سه‌شنبه 3 مهر 1403

به جای موز این مواد غذایی را مصرف کنید

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
به جای موز این مواد غذایی را مصرف کنید

برای تامین پتاسیم بدن معمولا افراد اقدام به مصرف موز می‌کنند، اما برخی نیز علاقه‌ای به مصرف موز ندارند، چند جایگزین مناسب برای تامین پتاسیم بدن وجود دارد.

یکی از مواد معدنی ضروری بدن پتاسیم است، این ماده به حفظ طبیعی فشار خون، انتقال مواد مغذی به سلول‌ها و پشتیبانی از عملکرد عصبی، عضلانی کمک می‌کند. افراد سالم به 4700 میلی گرم پتاسیم نیاز دارند، اما متأسفانه بیشتر افراد آن را از طریق رژیم غذایی دریافت نمی‌کنند. به همین دلیل خیلی افراد به دلیل وجود پتاسیم در موز تمایل به مصرف آن دارند که به دلیل افزایش قیمت‌ها و گران شدن این میوه توان خرید مردم کاهش یافته است. در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک به معرفی مواد غذایی می‌پردازیم که حاوی پتاسیم فراوان هستند و به راحتی می‌توانند جایگزین موز شوند.

سیب زمینی شیرین:

سیب زمینی شیرین به عنوان جایگزینی برای سیب زمینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. یک سیب زمینی شیرین متوسط حاوی 541 میلی گرم یا 12 % پتاسیم است. علاوه بر این چربی و پروتئین کمی دارد و منبع خوبی از کربوهیدرات‌های پیچیده، فیبر و ویتامین A است.

سیب زمینی معمولی:

مطالعات نشان می‌دهد سیب زمینی بهترین منبع غذایی پتاسیم است یک سیب زمینی (136 گرم) می‌تواند 515 میلی گرم پتاسیم حدود 11 درصد را تأمین کند.

اسفناج:

بدون شک اسفناج یکی از غنی‌ترین مواد مغذی و منابع ویتامین‌ها بشمار می‌رود. یک فنجان (156 گرم) اسفناج حاوی 540 میلی گرم و تقریباً 12 % پتاسیم، 366 % ویتامین آ، 725 % ویتامین ک، 57 % فولات و 29 % منیزیم است به همین دلیل جایگزینی مقرون به صرفه و مغذی برای موز محسوب می‌شود.

هندوانه:

هندوانه حاوی آب فراوان است، نیم کیلو هندوانه به دلیل داشتن 640 میلی گرم پتاسیم، 172 کالری، 44 گرم کربوهیدرات، 3.4 گرم پروتئین، 0.8 گرم چربی و 2.2 گرم فیبر و ویتامین‌های A و C و همچنین منیزیم جایگزینی خوبی برای موز بشمار می‌رود.

لوبیا سفید:

موز به دلیل داشتن پتاسیم مورد استفاده قرار می‌گیرد، یک فنجان (179 گرم) لوبیا دو برابر یک موز دارای پتاسیم است. یک فنجان لوبیای سفید پخته شده 829 میلی گرم معادل 18 درصد از پتاسیم مورد نیاز و همچنین 28-61 % انواع ویتامین‌های گروه ب، آهن، فیبر و پروتئین گیاهی را تامین می‌کند.

رب گوجه فرنگی:

با پختن گوجه فرنگی‌ها می‌توان رب گوجه، تهیه کرد که به عنوان چاشنی ورنگ غذا در آشپزی کاربرد دارد. سه قاشق غذاخوری یا حدود 50 گرم رب گوجه فرنگی حاوی 486 میلی گرم پتاسیم و منبع خوبی از ویتامین ث و لیکوپن است البته در مصرف رب‌های گوجه فرنگی که حاوی مواد نگهدارنده و افزودنی هستند دقت بیشتری داشته باشید و تاجای ممکن از رب‌های خانگی استفاده کنید.

زردآلو خشک:

زردآلو خشک از زردآلو تازه تهیه می‌شود و ماندگاری طولانی دارد. شش زردآلو خشک 488 میلی گرم پتاسیم یعنی بیش از 10 درصد مقدار مورد نیاز را تامین می‌کند. این میوه همچنین منبع خوبی از فیبر و ویتامین‌های A و E است.

چغندر:

یک فنجان یا حدود 170 گرم چغندر آب پز می‌تواند 518 میلی گرم پتاسیم یا 11 % مقدار مورد نیاز را تامین می‌کند، افرادی که مایل به افزایش مصرف پتاسیم برای جلوگیری یا کنترل فشار خون بالا هستند، چغندر فواید زیادی دارد. همچنین این گیاه حاوی فولات و نیترات‌هایی هستند که هنگام تبدیل آن به اکسید نیتریک از عملکرد رگ‌های خونی و سلامت قلب پشتیبانی می‌کنند.

انار:

انار منبع فوق العاده‌ای از پتاسیم است و می‌تواند بیش از 14 % از مقدار مورد نیاز را تامین کند. علاوه بر این، انار‌ها دارای ویتامین ث، ک و همچنین فولات هستند و پروتئین، کالری و قند بیشتری نسبت به اکثر میوه‌ها دارند از طرف دیگر، انار‌ها با داشتن 11 گرم فیبر به کند شدن هضم غذا کمک می‌کند تا مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید.

ماست:

یک فنجان ماست ساده بدون چربی 18 درصد از مقدار پتاسیم روزانه را تامین می‌کند. ماست علاوه بر پتاسیم حاوی پروبیوتیک هاست. پروبیوتیک‌ها باکتری‌های خوبی هستند که به سلامت روده کمک می‌کنند.

آب پرتقال:

آب پرتقال حاوی ویتامین ث، فیبر و پتاسیم کافی است و نیاز بدن را تا میزان قابل قبولی تامین می‌کند.

منبع: نمناک

از دست ندهید

تفال به حافظ امروز سه‌شنبه 25 مهرماه 1402؛ نوش کن جام شراب یک منی

آیا می‌خواهید تا 100 سالگی سالم زندگی کنید؟ توصیه‌هایی برایتان دارم

مرغ را با این روش ویژه بپزید و لذت ببرید

تفال به حافظ امروز دوشنبه 24 مهر 1402؛ خدا زان خرقه بیزار است صد بار