برشی از خاطرات هاشمی / شایعه الشرقالاوسط در باره نظام سیاسی ایران چه بود؟
به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاعرسانی خانه موزه آیتالله هاشمی رفسنجانی در بخشی از خاطرات نوزده مرداد 1379 او آمده است:
بیانیهها و پیامها در حمایت از اقدام رهبری و اخراج طرح مطبوعات از دستور مجلس زیاد است و موافقان طرح منفعل شدهاند. در مقابل، نهضت آزادی و مجمع پیروان خط امام، بیانیه در مخالفت با حذف آن از دستور دادهاند و احمدآقا - فرزند آیتالله منتظری - با رادیو ضدانقلاب در لسآنجلس مصاحبه کرده و علیه رهبری حرف زده و گفته، اکنون روشن شد که بسیاری از فشارها، از طرف خود آقای خامنهای بوده؛ منجمله فشار برای حصر. به آقای ابراهیم امینی [رئیس دبیرخانه مجلس خبرگان] گفته شده، از طرف مجلس خبرگان هم بیانیه صادر شود که نشد. آقای امینی مشورت کرد، برای تکذیب خبر کذبی که روزنامه شرقالاوسط داده، مبنی بر اینکه مجلس خبرگان در جلسه مخفی خود، آقای [سیدمحمود] هاشمیشاهرودی را به عنوان جانشین رهبری انتخاب کرده؛ گفتم، آن روزنامه بیاعتبار است و معمولاً خبر جعل میکند و ارزش اینکه خبرگان جواب آن را بدهند، ندارد، ولی به نحوی باید تکذیب شود، چون رادیو اسرائیل خوانده است. دکتر [محمدعلی] هادی [معاون حقوقی و کنسولی وزارت امور خارجه] آمد. از اقداماتش برای روانشدن گذرنامه ایرانیان مقیم خارج و ویزای خارجیان و مسائل سربازی و ازدواج ایرانیهای مقیم خارج داشتهاند، گزارشی داد و خواست که در سخنرانی روز شنبه، راجع به آنها مطلبی بگویم. آقای [سیدحسین] هاشمی، نماینده میانه در مجلس آمد و گزارشی از مسائل جاری مجلس داد و گفت، نمایندگان مشغول امضای نامهای خطاب به ملت در توضیح مسائل اخیر مجلساند و ممکن است، تحریکآمیز باشد. دعوت کرد که برای مراسم بزرگداشت شهدای میانه به آنجا بروم. اخوی محمد [معاون اجرایی رئیسجمهور] آمد و گفت، در سفر آقای [سیدمحمد] خاتمی به کردستان، استقبال مردم کمتر بوده و ضمناً نمایندگان کردستان، در سخنرانیهای مقدماتی در اجتماعات، طلبکاری کردهاند و از اینکه دولت به وعدههای انتخاباتی در مورد کردستان عمل نکرده، انتقاد نمودهاند. گفت، آقای خاتمی در جلسه هیئت دولت گفته که هنوز معلوم نیست، نامزد ریاستجمهوری شود و اظهاراتش بنا به مصالحی بوده است. عصر دکتر [محمدصادق] محفوظی [رئیسجامعه اسلامی پژوهشگران] و آقای برادران آمدند. گزارش تهیه کتابی برای پاسخگویی به سمپاشیهای ضدانقلاب و چپها علیه دولت سازندگی را دادند. پیشنهاد انتشار روزنامه مستقلی دارند. برای تأمین وام استمداد کردند. درباره انتخابات ریاستجمهوری بحث کردند و پیشنهاد پیدا کردن رقیب مؤثر برای آقای خاتمی را دادند. آقای مرتضی قربانی [مشاور رئیسجمهور در امور ایثارگران و فرمانده سابق لشکر ویژه 25 کربلا] آمد. گزارشی از اقدامات برای امور معیشتی ایثارگران در اصفهان را داد و خواستار کمک، برای استفاده از رانتهای دولتی برای ایثارگران شد. به خانه آمدم. فائزه شام تهیه کرده بود.
بیشتر بخوانید:
-
برشی از خاطرات هاشمی / نقش «عباد» در پرونده قتلهای زنجیرهای چه بود؟
-
برشی از خاطرات هاشمی / توسعه طلبی روسیه در خزر / فرستاده ویژه روسیه، در مخالفت با نظریه ایران در مورد سهمیه دولتهای ساحلی خزر، اظهار نظر کرده است
-
برشی از خاطرات هاشمی / محسن رضایی علیه اصلاحات / ادامه سیاست برخورد با مطبوعات
-
برشی از خاطرات هاشمی / طرحهای حساس سپاه با چین، روسیه و کره شمالی
216220
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1800036