یک‌شنبه 4 آذر 1403

بنیاد شهید برای خدمات دندانپزشکی جانبازان اعصاب و روان بودجه در نظر گرفت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بنیاد شهید برای خدمات دندانپزشکی جانبازان اعصاب و روان بودجه در نظر گرفت

تهران - ایرنا - معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: این نهاد بودجه‌ای برای خدمات دندان‌پزشکی جانبازان اعصاب و روان که توانایی نگهداری دندان‌های خود را ندارند در نظر گرفته است.

به گزارش ایرنا از بنیاد شهید و امور ایثارگران عبدالرضا عباسپور بیان کرد: اگر جانبازان به طور مستقیم در جبهه با ترکش دچار آسیب در ناحیه فک و دندان شده باشند هزینه درمان آنها پرداخت می‌شود.

وی افزود: برای مدیریت درمان مناسب ایثارگران هرم سلامت در بنیاد شهید تنظیم شده تا بتوانیم خدمات درمانی مورد نیاز ایثارگران را تحت پوشش بیمه پایه و بیمه تکمیلی ارائه دهیم.

 بیش از 950 هزار ایثارگر تحت بیمه پایه بنیاد قرار دارند

معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه بخش اول هرم سلامت بیمه پایه و تکمیلی است که ایثارگران به صورت مستقیم از آن استفاده می‌کنند، خاطرنشان کرد: بیش از 950 هزار ایثارگر تحت بیمه پایه بنیاد قرار دارند و سایر ایثارگران نیز تحت بیمه دستگاه‌های مرتبط هستند.

عباسپور اضافه کرد: بیمه تکمیلی شامل خدمات درمانی، بیمارستانی، سرپایی و توانبخشی است و یک میلیون و 620 هزار نفر تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار دارند.

پایش سلامت 149 هزار جانباز و ایثارگر

معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: بخش دوم هرم پایش سلامت ایثارگران شامل جانبازان 50 درصد به بالا، والدین و همسران شهدا و ایثارگران دارای بیماری صعب‌العلاج است و تاکنون 149 هزار ایثارگر پایش سلامت شده‌اند.

عباسپور افزود: در پنج ماه نخست امسال نیز 68 هزار و 321 ایثارگر پایش سلامت شدند. بخش بعدی هرم سلامت برگزاری اردوهای تفریحی برای درمان ایثارگران و آموزش به خانواده‌های آنها است که پایش سلامت و ویزیت تخصصی در اردوها برای ایثارگران در نظر گرفته می‌شود.

وی اذعان داشت: بخش بعدی هرم خدمات درمانی به ایثارگران، تشکیل کلینیک تخصصی در بیمارستان‌های بنیاد از جمله بیمارستان ساسان و خاتم‌الانبیا (ص) است که متخصصان مجرب به درمان ایثارگران می‌پردازند ضمن اینکه از متخصصان خارج کشور نیز برای درمان جانبازان شیمیایی و ایثارگران دارای بیماری خاص و آموزش پزشکان به ایران دعوت می‌شود. این سیاست‌ها باعث می‌شود که اعزام به خارج نیز کاهش پیدا کرده و خدمات تخصصی‌تر به ایثارگران ارائه شود.

افزایش تخت‌های بیمارستانی به 7000 تخت

معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص دیگر برنامه‌های در دست اقدام این نهاد برای درمان ایثارگران گفت: هم اکنون 2 هزار تخت عمومی برای درمان ایثارگران وجود دارد که در آینده این تعداد به هفت هزار تخت می رسد، در نظر داریم در پنج استان بزرگ کشور بیمارستان 500 تخت‌خوابی که قابلیت افزایش به هزار تخت را دارد به بیمارستان‌های بنیاد اضافه کنیم.

عباسپور افزود: اکنون در 10 بیمارستان کشور یکهزار تخت بیمارستانی روانپزشکی برای ایثارگران وجود دارد و تا پایان سال 300 تخت خواب به این بخش اضافه می شود و در سال‌هایی آتی نیز تعداد تخت‌های روانپزشکی بنیاد افرایش یابد.

وی خاطرنشان کرد: 20 درصد جامعه ایثارگری در سن سالمندی هستند که این آمار تا پنج سال آینده به 50 درصد افزایش پیدا می کند و میانگین سن جانبازان از 60 سال عبور خواهد کرد.

عباسپور تصریح کرد: یکی از برنامه های بنیاد شهید تأسیس خانه‌های ایثار است، امیدواریم این خانه‌ها در یکی 2 سال آینده در 12 استان مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از برنامه‌های بنیاد شهید افزایش آمبولانس است و باید خدمات ترابری درمانی ایثارگران ارتقا پیدا کند، امسال 19 آمبولانس خریداری شده و تا پایان سال جاری 30 آمبولانس دیگر خریداری می شود و سعی می کنیم برای همه استان‌های کشور آمبولانس مورد نیاز خریداری کنیم. همچنین برنامه‌هایی برای به‌روزرسانی و ارتقای تجهیزات پزشکی ایثارگران در بخش توانبخشی شامل اروتز و پروتز و ویلچر در دست اقدام است. خدمات به جانبازان و والدین شهدا در خانه‌های ایثار

معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ به سؤالی در مورد وضعیت خانه‌های ایثار در کشور گفت: با توجه به وضعیت سالمندی ایثارگران باید خدمات سالمندی نیز ارتقا پیدا کند. برخی از ایثارگران نیاز به خدمات فیزیوتراپی و آی سی یو در منزل دارند که ارائه این خدمات باید در شأن ایثارگران باشد که در خدمات بیمه‌ای ایثارگران پیش‌بینی شده است. به استان‌ها اعلام شده است به جهت زمان‌بر بودن ساخت خانه‌های ایثار مدنظر حداقل بر اساس نیاز استان باید تا پایان سال مرکزی جهت ارائه خدمات به والدین معظم شهدا پیش‌بینی شود و به عنوان نمونه هم‌اکنون والدین شهدا از این خدمات در استان‌های چهارمحال و بختیاری و خراسان رضوی بهره‌مند شده‌اند. طبق ماده 22 و 26 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران باید هزینه‌های پرستاری ایثارگران پرداخت شود و به جز پوشش بیمه‌ای حدود 55 تا 60 هزار والدین شهدا و 110 هزار ایثارگر مشمول پرداخت هزینه برای حق پرستاری هستند.

عباسپور با تأکید بر ضرورت تأمین اعتبار هزینه‌های درمانی ایثارگران گفت: باید تأمین اعتبار صورت بگیرد زیرا خدمات درمانی اصلی‌ترین نیاز ایثارگران است. برای بیمه ایثارگران مناقصه‌ای انجام شد که نمایندگان سازمان برنامه و بودجه و سازمان بازرسی کشور در این جلسات حضور داشتند، سرانه درمان هر ایثارگر 350 هزار تومان به صورت ماهانه است و حدود 1 میلیون و 620 هزار ایثارگر تحت پوشش بیمه هستند که اعتبار مورد نیاز این پوشش درمانی باید تأمین و پرداخت شود. اولویت تأمین اعتبار هزینه‌های درمانی ایثارگران

معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: بنیاد حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهکار است که تا اول شهریور ماه 570 میلیارد تومان به این بدهی‌ها افزوده می شود و همانگونه که یکی از مسئولان بنیاد اشاره گفتند در این زمینه نمی‌توان معجزه کرد. زیرا داروخانه‌ها طرف قرارداد با بیمه‌ها هستند و باید بدهی‌های آنها پرداخت شود و به عنوان نمونه بیمه تکمیلی ایثارگران بیش از 6 ماه است که به داروخانه‌ها بدهکار است. هزینه درمانی ایثارگران بسیار ضروری است و طبق ماده 12 و 13 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران باید 100 درصد هزینه‌های درمانی ایثارگران پرداخته شود و این تکلیف قانونی است و امیدواریم سازمان برنامه و بودجه تأمین اعتبار درمان ایثارگران را در اولویت قرار دهد و تا این اعتبار در نظر گرفته نشود خدمات شایسته و در شأن ایثارگران قابل ارائه نخواهد بود.

عباسپور افزود: مهم‌ترین نیاز اصلی ایثارگران تأمین اعتبار به‌موقع برای درمان آنها است و در صورتی که این تأمین اعتبار به صورت نقدی انجام شود بهتر است تا اینکه پرداخت به صورت سهام باشد. در سال‌های گذشته بیمارستان‌ها برای تهیه داروی بیماران اگر 6 ماه بعد هزینه را پرداخت می‌کردند مشکلی نبود اما در وضعیت کنونی باید اول هزینه دارو پرداخت شود و عدم تأمین اعتبار باعث بروز مشکل ارائه خدمات درمانی به ایثارگران می‌شود. با افزایش سن نیازهای درمانی جامعه ایثارگری هم افزایش پیدا می‌کند که لازم است تأمین اعتبار برای درمان آنها توسط دولت در نظر گرفته شود. مشکل کمبود دستگاه اکسیژن برای جانبازان نداریم

معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگراندرباره تجهیزات مورد نیاز جانبازان، گفت: در مورد کپسول‌های اکسیژن‌ساز کمبودی وجود ندارد و این کپسول باید با تجویز پزشک متخصص برای ایثارگرانی که سطح اکسیژن پایینی دارند استفاده شود. در مورد قطعات اروتز و پروتز، قطعات ابتدایی که جنبه تخصصی ندارد در کشور تولید می‌شود و بنیاد نیز آنها را خریداری می‌کند اما اروتز و پروتز پیشرفته و تخصصی با کیفیت باید از خارج کشور خریداری شود. عباسپور در خصوص پوشش درمان تکمیلی ایثارگران نیز بیان کرد: بیمه درمان تکمیلی ایثارگران سقف و فرانشیز ندارد و طبق قانون صد درصد رایگان است، از زمانی که نسخه‌نویسی به صورت الکترونیک شده است تعداد داروی مورد نیاز در سقف زمانی مشخص توسط داروخانه به بیمار اختصاص می‌یابد و اگر پزشک معالج بیشتر از تعداد دارو در مدت مشخص تجویز کرد داروخانه بر اساس ضوابط بیمه پایه میزان داروی مورد نیاز را به بیمار ارائه می‌دهد و این محدودیت مربوط به بیمه پایه است و ربطی به بیمه تکمیلی ندارد. وی همچنین در خصوص ارائه خدمات به ایثارگرانی که زیر 6 ماه سابقه حضور در جبهه‌ها را دارند گفت: رزمندگان تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار ندارند و تحت پوشش نیروهای مسلح هستند اما بر اساس تبصره بند الف ماده 87 بنیاد شهید و امور ایثارگران موظف است رزمندگان هشت سال دفاع مقدس که صورت سانحه بالینی همزمان مجروحیت را ندارند اما مجروحیت آنها توسط کمیسیون پزشکی نهاد اعزام کننده (نیروهای مسلح) احراز می‌گردد را به عنوان جانباز تلقی نماید و حداقل پنج درصد جانبازی به آنها تعلق می‌گیرد که تاکنون حدود 30 هزار نفر مشمول این قانون شده و تحت پوشش درمانی بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار گرفته‌اند.

برچسب‌ها