برنجکاران گیلان کرتهای شالیزاری را برای خروج آب باران باز نگه دارند
رشت - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از برنجکاران استان خواست تا با توجه به هشدار هواشناسی مبنی بر بارندگی طی روزهای پیش رو، کرتهای شالیزاری خود را برای خروج آب باران باز نگه دارند.
صالح محمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بازنگه داشتن کرتهای شالیزارها برای خروج آب باران از کرتها به داخل زهکشیها برای جلوگیری از آسیب به مزارع شالیزاری ضروری است بنابراین کشاورزان به این مهم اهتمام جدی داشته باشند.
وی افزود: شالیکاران بعد از ساعت 10 صبح برای برداشت خوشه های طلایی برنج چه به صورت مکانیزه و چه دستی اقدام کنند تا به دانههای برنج آسیب نرسد.
25 درصد شالیزارهای گیلان به مرحله برداشت رسید
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: تاکنون 59 هزار و 400 هکتار معادل 25 درصد از شالیزارهای استان به مرحله برداشت رسیدهاست و خوشههای برنج در 9 هزار و 678 هکتار از شالیزارهای گیلان برداشت شد که از این میزان، برداشت هفت هزار و 700 هکتار به روش مکانیزه بود.
محمدی با اشاره به اهمیت کاشت و برداشت مکانیزه برنج، برداشت مکانیزه برنج را منجر به کاهش هزینهها و افزایش سرعت دانست.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر 85 درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
هواشناسی گیلان با انتشار اطلاعیهای نسبت به وقوع بارندگی در استان هشدار زرد صادر کرد، براساس جدول پیش بینی هواشناسی استان طی روزهای آینده، بارندگی گاهی رگباری موقتی شدید، وزش باد و رعد و برق پارهای نقاط شدید، کاهش دما به طور متوسط 2 تا پنج درجه سانتیگراد، احتمال تگرگ و مه آلودگی در استان مورد انتظار است.
همچنین از بعدظهر شنبه تا اواسط هفته با ورود سامانه بارشی به استان، شاهد روند افزایش ابر، کاهش نسبی دما، در بعضی ساعات بارش رگباری باران و رعد و برق تا سه شنبه پیش بینی می شود.
آبگرفتگی منطقهای، بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها و طغیان آنها، جاری شدن سیلاب موقتی و منطقهای به ویژه در ارتفاعات و دامنه ها، لغزش و رانش، تخریب پل ها، برخورد صاعقه، خسارت به سازه ها و شکستن درختان به سبب وزش باد شدید از احتمالات طی مدت فعالیت این سامانه جوی است.