دوشنبه 5 آذر 1403

بهره‌برداری از 250 پروژه آب، برق و فاضلاب در سال 99

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بهره‌برداری از 250 پروژه آب، برق و فاضلاب در سال 99

تهران - ایرنا - وزیر نیرو گفت: در بخش ساخت و سازها امسال بنا داریم که حدود 250 پروژه آب، برق و فاضلاب را با سرمایه‌گذاری حدود 50 هزار میلیارد تومان با استفاده از منابع مختلف به بهره‌برداری برسانیم.

«رضا اردکانیان» روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: 9 سد بزرگ افتتاح خواهد شد، 9 سد بزرگ دیگر در استان های مختلف کشور به مرحله آبگیری خواهد رسید، حدود 54 هزار هکتار اراضی کشاورزی با احداث شبکه‌های اصلی آبیاری و زهکشی که وظیفه وزارت نیرو است، آماده زیر کشت رفتن خواهد شد. وی بهره‌برداری از 9 تصفیه‌خانه آب، 11 تصفیه‌خانه فاضلاب و بهره‌مندی 700 هزار نفر از جمعیت روستایی کشور در بیش از 1400 روستا از آب شرب پایدار را از دیگر پروژه‌های امسال برشمرد. وزیر نیرو افزود: در بخش برق هم 12 نیروگاه حرارتی با ظرفیت بیش از 2100 مگاوات و چند صد مگاوات نیروگاه تجدید تجدید پذیر خورشیدی و بادی در مدار بهره برداری قرار می گیرد؛ همچنین بهره برداری از نیروگاه‌های مقیاس کوچک و نیز بیش از 1900 کیلومتر خط انتقال در شبکه های برق، فصل ساخت و سازهای پویش ما در سال 99 خواهند بود. اردکانیان تصریح کرد: کار پیچیده تر، مهمتر و اصلی تر، اصلاح در ساز و کارهاست که به طور خلاصه ما را به سیستم مناسب تر استفاده از منابع و مصرف منابع محدود خود مجهز خواهد کرد. وی اظهار کرد: فرآیندها، رویه‌های کاری و ساز و کارهایی که ما برای تولید آب و برق داریم اصلاح خواهند شد؛ به نحوی که هم در شبکه های برق و آبرسانی تلفات کمتری داشته باشیم و راندمان نیروگاه های حرارتی افزایش یابد و هم در جهت کوچک سازی و چابک سازی سازمان دولت در بخش های آب و برق سعی می کنیم گام های بلندی را برداریم. اردکانیان همچنین خاطرنشان کرد: تفویض اختیار لازم به شرکت های استانی در این مسیر و برای ادامه برنامه‌ها صورت خواهد گرفت. وی افزود: موضوع خاموشی صفر یا برنامه صفر 99 برای تابستان امسال در برنامه های ما خواهد بود که شامل برنامه های متعدد در مدیریت مصرف در بخش‌های مختلف است.

ادامه پویش #هرهفته_الف_ب_ایران از هفته جاری

اردکانیان همچنین به پویش #هرهفته_الف_ب_ایران اشاره کرد و گفت: این پویش از نیمه دوم سال گذشته آغاز و با بهره برداری مجموعا 227 پروژه بزرگ آب و برق در تمام استان‌های کشور با سرمایه‌گذاری 33 هزار میلیارد تومان در بیستم اسفند پارسال به اتمام رسید.

وی اظهار داشت: 10سد بزرگ، حدود سه هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی، بیش از 6هزار هکتار شبکه های اصلی آبیاری و زهکشی، تعداد قابل توجهی تصفیه خانه های آب و فاضلاب، آبرسانی به بیش از حدود 850 روستا، نیروگاه های تجدیدپذیر، مولدهای کوچک و شبکه های انتقال در زمان بندی در استان های مختلف به بهره برداری رسید. وی ادامه داد: به سبب این کار بویژه برای امسال که سال جهش تولید است برنامه ریزی کردیم که از همین هفته، پویش #هرهفته الف_ب_ایران را در سال 99 با ابعاد وسیع‌تر ادامه دهیم. اردکانیان تصریح کرد: وسعت این ابعاد نسبت به سال 98 عمدتا به خاطر موضوع جهش تولید است. وی با بیان این که جهش تولید در بخش های مختلف به زیرساخت های آب و برق نیاز دارد گفت: وزارت نیرو باید هم با انجام اصلاحاتی در استفاده از منابع مالی، دیگر تجهیزات، فرصت، وقت و منابع انسانی و هم با اصلاح رویکردها و رویه ها برای خدمت رسانی بتواند امسال آماده تر باشد. اردکانیان اظهار داشت: پویش امسال ما هر چند کماکان تابلوی #هرهفته_الف_ب_ایران را خواهد داشت اما تابلوی دیگری در کنار آن خودنمایی خواهد کرد و آن «ساخت‌وسازها و سازوکارها» است تا هم پروژه های برنامه ریزی شده با کمک دستگاه های همکار در سازمان دولت و بویژه کمک بخش خصوصی در زمان خود به بهره برداری برسد و هم توجه جدی به تعدادی از پروژه های مهم فصل ساز و کارها خواهیم داشت.

آغاز پویش امسال از تهران با 4 پروژه وزیرنیرو با اشاره به تداوم پویش #هرهفته_الف_ب_ایران در سال جاری، این هفته از استان تهران گفت: در این استان 4 طرح مهم از جمله واحد بخار نیروگاه پرند و سه تصفیه خانه مهم فاضلاب در اسلامشهر، ملارد و تضفیه خانه مسکن مهر صفا دشت به مدار می‌آید. اردکانیان افزود: در مجموع دو هزار و 800 میلیارد تومان برای به ثمر رساندن این پروژه ها سرمایه‌گذاری شده که هم نقش مهمی در تامین برق پایدار و هم ارتقای شبکه بهداشت عمومی و استفاده مجدد از پساب‌های تصفیه شده به عنوان منبع آب خواهد داشت. وی خاطرنشان کرد: این برنامه ها به طور مرتب در هفته های پیش رو در استان های مختلف کشور اجرا خواهد شد.

راه‌اندازی مرکز ملی مطالعات آب‌های مرزی و تبادل برق با کشورهای همسایه اردکانیان همچنین گفت: در موضوع آب‌های مناطق مرزی کشور، سیستم پشتیبان خوبی را با عنوان مرکز ملی مطالعات آب‌های مرزی امسال راه‌اندازی خواهیم کرد. وی در عین حال با اشاره به موضوع تبادل برق با کشورهای همسایه خاطرنشان کرد: فعال شدن کمیسیون های مشترک همکاری های اقتصادی که وزارت نیرو مسوولیت آن را بر عهده دارد با فدراسیون روسیه، همچنین افغانستان و ارمنستان و نیز در حوزه منطقه ای با تاجیکستان و همچنین دولت قطر که مسوولیت این هم به تازگی به وزارت نیرو محول شده به نحو شایسته ای در برنامه کاری ما خواهد بود. اردکانیان گفت: در مجموع سعی می کنیم در بخش مصرف منابع اعم از آب و برق و مالی، وقت، زمان و منابع انسانی، امسال عادات و اخلاق مناسب تری را در سازمان و تشکیلات خود و با همکاری مردم در بخش مصرف محصول نهایی امسال در برنامه داشته باشیم و نتایج کمی و کیفی مناسبی را بتوانیم برای هموطنان گزارش کنیم.

تدابیر وزارت نیرو برای تامین آب و برق اردکانیان همچنین درباره افزایش مصرف آب و برق در شرایط کنونی کشور با توجه به شیوع کرونا گفت: خوشبختانه وزارت نیرو اتکای کمی به منابع بودجه‌ای دولت و به تعبیری منابع عمومی دارد. بیشترین منبع تامین ما، منابع داخلی است که عملا از محل فروش محصول یعنی عرضه آب و برق تامین می‌شود. وی خاطرنشان کرد: تنها 30 درصد از مجموع سرمایه‌گذاری طرح هایی که امسال به بهره برداری می‌رسد متکی به منابع عمومی و بودجه دولت است و مابقی با روش های دیگر اعم از تسهیلات بانکی، منابع صندوق توسعه، راهکارهای فراهم شده در قانون بودجه و فروش محصول و به تعبیری آب بها و برق بها تامین می‌شود. اردکانیان گفت: این بدان معناست که هر چقدر در مصرف، دقیق تر عمل کنیم عملا هزینه های خود را کاهش می دهیم. اگر مصرف به شکل بی رویه افزایش یابد برای تامین آب و برق مورد نیاز هزینه های سنگین تری را باید متحمل شویم. وی افزود: هر چقدر به شیوه‌های صحیح مصرف عادت کنیم از همین سرمایه گذاری خود استفاده می‌کنیم و نیازی به سرمایه‌گذاری‌های سنگین نخواهیم داشت. اردکانیان تصریح کرد: همانند پارسال که مردم همراهی خوبی داشتند، امسال هم این همراهی در بخش های آب و برق مورد انتظار است. شرایط بهداشتی امروز جامعه اقتضای مصرف بیشتر آب را دارد اما چون آبی که برای بهداشت مصرف می کنیم همان آب قابل شرب است و شبکه های این دو یکی است، رعایت پروتکل های بهداشتی با آب کمتر بدون هر گونه اغماض و مصالحه به معنای تامین آب شرب برای تابستان است. وزیر نیرو با اشاره به بارش های خوب امسال و وجود مخازن کافی برای تسکین سیلاب ها گفت: اگر چه این سیلاب‌ها چه داخلی و چه مواردی که از خارج مرزها وارد کشور شد، به مدد فعالیت‌های خوب دولت در سال گذشته بیشتر برای ما منفعت داشت تا خسارت و بارش های امسال با وجود کاهش 10 درصدی نسبت به پارسال 30 درصد از متوسط بلندمدت بیشتر است اما صرف کافی بودن بارش ها به منزله کفایت ما در موضوع آب نیست. وی افزود: چرا که باید به ظرفیت تصفیه‌خانه‌ها نگاه کنیم و وقتی رودخانه سیلابی می شود امکان وارد کردن کدورت بالا به تصفیه خانه نیست و در نتیجه برای ساعاتی ممکن است برای این که آب شرب مطمئن و سالم به دست مردم برسد برای ساعاتی از مدار خارج شود. وی افزود: همه اینها در کنار هم یعنی این که در عین روزهای لطیف و امید بخش بارانی خوب در کشور باید دل‌مشغول مصرف آب باشیم و به ضرورت از آن استفاده کنیم. اردکانیان همچنین گفت: در موضوع برق ملاحظه بیشتری خواهیم داشت؛ به عنوان نمونه تعطیلات ناشی از شرایط کرونایی موجب می شود واحدهای آموزشی که در تابستان تعطیل بودند و در نتیجه کاهش مصرف از ناحیه آنها داشتیم امسال احتمالا تصمیمات به گونه دیگری رقم بخورد و یا با به مدار مدار آمدن واحدهای تولیدی بعد از فروکش کردن مشکل کرونا نیاز به تامین برق بیشتر در تابستان در مقایسه با سال های قبل داشته باشیم. وی اضافه کرد: همه این‌ها بدین معناست که عادت خوب پارسال را از دست ندهیم و هر اخلاق خوبی را باید نهادینه کرد. مصرف آب به گونه ای است که خود شیوه مصرف به عنوان منبع تولید به کار ما خواهد آمد. اخلاق صحیح مصرف آب و برق به اندازه احداث نیروگاه، سد و تصفیه‌خانه قطعا به‌کار کشور می‌آید.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*