بسط عدالت بهداشتی و درمانی با اجرای طرح تحول سلامت در قزوین
قزوین - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: با احرای طرح تحول سلامت در دولت یازدهم و دوازدهم و در نتیجه آن اجرای بیش از 200 طرح بهداشتی و درمانی، عدالت در دسترسی به خدمات بخش درمان از سوی مردم استان همچون دیگر نقاط کشور بسط و توسعه یافته است.
دکتر پیمان نامدار روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه سلامت از دغدغه های اصلی و اولویت های اساسی دولت به شمار می رود، اظهار داشت: برهمین اساس، طرح تحول سلامت از سال 1393 با هدف توسعه عدالت در دسترسی مردم به خدمات بهداشتی و درمانی، بیمه درمانی رایگان، تقویت سلامت شهروندان و ارتقای خدمات در بخش درمان از سوی دولت اجرایی شد و در همین راستا شاهد کاهش هزینه های درمانی مردم استان و توسعه زیرساخت های بخش درمان بودیم.
این مسوول گفت: ماندگاری پزشکان در نقاط محروم و کم تر توسعه یافته، دسترسی همگانی به ویژه اقشار ضعیف به خدمات تخصصی در کلینیک هی بیمارستان های دولتی، اجرای نظام ارجاع الکترونیکی بیماران، افزایش اقلام دارویی در بیمارستان ها از دیگر دستاوردهای این طرح بوده است.
نامدار با اشاره به دستاوردهای طرح تحول سلامت، اظهار داشت: با اجرای این طرح در حوزه بهبود وضعیت و ارتقای تجهیزات بخش درمان گام های بلندی برداشته شد به طوری که شاهد افزایش 32 هزار تخت بیمارستانی در کشور بودیم که 28 هزار تخت در بیمارستان های جدید و چهار هزار تخت نیز مربوط به بیمارستان های قدیمی بودند که رسانه ها تاکنون کمتر به این موضوع پرداخته اند.
وی اظهار داشت: اجرای بیش از 200 طرح بهداشتی و درمانی از دستاوردهای طرح تحول سلامت در استان قزوین بوده است.
نامدار گفت: ارتقای هتلینگ بیمارستانی، بهسازی بیمارستان های قدیمی و ساخت و تجهیز صدها خانه بهداشت از دستاوردهای حوزه درمان طرح تحول سلامت در استان قزوین بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات به داشتی و درمانی قزوین همچنین یادآور شد: اجرای غربالگری ها برای شناسایی و درمان بیماران غیرواگیر از جمله سرطان ها، دیابت و فشار خون از دیگر خدمات قابل توجه طرح تحول سلامت به شهروندان طی چند سال اخیر بوده که همچنان ادامه دارد.
این مسوول خاطرنشان کرد: با تلاش های ویژه دولت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گام های مهمی در راستای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند باید کاری کنیم که بیمار جز درد بیماری رنج دیگری نداشته باشد، برداشته شده است.
وی اظهار داشت: با اجرای طرح تحول سلامت در بسیاری از مناطق استان قزوین حتی نقاط دور افتاده که فاقد پزشک بودند، پزشک مستقر شده و به بیماران خدمات درمانی ارایه می شود.
وجود 99 درصد تخصصهای پزشکی در قزوین
رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی قزوین در ادامه با رشد فعالیت پزشکان متخصص و فوق متخصص در استان، گفت: در حال حاضر 99 درصد تخصص های پزشکی در قزوین وجود دارد و به بیماران خدمات می دهد، اگرچه در برخی تخصص ها با کمبود پزشک مواجه هستیم اما وضعیت نسبت به سالیان گذشته بسیار بهتر شده و نیاز به سفر بیماران قزوینی به خارج از استان برای انجام امور درمانی نسبت به گذشته بسیار کم شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه نخستین مرکز رادیوتراپی قزوین به زودی راه اندازی خواهد شد، اظهار داشت: در مرحله تجهیز و نصب دستگاه های این مرکز درمانی قرار داریم.
نامدار خاطرنشان کرد: این مرکز پس از راه اندازی به ارایه خدمات درمانی به بیماران سرطانی می پردازد.
این مسوول همچنین با اشاره به نیاز بیمارستان 700 تختخوابی دولتی قزوین به 1800 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل، اظهار داشت: 70 درصد منابع مربوط به احداث این بیمارستان از محل اعتبارات استانی پیش بینی شده و در این شرایط اگر خواهان تسریع در ساخت این بیمارستان بزرگ هستیم باید شاهد وفاق، همدلی و عزم هرچه بیشتر مدیران استانی و استفاده از سایر ظرفیت های تامین مالی و کمک از منابع ملی باشیم.
*س_برچسبها_س*