دوشنبه 5 آذر 1403

بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت

در هفته کاری که گذشت شاخص کل بورس با افزایش 0.69 درصدی در ارتفاع 2 میلیون و 185 هزار واحدی ایستاد.

هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل هم‌وزن با کاهش 0.11 درصدی در پله 762 هزار و 339 واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با افزایش 0.08 درصدی در تراز 26 هزار و 294 واحدی ایستاد.

کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری شاخص صنعت انتشار و چاپ با افزایش 7.85 درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت حمل‌ونقل در جایگاه دوم قرار گرفت. صنعت محصولات چرمی با افت 4.76 درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد.

او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری 22 هزار و 861 میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه 4 هزار و 811 میلیارد تومان، یکشنبه 4 هزار و 869 میلیارد تومان، دوشنبه 4 هزار و 825 میلیارد تومان، سه شنبه 4 هزار و 529 میلیارد تومان و چهارشنبه 3 هزار و 827 میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.

خروج 849 میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام

آسایش بیان کرد: در این هفته کاری بازار سرمایه هر پنج روز شاهد خروج نقدینگی حقیقی‌ها بود به طوری که شنبه، یکشنبه، دوشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه به ترتیب 120، 38، 224، 417 و 50 میلیارد تومان پول حقیقی‌ها از بازار خارج شد تا در نهایت این هفته بازار خروج نقدینگی 849 میلیارد تومانی را شاهد باشد.

او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری 24 میلیون و 200 هزار تومان و میانگین سرانه فروش آن‌ها 23 میلیون و 800 هزار تومان بوده است.

افزایش تحرکات سهام کوچک بازار نسبت به سهام بزرگ

در ادامه رباب وفایی دیگر کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: هرچند هفته پرخبری از اتفاقات منطقه داشتیم، اما بازار تا حدودی ایستادگی کرد و تلاش نمود مسیر خود را مجزا کند، اما در مجموع موفق نبود. بنظر می رسد انتشار گزارش‌های فصلی شرکت‌ها فضا را شفاف‌تر کند و شرکت‌ها با گزارش‌های خوب فروش و تولید را مورد توجه قرار دهد.

او افزود: تحرکات سهام کوچک بازار بسیار بیشتر از بزرگان بود که نشان از حمایت بازیگران از سهام خودشان می‌دهد. سهامداری در نماد‌های کوچک و متوسط با پتانسیل رشد بهتر است و به محض جلب شدن توجه بازار به اینگونه نمادها، شاهد بازده سریع چند روزه در آن‌ها هستیم. نبود فروشنده قوی در بازار نشان می‌دهد، دیر یا زود بازار سهام راه خود را خواهد رفت و از فضای تورمی دور نخواهد ماند.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: انواع تلاش‌ها توسط بانک مرکزی برای جلوگیری از ایجاد جو خرید در دلار صورت می‌گیرد، اما معمولا بازار‌ها کار خودشان را می‌کنند. صندوق‌های درآمد ثابت به صورت متداوم با خروج پول همراه بود، مقصد آن خرید دارایی‌های تورمی مانند خودرو و طلا است.

او افزود: در یک مصوبه مهم نرخ مالیات شرکت‌های تولیدی از 25 به 18 درصد کاهش پیدا کرد و مشابه همین سال 1402 شد، این موضوع که می‌تواند برای شرکت‌های تولیدی بسیار کمک کننده باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس