بهره وری نیروی کار در دستگاههای دولتی قابل سنجش نیست
رئیس سازمان ملی بهرهوری گفت: بهره وری نیروی کار در دستگاههای دولتی قابل سنجش نیست و نمی توان اکنون آمار خاصی ارائه کرد چرا که چرخه بهرهوری استقرار نیافته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، فاطمه پهلوانی رئیس سازمان ملی بهرهوری با اشاره به روز بهرهوری به عملکرد اجرای ماده 5 قانون برنامه ششم در دستگاههای اجرایی اشاره کرد و اظهارداشت: در حال حاضر برای این ماده قانونی گامهایی پیش بینی شده که برای آن دستاوردهایی در نظر گرفته شده و دستگاههای اجرایی ملزم بودن در مهلت های مقرر آن را انجام دهند.
رئیس سازمان ملی بهرهوری با بیان اینکه یکی از اقدامات استقرار چرخه بهرهوری در دستگاههای اجرایی است، گفت: در حال حاضر استقرار چرخه بهرهوری 23 درصد پیشرفت کلی در دستگاهها دارد که در بخش زیربنایی و انرژی 31 درصد، اجتماعی و فرهنگی 16 درصد اقتصادی و تولیدی 36 درصد و امور عمومی و فرابخشی 14 درصد است.
پهلوانی گفت، از مجموع 29 دستگاه ملی که مشمول اجرای گام های 3 و 4 بودند در مجموع 18 دستگاه معادل 62 درصد در مرحله اجرا و یا اتمام گامهای 3 و 4 بودند. با توجه به جدیدترین مستندات دریافتی از 34 دستگاه ملی گزارشهای مسئله شناسی مربوط به گام پنجم خود را در سطوح مختلف کیفیت برای سازمان بهرهوری ارسال کردند.
وی افزود: میزان پیشرفت کلی استقرار چرخه بهره وری در تمامی دستگاههای اجرایی معادل 22 درصد بوده است که جهاد کشاورزی به عنوان دستگاه پیشرو در استقرار چرخه بهره وری 45 درصد پیشرفت کلی داشته است.
به گفته پهلوانی، در میان دستگاههای فرابخشی، وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه، وزارت کشور، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، سازمان حفاظت محیط زیست به ترتیب در جایگاه اول تا پنجم قرار میگیرند. بانک مرکزی عملکرد صفر در پیشرفت پروژه استقرار چرخه بهرهوری در دستگاه دارد.
پهلوانی ادامه داد: در بخش دستگاه های اقتصادی و تولیدی وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و وزارت دفاع به ترتیب در رتبه های اول تا سوم قرار می گیرند. در بخش اجتماعی فرهنگی نیاز بیشتری برای همکاری 3 دستگاه به منظور دریافت اطلاعات داریم که متولی آموزش هستند که شامل آموزش و پرورش، وزارت علوم و وزارت بهداشت است.
رئیس سازمان ملی بهرهوری گفت: اگر به موضوع سرمایه گذاری در دو بخش ساختمان و صنعت توجه نداشته باشیم در آینده آسیب جدی خواهیم داشت. جذب سرمایه خرد در بازار سرمایه به عنوان رقیب جدی بازار مسکن است و این احتمال وجود دارد که در پایان سال 99 قیمت مسکن بالا خواهد رفت و حتی سودهای بازار سرمایه هم پاسخگوی خرید یک آپارتمان نخواهد بود.
رئیس سازمان ملی بهرهوری گفت: سهم سالانه بهره وری و عوامل تولید از رشد اقتصادی نشان میدهد در سال 97 بهره وری منفی 6.12 درصد بوده است. وی گفت: اقتصاد مقاومتی با نهاده محوری محقق نمی شود که به بهرهوری کمک نمی کند. در دو سال اول برنامه ششم توسعه رشد بهرهوری منفی 2.4 درصد بوده است که هدف گذاری 2.8 درصد صورت گرفته بود.
وی با اشاره به شاخص بهرهوری کل عوامل تولید اعلام کرد: بر اساس دیتای سازمان بهرهوری آسیایی از سال 1970 تا 2017 بهرهوری ایران 1.01 درصد بوده است.
این مقام مسئول افزود: بهره وری نیروی کار در دستگاههای دولتی قابل سنجش نیست و نمی توان اکنون آمار خاصی ارائه کرد چرا که چرخه بهرهوری استقرار نیافته است. از برنامه سوم به صورت اتفاقی بهرهوری بالایی رخ داد که هدف گذاری نشده بود. سیاست گذاری اشتباه و مدیرانی که دلسوز نیستند باعث شده بهرهوری افزایش نیابد.
پهلوانی خاطرنشان کرد: با تلاشی که سازمان بهرهوری از قبل شروع کرد اهمیت بهره وری به مدیران گوشزد شده است. سازمان بهرهوری با این نیرو و لجستیک نمیتواند به وظیفه خطیر خود برسد. 30 سال است در تشکیل سازمان بهره وری از دنیا عقب هستیم. فقط جلسه رفتهایم و آمدهایم.
وی تاکید کرد: طبق بند دال تبصره 21 قانون بودجه 92 به نظام مدیریت بهره وری اشاره شده و قرار است تخصیص های سه ماهه دوم سال جاری منوط به برنامه ریزی عملیاتی بهرهوری باشد.
پهلوانی ادامه داد: روند نمودار استهلاک سرمایه نشان میدهد در 9 ماهه سال 98 با تشکیل سرمایه ناخالص داخلی مساوی شده که خطر بزرگ تلقی میشود. با این حال بانک مرکزی اعلام کرد که این روند متوقف شده است. انتهای پیام /