینه کنیم. برآورد شده که حدود 2 هزار و 300 میلیارد تومان درآمد کسب شود.
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، با بیان اینکه حاصل تعامل بین شورا و شهرداری بسته محرک اقتصادی بود، توضیح داد: درست است که از سایر دستگاهها و قوای سه گانه کمک میطلبیم، اما فکر میکنیم با این نقشه راه بتوان از بحران با عوارض کمتری عبور کرد.
این عضو شورای شهر تهران، درباره آخرین وضعیت لایحه اصلاح ساختار شهرداری تهران گفت: ضوابط نهایی و تصویب شده و بعد از گذشت چندسال ایجاد و ادغام هر واحد سازمانی در سطوح میانی و پایه منوط به ضوابطی است که شورای شهر تدوین کرده و به معاون امرو استخدامی رییس جمهوری ارایه شده است. معاونت دادیم.
رسولی همچنین از حذف یک معاونت و ادغام دو معاونت با اصلاح ساختار شهرداری خبر داد و درباره سرپرست بودن یکی از معاونان شهردار توضیح داد: شهردار راسا اجازه ندارد تغییرات اساسی در شهر ایجاد کند، بنابراین سرپرستی باید ادامه داشته باشد فکر میکنم تا 20 روز آینده این لایحه بررسی شود. اصلاح ساختار به معنای حذف کارکنان شهرداری نیست. البته دراین رابطه نباید شتابزده عمل کرد.
او بسته محرک اقتصادی را ترکیبی از بسته طراحی شده اعضای شورا و لایحه پیشنهادی شهرداری عنوان کرد و افزود: این بسته سه بخش را در برمیگیرد نخست الزام شهردار برای ارایه کمکهای مومنانه به اقشار ضعیف شهر، بخش دوم مربوط به روابط مناسبات این نهاد با مودیان است که به شهرداری بدهی دارند و بخش سوم مربوط به حوزه معماری و شهرسازی و مجوزهایی بر اساس قانونی و طرح تفصیلی به شهردار است.
رسولی در پاسخ به پرسشی درباره بدهی دولت به شهرداری تهران گفت: بدهی دولت به شهرداری 70 هزار میلیارد تومان نیست، درواقع ردیفهایی که دولت بر اساس به شهرداری بدهی دارد در اسناد قانونی بالا دستی احصا شده است مانند بدهی سنواتی یا در کمک به تجهیز زیرساختهای حوزه حمل و نقل عمومی و تامین ارز مورد نیاز برای این حوزه. البته در سال اول آغاز به کار دولت، مقرر شد سازمان حسابرسی کشور تمانی این موارد را بررسی کند، به طوری که بیش از پنج هزار میلیارد تومان تا پایان سال به روشهای مختلف مانند تهاتر و اوراق دریافت شد و این روند همچنان ادامه دارد.
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه بحران کرونا سیب کاهش 70 درصدی درآمدهای شهرداری شد، اضافه کرد: حالا که دولت 75 هزار میلیارد تومان از صندوق ذخیره ارزی برای بنگاهها و افرادی که کار خود را از دادنداختصاص داده است، انتظار توقع مدیریت شهری هم این است که برای کمک به بیش از 130 هزار نفر مزدبگیر دارد که تا به امروز هیچ یک تعدیل نشدند، سهمی اختصاص داده شود.
- بیشتر بخوانید:
- سیاست فاصلهگذاری اجتماعی موجب کاهش آمار جانباختگان شد