یک‌شنبه 8 مهر 1403

برنامه بلندپروازانه چین برای کشف سیارات قابل سکونت

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
برنامه بلندپروازانه چین برای کشف سیارات قابل سکونت

اقتصادنیوز: پکن به دنبال اکتشاف فضا برای یافتن سیارات قابل سکونت خارج از منظومه شمسی تا سال 2030 و ساخت اولیه ایستگاه بین‌المللی تحقیقات قمری تا سال 2028 است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، چین مجموعه جدیدی از برنامه‌های بلندپروازانه را برای اکتشافات اعماق فضا، ماموریت کاوشگر ماه و نسل بعدی لانچرهای فضاپیماها منتشر کرده است، زیرا این کشور قصد دارد در مسیر تبدیل شدن به یک قدرت فضایی همه جانبه در جهان تا سال 2045 گام بردارد.

ممنوعیت جدید طالبان برای زنان افغان پس از منع تحصیل در دانشگاه‌ها

گلوبال تایمز گزارش داد، این برنامه‌ها شامل اولین پرواز نسل بعدی فضاپیماهای دارای سرنشین تا سال 2027، اکتشاف فضا برای یافتن سیارات قابل سکونت خارج از منظومه شمسی تا سال 2030 و ساخت اولیه ایستگاه بین‌المللی تحقیقات قمری تا سال 2028 است.

وو یانشنگ رییس شرکت دولتی علوم و فناوری فضایی چین اعلام کرد که این کشور قصد دارد یک کاوشگر را برای کاوش سیارک‌های نزدیک زمین و دنباله‌دارهای کمربند اصلی در قالب اکتشاف فضا و ماموریت نمونه‌برداری از سطح مریخ در 10 تا 15 سال آینده به فضا پرتاب کند.

وی افزود: چین همچنین در نظر دارد تا بررسی‌هایی را درباره سیاره‌های مشتری و اورانوس و همچنین منظومه شمسی و مرزهای آن انجام دهد. براساس این گزارش، همچنین تا سال 2030 ماموریتی با عنوان «جستجوی صداها» برای بررسی اینکه آیا سیاراتی خارج از منظومه شمسی برای سکونت انسان مناسب است یا نه، اجرایی خواهد شد.

احتمال لغو قراردادهای تسلیحاتی یونان با اسرائیل

وو همچنین اعلام کرد که چین در حال توسعه نسل جدیدی از پرتابگرهای سرنشین‌دار است که نیاز استراتژیک بلندمدت به اکتشاف ماه را برآورده می‌سازد. این پرتابگر سه مرحله و نیمی، ارتفاعی 90 متری و عرضی 5 متری دارد و وزن آن در زمان پرتاب به بیش از 2هزار و 187 تن خواهد رسید.

این پرتابگر قادر خواهد بود تا 25 تن وزن را به طور مستقر به مدار ماه یا 70 تن وزن را به نزدیکی مدار زمین پرتاب کند و انتظار می‌رود که در سال 2027 اولین پرتاب خود را انجام دهد.

مدل جدیدی از فضاپیماهای فوق سنگین لانگ مارچ -9 نیز در دست توسعه قرار دارد. این فضاپیماهای سه مرحله‌ای که قطری 10 متری و ارتفاعی 110 متری دارند، می‌تواند 150 وزن را به مدار نزدیک زمین، 50 تن را به مدار ماه و 35 تن وزن را به مریخ منتقل کنند. انتظار می‌رود که اولین پرتاب این فضاپیماها نیز در حدود سال 2030 باشد.

همچنین بخوانید