بندریها چشم به راه کمک / سیلاب هرمزگان را در برگرفته، اما مسئولان غافلاند!
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛ با اینکه نزدیک به یک هفته از وقوع این سیل بر اثر بارندگی شدید در استان هرمزگان میگذرد، اما هنوز مردم درگیر آب و گل و لای هستند و باعث زیر آب رفتن تعداد زیادی از روستاها و شهرستانهای هرمزگان شده است. عده زیادی خانه و زندگیشان را به طور کامل از دست داده اند و برخی درگیر پاکسازی گل و لای از منازلشان هستند. شهرستانهای بندرعباس، رودان، بشاگرد،...
بیشتر بخوانید:
این در حالی است که فریدون همتی، استاندار هرمزگان اخیرا اعلام کرده است: با توجه به اینکه شدت بارشها گسترده بوده و امکان وقوع سیلاب پیش بینی شده بود، روستاهای پایین دست سد جگین تخلیه شده و مردم پیش از وقوع سیل در مناطق امن اسکان داده شدند. آمادگی خوبی برای این بارندگیها وجود داشت! و در شرایط فعلی نیر تجهیزات و نیروهای امدادی در منطقه حضور دارند و امر خدمات دهی به مردم سیل زده را انجام میدهند.
از طرفی، به گفته سیل زدگان شهرستان بندرعباس، علت اصلی آبگرفتگی در اثر بارش شدید باران در استان هرمزگان و وقوع سیلاب، عدم تعبیه شیب مناسب برای خیابان ها، سوء مدیریت شهری و بی توجهی به پاکسازی کانالهای تخلیه آب از سطح معابر است. آنچه مسلم است که گفتههای مسئولان و نیروهای امدادی در تناقض با اظهارات مردم منطقه است؛ چرا که هرمزگانیها بر این اعتقادند که عملکرد آنان در جریان سیل مطلوب نبوده است! از سویی، مختار سلحشور، مدیرعامل جمعیت هلال احمر هرمزگان 21 دی ماه مدعی شده که بالغ بر 150 نفر از امدادگران و نجاتگران هلال احمر هرمزگان در شهرستانهای بندرعباس، قشم، بندرلنگه، میناب، سیریک و رودان نسبت به امدادرسانی و رفع آبگرفتگی منازل اقدام کرده اند. اقلام امدادی نیز متناسب با شرایط و نیاز حادثه دیدگان در مناطق متاثر از بارندگی توزیع شده است. همچنین، محمد رادمهر، فرماندار شهرستان جاسک 21 دی ماه گفته که به علت بارندگی شدید و طغیان رودخانه گابریک، چهار روستای حاجی آباد، گرندو، کروچ و لیره ایی تخلیه شدند. یک هزار و 300 نفر از اهالی این روستاها با کمک نیروهای امدادی به نقاط امن منتقل شدند و 20 نفر از اهالی روستای کروچ نیز که در محاصره سیلاب بودند، به پشت بامها رفتند! ناگفته نماند که بارش شدید باران و طغیان رودخانه پاهتک بشاگرد در جریان این سیل، جان یک نفر از هرمزگانیها را گرفته است. به گفته احمد محمودی، فرماندار بشاگرد، دو بشاگردی قصد داشتند با یک دستگاه موتورسیکلت از آبنمای رودخانه پاهتک عبور کنند که غرق شدند، ولی یک نفر از آنان با تلاش نیروهای امدادی نجات یافت. همچنین در جریان این سیل، یک نفر دیگر در شهرستان بستک غرق شده و جان خود را از دست داد. سید شمس الدین حسینی قتالی، فرماندار شهرستان بستک در این باره گفته: جوانی حدودأ 30 ساله اهل کوخرد شهرستان بستک (19 دی ماه) به منطقه مروا بستک رفت و تا امروز (21 دی ماه) اطلاعی از وی در دسترس نبود. از ساعات اولیه تیم امدادی در جستجوی فرد مفقود شده بودند و به دلیل بارش باران و صعب العبور بودن منطقه مروا ورود به این منطقه برای امدادگران خطرناک شده بود. با تلاش نیروهای امدادی ساعتی پیش جسد این جوان بستکی پیدا شد. وقوع این سیل خسارات دیگری نیز در پی داشت؛ از جمله تخریب منازل مسکونی، تخریب مدارس، از بین رفتن پلها و راههای ارتباطی، تلف شدن دامها و... اما این مسئله تا به کی باید ادامه پیدا کند؟ علت اصلی این کم توجهی چیست؟ ناگفته نماند که در جریان سیل خوزستان نیز شاهد وقوع تلفات و آسیبها و خساراتی زیادی بودیم و مسئولان فقط برای اعلام یکسری وعده در مناطق سیل زده حاضر شدند. بیشتر بخوانید: در این بین، خوشبخانه نیروها و گروههای جهادی دانشجویی از هیچ کمکی به سیل زدگان استان هرمزگان دریغ نکردند و تا جایی که در توان داشتند، با وجود اینکه در ایام امتحانات به سر میبرند، به ارائه خدمات به مردم مناطق سیل زده پرداختند. این امدادها شامل پخت غذا برای سیل زدگان، انتقال سیل زدگان به مناطق امن، پاکسازی و ترمیم و بازسازی و نوسازی منازل مسکونی تخریب شده میشود و همچنان ادامه دارد.