شنبه 29 دی 1403

برگزیدگان شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی معرفی شدند

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
برگزیدگان شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی معرفی شدند

شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی عصر امروز 5 خرداد 1402 طی مراسمی با اعلام نفرات برگزیده به کار خود پایان داد.

این جشنواره که به دبیری کوروش زارعی از یکم تا 5 خرداد ماه در تبریز با اجرای 14 گروه نمایشی صحنه‌ای برگزار شد مراسم اختتامیه خود را عصر امروز در تالار پتروشیمی تبریز با معرفی برگزیگان بخش‌های مختلف خود برگزار کرد.

اسامی برگزیدگان این این جشنواره در بخش‌های گوناگون به شرح زیر است:

طراحی بروشور:

هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 30 میلیون ریال جایزه نقدی از حمیدرضا خیری طراح بروشور نمایش هفت دریا شبنمی تقدیر کرد. لوح تقدیر و مبلغ 40 میلیون ریال جایزه نقدی به سید ارشیا هاشمی طراح بروشور نمایش شمسه به عنوان برگزیده این بخش نیز اهدا شد.

طراحی نور:

هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 30 میلیون ریال جایزه نقدی از مصطفی آهسته طراح نور نمایش شمسه تقدیر کرد. هیئت داوران در این بخش لوح تقدیر و مبلغ 40 میلیون ریال جایزه نقدی را به حسام انوشیروانی طراح نور نمایش آهوان به عنوان برگزیده اهدا کرد.

آهنگسازی:

هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 30 میلیون ریال جایزه نقدی از آرش قبادیان آهنگساز نمایش آه - هو تقدیر شد. تندیس، دیپلم افتخار و مبلغ 40 میلیون ریال جایزه نقدی نیز به علی مجیدپور برای آهنگسازی نمایش یک حبه انگور به عنوان برگزیده این بخش اهدا شد.

چهره پردازی:

هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 30 میلیون ریال جایزه نقدی از لیلا یوسفی راد طراح چهره پردازی نمایش آه - هو تقدیر کرد. هیئت داوران در این بخش لوح تقدیر و مبلغ 40 ملیلون ریال جایزه نقدی را به آناهیتا موسوی طراح چهره‌پردازی نمایش آهوان به عنوان برگزیده اهدا کرد.

طراحی لباس:

هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 30 میلیون ریال جایزه نقدی از الهام ابراهیمی‌پور طراح لباس نمایش مطرب آقا تقدیر کرد. هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 40 ملیلیون ریال جایزه نقدی محمدرضا فلاحیان طراح لباس هفت دریا شبنمی را به عنوان برگزیده معرفی کرد. طراحی صحنه:

هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 25 میلیون ریال جایزه نقدی از طراحی رضا جدی نمایش ننه باهار تقدیر کرد. تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ 70 میلیون ریال جایزه نقدی نیز به مهدی شریفی طراح صحنه نمایش آهوان اهدا شد.

بازیگری زن:

هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 10 میلیون ریال از تلاش و حضور بازیگر نوجوان نمایش مطرب آقا نیروانا هزارجریبی تقدیر کرد. هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 15 میلیون ریال جایزه نقدی از بازیگران نمایش های آه - هو و میرای خانم‌ها سعیده جمشیدی و محیا جباری تقدیر کرد. هیئت داوران با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 35 میلیون ریال جایزه نقدی رتبه سوم این بخش را به صورت مشترک به بازیگران نمایش‌های ننه باهار و میرای بهار کریم زاده و پری بارانی اهدا کرد. هیئت داوران با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 50 میلیون ریال جایزه نقدی رتبه دوم این بخش را به بازیگر نمایش ترمز اضطراری زینب مشعل دار اهدا کرد. هیئت داوران با اهدای تندیس جشنواره، دیپلم افتخار مبلغ 80 میلیون ریال جایزه نقدی رتبه اول این بخش را به بازیگر نمایش مطرب آقا سارا یزدانی اهدا کرد.

بازیگری مرد:

هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 10 میلیون ریال جایزه نقدی از تلاش و حضور بازیگر نوجوان نمایش روز برمی‌آید آرین محمدی تقدیر کرد. هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 15 میلیون ریال جایزه نقدی از بازیگران نمایش‌های یک حبه انگور، مطرب آقا، روز برمی‌آید و میرای میثم حبیبی، محمد رسائلی، فرشید سلامت و محمد قاسمی تقدیر کرد. هیئت داوران با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 35 میلیون ریال جایزه نقدی رتبه سوم این بخش را به صورت مشترک به بازیگران نمایش‌های آهوان و شمسه محمد تقی‌نژاد و رسول وحدت اهدا کرد. هیئت داوران با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 50 میلیون ریال جایزه نقدی رتبه دوم این بخش را به صورت مشترک به بازیگران نمایش‌های مطرب آقا و آه - هو مهیار هزار جریبی و سعید بحرالعلومی اهدا کرد. هیئت داوران با اهدای تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ 80 میلیون ریال جایزه نقدی رتبه اول این بخش را به بازیگر نمایش دل‌لرزه مجتبی لاله‌زاری اهدا کرد.

کارگردانی:

هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 20 میلیون ریال جایزه نقدی از کارگردان‌های نمایش‌های دل‌لرزه، مطرب‌آقا و آه - هو مجتبی لاله زاری، مهیار هزارجریبی و علی برجی تقدیر کرد. هیئت داوران با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 50 میلیون ریال جایزه نقدی رتبه سوم این بخش را به محمد جهانپا کارگردان نمایش آهوان اهدا کرد. هیئت داوران با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 80 میلیون ریال جایزه نقدی رتبه دوم این بخش را به علی مجیدپور کارگردان نمایش یک حبه انگور اهدا کرد. هیئت داوران با اهدای تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ 120 میلیون ریال جایزه نقدی رتبه اول این بخش را به بهاره فاضلی‌راد کارگردان نمایش ترمز اضطراری اهدا کرد.

نمایشنامه نویسی:

هیئت داوران با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 25 میلیون ریال جایزه نقدی به صورت مشترک رتبه سوم این بخش را به نویسنده نمایشنامه‌های آهوان و شمسه مهدی سیم‌ریز و آرش خیرآبادی اهدا کرد. هیئت داوران با اهدای لوح تقدیر و مبلغ 80 میلیون ریال جایزه نقدی رتبه دوم این بخش را به شادی غفوریان نویسنده نمایشنامه ترمز اضطراری اهدا کرد. هیئت داوران با اهدای تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ 120 میلیون ریال جایزه نقدی رتبه اول این بخش را به سید علی موسویان نویسنده نمایش دل‌لرزه اهدا کرد.

نمایش برگزیده:

هیئت داوران به اتفاق آرا دو نمایش ترمز اضطراری و یک حبه انگور را به عنوان آثار برگزیده این دوره از جشنواره به دبیرخانه چهل و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر جهت حضور در آن جشنواره معرفی کرد.

شاهد حضور خالصانه هنرمندان تئاتر کشور در جشنواره تئاتر رضوی بودیم

محمدحسین بلاغی‌مبین، رئیس جشنواره تئاتر رضوی در آیین اختتامیه این رویداد گفت: علی‌رغم تمامی جوسازی‌های انجام شده برای وارونه نشان دادن فرهنگ و هنر ما و هدایت اذهان عمومی به سوی فاصله‌گیری هنر و فرهنگ ایران از ارزش‌ها، ما شاهد حضور جمع بسیاری از هنرمندان تئاتر کشور با نیت خالص برای نشر معارف و سیره رضوی بودیم.

محمدحسین بلاغی‌مبین با تقدیر از کورش زارعی دبیر شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی و هیئت داوران این رویداد گفت: این اختتامیه درحالی برگزار می‌شود که در میان ما استاد مهدی لزیری حضور دارد. استادی که سال‌ها عمر خود را صرف تئاتر و تربیت هنرمندان آن کرد و آثار قابل توجهی خلق کرد. ما قدردانی زحمات این استاد بزرگوار و زحمات‌شان در این زمینه هستیم. خلی خوشحالیم که تبریز افتخار داشتن استادانی مثل شما دارد.

بلاغی با بیان اینکه این سومین دوره از جشنواره تئاتر رضوی است که در تبریز برگزار می‌شود، افزود: علی‌رغم تمامی جوسازی‌های انجام شده برای وارونه نشان دادن فرهنگ و هنر ما و هدایت اذهان عمومی به سوی فاصله‌گیری هنر و فرهنگ ایران از ارزش‌ها، ما شاهد حضور جمع بسیاری از هنرمندان تئاتر کشور با نیت خالص برای نشر معارف و سیره رضوی بودیم.

وی افزود: بیش از 50 گروه تئاتری از سراسر کشور داوطلب حضور در این جشنواره بودند که از میان این آن‌ها 40 گروه در 20 استان کشور مورد بازبینی حضوری قرار گرفتند و در نهایت 14 گروه از 9 استان در مرحله نهایی شانزدهمین جشنواره تئاتر ملی رضوی حضور یافتند.

بلاغی ادامه داد: در بخش نمایشنامه‌نویسی نیز در این دوره از جشنواره بیش از 120 اثر دریافت کردیم و مورد بررسی قرار گرفتند که در آیین اختتامیه این جشنواره از برگزیدگان این بخش هم تقدیر خواهیم کرد. باعث افتخار و خرسندی است که در حوزه تولید متن و معرف و سیره رضوی نیز کار را آغاز کردیم و برای نمایش‌های صحنه‌ای ادوار آینده جشنواره در این زمینه آماده شده‌ایم.

وی در پایان از همه عواملی که برای برپایی این رویداد تلاش و جشنواره تئاتر رضوی را یاری کردند تقدیر کرد.

دفتر هنر‌های نمایشی و تئاتر رضوی راه‌اندازی می‌شود

مرتضی سعیدی‌زاده مدیر عامل بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی گفت: دفتر هنر‌های نمایشی و تئاتر رضوی با رویکرد استعدادیابی هنرمندان جوان در حوزه تئاتر رضوی و همچنین حمایت از آثار فاخر این حوزه کار خود را آغاز می‌کند.

مرتضی سعیدی‌زاده مدیر عامل بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی گفت: جشنواره ملی رضوی که در رشته‌ها و بخش‌های گوناگونی برگزار می‌شود 20 سال طول عمر دارد و توانسته با رویکرد عدالت فرهنگی در سراسر کشور برگزار شود و در قامت یک جشنواره حرفه‌ای اجرایی شود.

وی افزود: رویداد‌های بسیاری را امسال در جشنواره تجربه کردیم و برنامه‌ریزی‌های تازه‌ای برای آن داشتیم؛ که یکی از آن‌ها راه‌اندازی دفتر هنر‌های نمایشی و تئاتر رضوی است که از ابتدای تیرماه آغاز می‌شود و با رویکرد استعدادیابی هنرمندان جوان در حوزه تئاتر رضوی و همچنین حمایت از آثار فاخر این حوزه کار خود را آغاز می‌کند. یکی دیگر از اهداف راه‌اندازی این دفتر برگزاری جشنواره تئاتر رضوی با هدف تولید آثار در یک جریان رقابتی است تا آثاری درخور و در راستای پاسداشت فرهنگ رضوی اجرا شود.

سعیدی‌زاده ادامه داد: تولیدات در فضای بستر رسانه‌های کشور با ارائه آثار تولیدی تله تئاتر و مناسب پخش تلویزیونی و فضای مجازی به آن‌ها یکی دیگر از اهداف ما خواهد بود. همچنین اجرای آثار تولیدی جشنواره تئاتر رضوی به صورت زنده و روی صحنه تئاتر در تمامی روز‌های سال به منظور برقراری جریان تولید به مصرف فرهنگی تئاتر رضوی از دیگر اهداف بلند مدت ما خواهد بود. جریان جشنواره جریان با برکتی است که در صورتی که به تولید بیانجامد و به مصرف سبد فرهنگی جامعه برسد موفق خواهد بود که به همکاری هنرمندان تئاتر کشور نیاز دارد.

وی در پایان با تقدیر از کوروش زارعی دبیر این جشنواره گفت: از کوروش زارعی که با عبور موفق از اداره جشنواره سخت و دشوار تئاتر فجر سال گذشته دبیری جشنواره تئاتر رضوی را عهده‌دار شد و به خوبی جشنواره را پایدار و پویا نگه داشت و آن را به پایان رساند قدردانی می‌کنم. همچنین از هیئت داوری و آیت‌الله آل‌هاشم امام جمعه تبریز و نماینده، ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی که ما را بسیار در برپایی این جشنواره یاری کردند کمال تشکر را دارم.

مهدی لزیری پیشکسوت تئاتر تبریز تقدیر شد

اختتامیه شانزدهمین جشنواره تئاتر رضوی در حالی برگزار شد که از مهدی لزیری به عنوان پیشکسوت تئاتر تبریز و استان آذربایجان شرقی تقدیر شد.

مهدی لزیری، رئیس هیئت داوری شانزدهمین جشنواره تئاتر رضوی که سال‌ها در تئاتر تبریز تلاش، آثار بسیاری را تولید و هنرمندان بسیاری را تربیت و پرورش داده است در آیین اختتامیه این رویداد با اهدای لوح یادبودی و جایزه‌ای نقدی تقدیر شد.

مهدی لزیری متولد 1327 از پیشکسوتان تئاتر تبریز و آذربایجان است که فعالیت‌های تئاتر و نمایش خود را از سال 1345 هجری شمسی آغاز کرده و 10 سال بعنوان مدیر امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و 12 سال بعنوان رئیس امور هنری اداره کل آموزش و پرورش استان و هم اینک نیز بعنوان مدرس دانشگاه هنر تبریز به تدریس مدیریت صحنه می‌پردازد.

لزیری پیش از این نیز بعنوان مدیر خانه هنرمندان سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز منصوب شده است. همچنین وی در سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر در سال 98، به خاطر «یک عمر فعالیت هنری» مورد تجلیل قرار گرفت.

استاد لزیری نمایش‌های بسیاری را در کسوت کارگردانی، بازیگری و طراحی صحنه در کارنامه هنری خود دارد که از آن جمله می‌توان به نمایش‌های «تو قهرمان نیستی»، «تسلیم‌شدگان» و «توی گوش سالمم زمزمه کن» اشاره کرد

لزیری پس از این تقدیر در سخنانی گفت: از کلیه عواملی که برای برپایی این جشنواره به هر شیوه‌ای تلاش کردند قدردانی می‌کنم.

وی در ادامه گفت: بایسنقر یکی از شخصیت‌های هنری تاریخ کشور ماست که به شش نوع خط از جمله نسخ و ثلث مسلط بود و استاد تذهیب است. وی هنگامی که دیوان فردوسی را تجمیع کرد و حدود 22 ورق نگارگری درون آن کاشت که اکنون جزو میراث فرهنگی ما است.

لزیری افزود: بایسنقر میرزا از استادان برجسته و طراز اول خط محقق و ثلث در تاریخ خوشنویسی به‌شمار می‌رود. او در خطوط ششگانه خوشنویسی شاگرد شمس الدین محمد بن حسام هروی معروف به شمس بایسنقری بود. خطوط زیبای کتیبه‌ای در مسجد گوهرشاد که به دستور مادرش گوهر شاد آغا در مشهد بنا شده، به خط ثلث بایسنقر به رشته تحریر درآمده و سپس بر کاشی انتقال یافته‌است.

پیشکسوت تئاتر تبریز در ادامه گفت: این آثار را هنوز هم بر کاشی‌های درخشان ایوان جنوبی مسجد که در یکی از نمایش‌های این جشنواره هم اشاره‌ای به آن شده است می‌توان مشاهده کرد. در این کتیبه که از قدرت و قوت قلم آن تمجید شده، رقم «بایسنقر بن شاهرخ بن تیمور گورکانی فی 821» دیده می‌شود که به این ترتیب باید بایسنقر آن را در بیست سالگی نوشته باشد. این موضوع نشان می‌دهد که با اینکه بایسنقر تنها 35 سال عمر کرد، اما از قرن 19 تا کنون همچنان به واسطه این آثار زنده است پس هرچه را بخواهیم زنده بماند باید به هنر بیاراییم و با هنر عجین کنیم.

به توفیق شما هنرمندان برای تولید اثر هنری در فرهنگ رضوی غبطه می‌خورم

محمود سالاری، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور هنری در آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی گفت: بنده بسیار به شما که افتخار کار و فعالیت به نیت امام هشتم را داشتید غبطه می‌خورم.

محمود سالاری معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور هنری با حضور در آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی با بیان خاطره‌ای به کرامت امام رضا (ع) اشاره کرد و گفت: «هرجا اسم ما باشد حرم ما آنجاست» به این ترتیب میان شما که حرف از فرهنگ رضوی می‌زنید بخشی از حرم آقا امام رضا (ع) است. بنده بسیار به شما که افتخار کار و فعالیت به نیت امام هشتم را داشتید غبطه می‌خورم. به حقیقت نسبت به وجود شما احساس کوچکی در این سالن می‌کنم.

وی با اشاره به تجلیل از استاد لزیری گفت: قطعا این هنرمند پیشکسوت تئاتر تبریز کاری کرده که به چشم امام رضا خوش آمده است. قدم برداشتن برای اهل بیت (ع) توفیقی است که ابتدا به لطف و اذن اهل بیت و بعد گام‌های بعدی.

توفیق زیارت و خدمت به اهل بیت بسیار عظمت دارد که به هر کسی داده نمی‌شود. در دیدار با جمعی از پیشکسوتان هنر کشور که برای زیارت امام رضا (ع) دعوت شده بودند عنوان شد که هر کدام‌شان مشکل مالی نداشتند، اما توفیق زیارت پیدا نمی‌کردند به این ترتیب از اینکه چنین توفیقی نصیبشان شده بود بسیار خوشحال بودند. یکی نصیبش ساخت فیلم عنکبوت مقدس می‌شود که لعنت دائم برای خود می‌خرید و دیگری توفیق عرض ادب برای علی ابن موسی الرضا را پیدا می‌کند.

وی در پایان از تمامی مسئولین و هنرمندانی که این جشنواره را برپا کردند تقدیر کرد و برایشان آرزوی توفیق برای خدمت به امام رئوف کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر