سه‌شنبه 27 آبان 1404

بهره‌برداری از 20 پروژه بزرگ برقی در راه است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بهره‌برداری از 20 پروژه بزرگ برقی در راه است

تهران - ایرنا - 20 پروژه بزرگ توزیع و انتقال برق دوشنبه هفته جاری (هفته نوزدهم پویش هر هفته الف - ب - ایران)، با حضور وزیر نیرو در استان‌های یزد و کرمان و با صرف حدود 700 میلیارد تومان اعتبار به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش روز یکشنبه پایگاه خبری شرکت مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر)، نوزدهمین هفته از پویش هر هفته الف - ب - ایران با افتتاح 6 پروژه انتقال و فوق توزیع برق منطقه‌ای کرمان درجمع با اعتبار چهار هزار 75 میلیارد ریال و 14 پروژه انتقال و فوق توزیع و مولدهای تجدیدپذیر برق منطقه‌ای یزد با صرف دو هزار و 830 میلیارد ریال اعتبار، فردا با حضور وزیر نیرو به بهره‌برداری می‌رسد.

پروژه‌های کرمان شامل پست 132/400 کیلوولت جیرفت، فاز نخست پست 230/400 کیلوولت نیروگاه شوباد کهنوج، خط انتقال 400 کیلوولت کهنوج به جیرفت به طول 89 کیلومتر مدار، خط 132 کیلوولت اسماعیلی به فاریاب به طول 57 کیلومتر مدار، یک دستگاه فیدر 400 کیلوولت خط در نیروگاه کرمان است.

همچنین طرح افزایش ظرفیت پست 132 کیلوولت محمدآباد - بم که با بهره‌برداری از آن ضمن تأمین ظرفیت انتقال و بهبود پایداری، قابلیت اطمینان شبکه به ویژه در جنوب استان افزایش یافته و کاهش تلفات انرژی و پایداری ولتاژ برق را به همراه دارد.

14 پروژه برق منطقه‌ای یزد شامل پست 230 به 63 کیلوولت خضرآباد در شهرستان اشکذر و پست 63 به 20 کیلوولت سرو در شهرستان اردکان با مجموع سرمایه گذاری 52.1 میلیارد تومان است که از محل منابع داخلی، بودجه عمومی و بخش خصوصی احداث شده‌اند.

توسعه دو بی خط 63 در پست امام زاده و تکمیل دو بی ورودی موجود با سرمایه‌گذاری 6.37 میلیارد تومان و خط 63 کیلوولت سرو - امامزاده، خط 63 دومداره تغذیه پست سریزد و پست 63 به 20 سیار مربوطه و خطوط 63 کیلوولت اتصال به پست مهرگان با اعتبار 24.5 میلیارد تومان و با هدف تغذیه ایستگاه امامزاده، کاهش تلفات شبکه، تغذیه پست 63 به 20 کیلوولت سریزد، تغذیه ایستگاه یزد مهر، تامین برق متقاضیان جدید و افزایش پایداری شبکه برق شهرستان مهریز اجرایی می شود.

نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی دیوان (چاهک) و نیروگاه خورشیدی 5 مگاواتی شمس (نیر) که با هدف کاهش تلفات شبکه، جبران افت ولتاژ در نقطه انتهای شبکه، با مجموع تولید سالانه 31.2 میلیون کیلووات انرژی پاک، صرفه جویی سالانه 8.77 میلیون متر مکعب سوخت فسیلی، کاهش انتشار گاز های آلاینده به میزان 21.5 هزار تن در سال و صرفه جویی در مصرف آب به میزان 6.98 میلیون لیتر در سال به بهره‌برداری می‌رسد.

افتتاح فیبر نوری یزد یک - مهرگان به طول 30 کیلومتر روی خط 400 یزد یک - نخلستان با اعتبار 1.1 میلیارد تومان، توسعه دو بی خط 63 در پست 400 سرو برای اتصال به پست امامزاده با اعتبار 6.1 میلیارد تومان، نیروگاه مقیاس کوچک طراح بهینه کیان با ظرفیت 8 مگاوات و نیروگاه مقیاس کوچک تدبیر نیرو با تولید 6 مگاوات نیز از دیگر پروژه‌های قابل افتتاح در این سفر است.

*س_برچسب‌ها_س*