چهارشنبه 25 تیر 1404

بزرگداشت شهید عالیخانی در حوزه هنری برگزار شد / هنرمندی که با باور زیست و با هنر شهید شد

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
بزرگداشت شهید عالیخانی در حوزه هنری برگزار شد / هنرمندی که با باور زیست و با هنر شهید شد

معاون هنری وزیر فرهنگ در مراسم یادبود هنرمندشهید، منصوره عالیخانی گفت: امیدوارم صلح پایدار و توافق پایدار مانع جنگ باشد، هیچ جنگی مقدس نیست، اما دفاع، مقدس است. به گواه تاریخ ما شروع کننده هیچ‌جنگی نبوده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم بزرگداشت شهیده منصوره عالیخانی، هنرمند فقید و نقاش معناگرا، شامگاه سه‌شنبه 24 تیرماه در تماشاخانه مهر حوزه هنری با حضور جمعی از خانواده، دوستان، مسئولان فرهنگی و هنرمندان برجسته کشور برگزار شد.

این مراسم که به همت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری و با اجرای رسالت بوذری برگزار شد، میزبان چهره‌هایی چون محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسین‌پور، کاظم چلیپا، سیدعلی میرفتاح، عبدالحمید قدیریان، آیدین مهدی‌زاده، صابر شیخ رضایی و بسیاری از اساتید، هنرمندان و فعالان حوزه تجسمی بود.

یاد و خاطره‌ای از روزهای آغاز

کاظم چلیپا، نقاش و استاد پیشکسوت، نخستین سخنران مراسم بود که با اشاره به نخستین دیدار خود با شهیده عالیخانی گفت: «عالیخانی دختری درون‌گرا، کم‌حرف، اما جست‌وجوگر و با احساسی لطیف بود که از همان ابتدا نشان داد با دیگران متفاوت است. او زمان را بیهوده تلف نکرد و آثارش حاصل سال‌ها تلاش برای درک مفهومی عمیق از هنر بود.»

چلیپا ضمن تأکید بر باورمندی، وقار، و غرور هنرمندانه عالیخانی، اظهار امیدواری کرد که کتابی از آثار و تحلیل‌های او گردآوری شود.

 هنرمندی که خداوند انتخابش کرد

سیدامیر جاوید، قائم‌مقام رئیس حوزه هنری در امور بین‌الملل، با تأکید بر جایگاه متعالی شهادت گفت: «شهادت بر خلاف مسیرهای دیگر معرفی هنرمند یا شخصیت فرهنگی، نیازمند تبلیغ و تلاش انسانی نیست؛ بلکه انتخاب و معرفی‌شده از سوی خداوند است.»

او افزود که اقدامات فرهنگی انجام‌شده تنها گام‌های ابتدایی در مسیری است که از اراده الهی برای معرفی شهدا سرچشمه می‌گیرد.

 هنر متعهد در گذر زمان

سیدعلی میرفتاح، نقاش و روزنامه‌نگار، در سخنرانی خود، به تحولات فرهنگی دهه‌های گذشته پرداخت و اظهار داشت: «فرهنگ شهادت در دهه 60 معنای دیگری داشت. امروز، بازسازی آن فرهنگ ضروری است و هنرمندانی چون عالیخانی می‌توانند حلقه اتصال ما با آن دوره باشند.»

او با انتقاد از وضعیت بصری شهرهای ایران، خواستار نقشی مؤثرتر از سوی هنرمندان در روایت‌گری هنری انقلاب و دفاع مقدس شد.

هنری برخاسته از مسئولیت اجتماعی

صدیقه سلمان، از دوستان نزدیک شهیده عالیخانی، با بیان خاطراتی از سال‌های همکاری با او گفت: «منصوره عالیخانی نه‌تنها هنرمندی مهربان و صادق بود، بلکه همیشه با نگاهی مسئولانه به جامعه، دغدغه‌هایی چون محیط زیست، زنان و کودکان ایران را در آثارش بازتاب می‌داد.»

در بخش پایانی مراسم، مژگان عالیخانی، خواهر شهیده، با چشمانی اشک‌بار از عشق خواهرش به هنر گفت و افزود: «منصوره تا آخرین روزهای زندگی‌اش طراحی و نقاشی کرد. او الهام‌بخش ما بود و هنر را با تمام وجود زندگی کرد.»

نمایشگاه آثار شهیده عالیخانی

همزمان با این آیین، نمایشگاه آثار شهیده عالیخانی شامل 25 تابلو نقاشی، در نگارخانه ابوالفضل عالی افتتاح شد. این نمایشگاه از تاریخ 25 تیر تا 6 مرداد 1404، روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 تا 18 برای بازدید عموم دایر است. محل نگارخانه در خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ، حوزه هنری است.

در این آیین، همچنین لوح یادبودی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خانواده این هنرمند فقید اهدا شد.

59243

کد خبر 2090326
بزرگداشت شهید عالیخانی در حوزه هنری برگزار شد / هنرمندی که با باور زیست و با هنر شهید شد 2