برنامههای «تهران، شهری برای همه» در مجمع جهانی توسط شهردار تهران اعلام شد
شهردار تهران با حضور در مجمع جهانی شهری ابوظبی به تشریح برنامههای پایتخت پرداخت.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پیروز حناچی با حضور در رویداد WUF10 اظهار کرد: تقویت حیات چندفرهنگی، مدارا و بهرسمیتشناسی هویتها و بسط صلح و دوستی در جهان، از جمله آرمانهای بنیادین در حیات شهری است که میزبان اصلی این رویداد یعنی سازمان ملل نیز مطابق بندهای 2 و 3 ماده یک منشور ملل متحد بر آن تأکید بسیاری دارد. متأسفانه دولت میزبان این رویداد این آرمان را پاس نداشته است.
وی تصریح کرد: میزبان ما در اقدامی غیرقابل دفاع، اجازه برپایی غرفههای متعلق به ایران را نداده و از صدور ویزا برای برخی اعضای هیئت ایرانی خودداری کرده است، در حالی که شهرداریها، بهعنوان یک نهاد عمومی، نتیجه مستقیم دموکراسیاند و ایجاد محدودیت برای آنها مقابله با دموکراسی است، با وجود این، هیئت ایرانی، جهت استفاده از همه امکانهای گفتوگو در این رویداد حاضر شده و من بهعنوان نماینده مردم تهران، ضمن ارسال پیام صلح و دوستی شهروندان تهرانی به همه شهروندان شهرهای شرکتکننده در این نشست، اعتراض خود را نسبت به این اقدامات اعلام میکنم.
شهردار تهران ادامه داد: امروزه، شهرها مهمترین کالبد تحولات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگیاند. بیش از 50درصد جمعیت جهان، امروزه در شهرها زندگی میکنند و 80 درصد از GDP جهان، امروز در شهرها تولید میشود. شهر تهران نیز بهتنهایی پذیرای 11 درصد از جمعیت ایران و تولیدکننده 21 درصد از GDP کشور است، شهری چند فرهنگی که حاصل مهاجرت شهروندان ایرانی در دورههای مختلف به شهر تهران است. اداره چنین حجمی از جمعیت در یک شهر چندفرهنگی، جز از طریق «نوآوری» مداوم در حوزههای مختلف ممکن نیست.
حناچی خاطرنشان کرد: از سویی امروزه همه شهرها با تهدید ناشی از سیطره اهداف تجاری و مالی بر حیات شهری و کاهش کیفیت زندگی شهروندان روبهرویند. فاصله طبقاتی، حذف، طرد و به حاشیهراندن برخی اقشار و سربرآوردن اشکال مختلف هویتگرایی و اقتصادگرایی تهدیدی برای حیات صلحآمیز و مدرنیته چندفرهنگی است، به همین دلیل اولویتهای اصلی ما حفظ میراث فرهنگی، تقویت هویت چندفرهنگی و نجات کالبد شهر از بدل شدن هرچه بیشتر به کالایی برای مبادله اقتصادی بوده است.
وی تصریح کرد: همچنین شهرداری تهران با برگزاری فستیوالهای متعددی در سطح شهر، حمایت از جشنوارههای هنری مانند جشنواره فجر و سازماندهی برنامههای مختلف آموزشی در سطح محلات، کوشش کرده است زمینه را برای آشنایی شهروندان تهرانی با هویتهای مختلف ساکن شهر و برقراری گفتوگو میان اقشار مختلف فراهم و هویت چندفرهنگی شهر تهران را تقویت کند.
شهردار تهران ادامه داد: اما در باب «نوآوری» و رابطه آن با فرهنگ؛ ما متوجه بودهایم که متأسفانه مفاهیمی مانند «نوآوری» در سالهای گذشته بهطور عمده بهمعنای «نوآوری اقتصادی» و در خدمت «تجاریسازی» و کسب درآمد برای صاحبان سرمایه فهم شدهاند. نتیجه سیطره چنین فهمی از نوآوری، در زمانه هژمونی گفتارهای نولیبرال، حذف عموم شهروندان از فضای عمومی شهرها، کاهش مشارکت آنها در اداره شهر و رشد نابرابری در حیات شهری و آسیبپذیرشدن بیشتر حوزه فرهنگ بوده است. از سویی رصد تحولات سالهای اخیر در شهرهای پیشرو در جهان، نشان میدهد که بهکارگیری گسترده فناوریهای نو، راهکاری کارآمد بهمنظور بهرهمندی از شهری پایدار و تابآور است. بدون «نوآوری» ما قادر به اداره شهرهایمان نیستیم. آنچه باید به آن فکر کنیم چگونگی تنظیم رابطه «نوآوری» و «فرهنگ» است.
حناچی افزود: ما نیازمند آن بودهایم که «نوآوری» را از شر تقلیلگرایی اقتصادی سیطرهیافته بر آن که عمدتا به خدمت انحصارهای مالی درآمده است نجات و به خدمت خیر عمومی شهروندان قرار دهیم. شهرداری تهران در این جهت برنامهای را در پیش گرفته است تا بتواند میان فرهنگ و نوآوری رابطهای جدید برقرار کند، رابطهای در خدمت پسگرفتن فضاهای عمومی شهر بهنفع شهروندان؛ کاهش میزان وابستگی شهر به درآمدهای ناشی از فروش زمین و آسمان شهر؛ افزایش مشارکت شهروندان در حیات اجتماعی و کاهش نابرابریهای اجتماعی و اقتصادی. شهر هوشمند از این منظر برای ما اهمیت داشته است.
وی گفت: نخستین مسئله برای ما در حوزه «شهر هوشمند» استفاده از «نوآوری» جهت کاهش وابستگی درآمد شهر به فروش زمین و آسمان شهر بوده است و نقش ما بهعنوان دولتهای محلی و شهرداریها در این موضوع در حوزههای مختلفی بسیار حائز اهمیت است، حوزههایی نظیر باز کردن دسترسی به دادهها، تبادل خدمات دادهمحور (APIها)، شفافیت در عملکرد تا فراهم کردن محیطهای تعاملی برای شبکهسازی، اشتراکگذاری ایدهها و پیشنهادات و درگیر کردن شهروندان و در نهایت گسترش خدمات نوآورانه شهر هوشمند.
شهردار تهران در پایان اظهار کرد: برنامه «تهران هوشمند» برای دستیابی به مجموعه این اهداف طراحی شده است. در فاز اول این برنامه، 5 محور برنامه شامل «شهروند هوشمند و خدمات دیجیتالی»، «تهران نوآور»، «مدیریت هوشمند حملونقل درونشهری»، «توسعه خدمات ایمنی، انرژی و محیط هوشمند» و «تحول دیجیتالی شهرداری تهران» در دستور کار قرار گرفته است.
انتهای پیام /+