برگزاری کنفرانس بینالمللی «گروههای اسلامی تندرو و ایجاد تفرقه در جهان اسلام» در مالزی
به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیتهای دینی خبرگزاری فارس؛ کنفرانس بینالمللی گروههای اسلامی تندرو و ایجاد تفرقه در جهان اسلام 25 دیماه 1398 در کوالالامپور پایتخت مالزی برگزار میشود.
مرکز مطالعاتی و پژوهشی ASIA WE با حمایت دبیرخانه مبارزه با جریانهای تکفیری در ادامه فعالیتهای پژوهشی و علمی خود و در راستای روشنگریهای علمی با مشارکت مرکز مطالعات پیشرفته اسلامی مالزی IAIS، جمعیت علمای منطقه جنوب شرق آسیا (Shura)، شورای مشورتی سازمانهای اسلامی MAPIM کنفرانس علمی را با موضوع «گروههای اسلامی تندرو و ایجاد تفرقه در جهان اسلام بررسی مسأله و چشمانداز آینده» برگزار میکند.
بررسی مسأله و چشمانداز آینده
امروزه در کنار دشمنیها و فتنهها دولت ترامپ و صهیونیزم بینالملل، گروههای تکفیری از مهمترین چالشهای جهان اسلام است که با ارائه قرائتی جزمگرایانه و طردگونه از اسلام در حالی که قرائت خود را تنها برداشت صحیح از اسلام میداند سایر فرقههای اسلامی را با خشونت از دایره اسلام خارج میکند.
با توجه به نظریات جدید در عرصه روابط بینالملل که جایگاه و کارکرد ویژهای برای دین و مقولات کیفی و محتوایی مانند هویت و فرهنگ قائل است، آثار زیانبار گروههای تکفیری در عرصه بینالملل برای جهان اسلام را میتوان در افول قدرت در جهان و ایجاد چالشهای مختلف برای جهان اسلام که سبب تضعیف مناطق مسلمان نشین میشود مشاهده کرد.
افزون براین هر چند شرایط جدید عرصه بینالملل زمینه فعالیت کنشگری غیر دولتی مانند امت اسلامی را دارد، ولی ماهیت واگرایانه گروههای تکفیری از طرفی سبب افول کنشگری در عرصه بینالملل و از جهتی تضعیف ایده امت اسلامی میشود.
این کنفرانس علمی با سخنرانانی افتتاحیه «داتوک سناتور رجاکامرل بحرین شاه» معاون وزیر کشور مالزی و حضور جمعی از اندیشمندان مالایی، فلسطینی، اندونزیایی و سایر کشورهای منطقه و با مشارکت پژوهشگران اعزامی از دبیرخانه مبارزه با جریانهای تکفیری و در تاریخ 25 دیماه برابر 15 ژانویه در مرکز مطالعات پیشرفته اسلامی مالزی IAIS برگزار میشود.
سخنرانان و عناوین سخنرانی آنان در این کنفرانس یک روزه به شرح ذیل است.
دکتر محمد حسن زمانی استاد دانشگاه و رییس دبیرخانه مبارزه با جریانهای تکفیری با موضضوع بررسی راههای مقابله با جریانهای تکفیری و راههای الگوسازی جامعه ایدآل اسلامی و بررسی راههای برون رفت از بحران تکفیر و ترسیم جامعه ایدهآل اسلامی.
دکتر ماموستا سیدمصطفی خاتمی استاد دانشگاه و امام جمعه اشنویه با موضوع نقش متفکران و علمای جهان اسلام جهت ایجاد وحدت و بازآفرینی تمدن نوین اسلامی
داتوک ویرا شیخ عبدالغنی شمسالدین رییس جمعیت علمای جنوب شرق آسیا با موضوع مبارزه با افراطگرایی و تروریسم: رویکرد اسلامی
پرفسور دانیال محد یوسف از مؤسسه بینالمللی فکر و تمدن اسلامی مالزی (ایستک) و استاد دانشگاه اسلامی مالزی باموضوع تهدید افراطگرایی خشونت آمیز در عصر دیجیتال
استاد عزمی عبدالحمید رییس دبیرخانه سازمانهای مردم نهاد اسلامی مالزی و فعال حقوق بشر اسلامی باموضوع ترور اسلام برنامه اسلام هراسی غرب
دکتر مسلم عمران رییس سازمان فرهنگی فلسطینیان درمالزی با موضوع مبارزات فلسطینیان و چالش گروههای افراطیگرای حامی اسرائیل
پرفسور چاندرا مظفر ریس بنیاد عدالت مالزی با موضوع امپریالیسم و افراطگرایی در جدایی امت اسلام
پرفسور فوزی احمد استاد دانشگاه و پژوهشگر دانشگاه علوم مالزی با موضوع واقعیت تکفیریسم در مالزی معاصر
انتهای پیام /
اسلام مالزی تفرقه روابط بینالملل