سه‌شنبه 6 آذر 1403

برگزاری مجازی روز نکوداشت خرم‌آباد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
برگزاری مجازی روز نکوداشت خرم‌آباد

خرم‌آباد - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: ویروس کرونا نباید سبب فراموشی نکوداشت شهر خرم‌آباد شود و شهرداری و اصحاب رسانه استان باید از طریق فضای مجازی برگزار کننده جشن و نکوداشت این شهر تاریخی و زیبا باشند.

سید امین قاسمی روز شنبه با بیان اینکه امسال بخاطر شیوع بیماری کرونا مراسم روز خرم آباد برگزار نمی شود افزود: در هفته نکوداشت خرم آباد باید توجه به ظرفیت های طبیعی و تاریخی شهر گوشزد شود و از این فرصت برای معرفی جاذبه های گردشگری و ایجاد حس انگیزه در شهروندان برای تفاخر و پاسداری از این میراث ارزشمند و ماندگار در فضاهای مجازی بهره برد.

وی با اشاره به پیشینه دره خرم آباد اظهار داشت: این منطقه با توجه به یافته های غار تاریخی کلدر دارای بیش از 54 هزار سال سابقه حیات انسانی است و در حقیقت می توان گفت پاسداشت خرم آباد به معنای پاسداشت بخشی عمده ای از تمدن بشری و تاریخ پر افتخار ایران است.

وی عنوان کرد: در سالهای گذشته با هماهنگی‌های انجام شده توسط استاندار، شورای شهر و شهرداری خرم آباد، 20 اردیبهشت به عنوان روز نکوداشت خرم آباد نام‌گذاری شد و همین مساله توجه شهروندان به این شهر و جاذبه های گردشگری آن را دو چندان کرده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان اظهار داشت: این روز دستاورد دیگری هم داشت که خوشبختانه هر ساله در روز جشن خرم آباد از کسانی که به شهر خود، خدمت کرده‌اند توسط مسولان استان تجلیل می شد.

سید امین قاسمی بیان کرد: لرستان با دارا بودن حدود 60 آبشار منحصر به فرد، پوشش انبوده درختان بلوط، خواستگاه مفرغ و 100 پل تاریخی به سرزمین چشمه ها و آبشارها، دیار مهر و مفرغ و پایتخت پل های تاریخی معروف است به همین خاطر نامگذاری روز خرم آباد بهانه ی خوبی است که این ظرفیت‌های بی بدیل مورد غفلت قرار نگیرند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان تصریح کرد: استان لرستان و به ویژه شهر خرم‌آباد دارای ظرفیت‌های منحصر به فردی است و اگر از همه این ظرفیت‌ها استفاده شود، مورد توجه سرمایه گذران قرار گرفته و وضعیت اقتصادی و درآمدزایی آن نیز متحول خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: در راستای مقابله با ویروس کرونا اداره کل میراث فرهنگی لرستان با استفاده از تورهای مجازی و طراحی نرم افزارهای گردشگری اقدام به معرفی جاذبه های گردشگری این استان نموده است که گردشگری 44 اثر تاریخی، طبیعی و فرهنگی شاخص لرستان با استفاده از تور مجازی 360 درجه امکان پذیر شد.

قاسمی افزود: از طریق تلفن های همراه با استفاده از تورمجازی 360 درجه امکان بازدید 360 درجه از قلعه تاریخی فلک الافلاک و موزه های این فعال در این اثر وجود دارد.

وی اظهار داشت: به همین منظور آدرس صفحه اینستاگرامی این اداره کل و تورهای گردشگری استان در کانال ها و فضای مجازی معرفی شده است.

به گفته وی همچنین در راستای معرفی هر چه بیشتر لرستان در فضای مجازی تمام آثار و اشیای تاریخی استان که در زمان های گذشته به هر دلیلی در استان خارج شده اند در تبلیغات مجازی استان تعریف شده اند.

قاسمی افزود: بانک تصاویر و اطلاعات جاذبه های تاریخی و طبیعی و صنایع دستی لرستان شامل بیش از 500 فریم ببا کیفیت به آدرس lorestan.mtcth.ir و سایت بازدید مجازی 360 درجه 44 اثر تاریخی طبیعی استان به آدرس lorestan360.irطراحی شده است.

وی ادامه داد: نرم افزار موبایلی لرستانگردی شامل اطلاعات شهرستان های استان به تفکیک، از جمله معرفی غذاهای محلی، اداب و رسوم، جاذبه های تاریخی و طبیعی به ادرس http:// lorestan.mtcth.ir/app طراحی و در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.

لازم به ذکر است خرم آباد با حدود 450 هزار نفر جمعیت، بیست و سومین شهر پرجمعیت ایران و مرکز استان لرستان است که در ارتفاع11 هزار و 478 متری از سطح دریا و در میان کوههای زاگرس و در 490 کیلیومتری تهران واقع شده است.

*س_برچسب‌ها_س*