شنبه 10 آذر 1403

بودجه اجرای سه طرح شیلاتی به پایتخت انرژی اختصاص پیدا کرد / اولین وعده رئیس جمهور برای اشتغال در جنوب کشور محقق شد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بودجه اجرای سه طرح شیلاتی به پایتخت انرژی اختصاص پیدا کرد / اولین وعده رئیس جمهور برای اشتغال در جنوب کشور محقق شد

مدیرکل شیلات استان بوشهر گفت برای سه طرح زیر بخش شیلات که از مصویات سفر رئیس جمهور به این استان بود 147 میلیارد ریال اختصاص یافت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سپاس؛ استان بوشهر به لحاظ استراتیژی و موقعیت جغرافیایی دارای شاخص‌های بسیار بالایی است که امروز لقب پایتخت انرژی ایران و مهمترین مسیر اقتصادی و بنادر کشور را به خود اختصاص داده است.

 111طرح و توافقنامه ارمغان دولت سیزدهم برای توسعه استان بوشهر

معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری گفت: در ششمین سفر استانی رئیس جمهوری و هیات دولت سیزدهم به استان بوشهر 94 طرح برای حوزه های مختلف این استان به تصویب رسید که برای اجرای این طرح‌ها 17 توافقنامه با دستگاه‌های اجرایی منعقد شد.

سید صولت مرتضوی در نشست شورای اداری استان بوشهر با حضور رئیس جمهوری و اعضای دولت سیزدهم افزود: از مجموع طرح‌های سفر استانی هیات دولت به بوشهر سهم حوزه‌های زیربنایی 25، صنعت و معدن 9، بهداشت و درمان 6، حوزه فرهنگی و آموزشی 12، حوزه رفاه اجتماعی 13، نفت و انرژی 9، آب، خاک و کشاورزی 10 و حوزه اشتغال نیز چهار طرح است.

وی بیان کرد: وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز در راستای تکمیل بیمارستان‌های نیمه تمام و مرکزهای بهداشتی و درمانی استان بوشهر تصمیم‌های مناسبی اتخاذ کردند.

ایت الله رئیسی، رئیس جمهور کشور در هر بار سفر خود به استان بوشهر مهمترین موضوعی که در راس پیگیری و مصوبات خود قرار دادند مسئله دریا، صید و ته لنجی بوده که تا کنون بخش قابل توجهی از آن محقق شده است. آیت الله رییسی در ایامی که به عنوان رییس قوه قضاییه بودند، در ادامه سفر به استان بوشهر، از اسکله صیادی جفره بازدید سرزده و با حضور در جمع صیادان و ملوانان، دیدار صمیمانه و چهره به چهره با آن‌ها داشت و در جریان مشکلات این قشر قرار گرفت. در این دیدار صیادان و ملوانان نسبت به مشکلات مختلف خود از جمله سوخت، قطع شدن پیاپی سامانه‌ها، پیاده نشدن مناسب دولت الکترونیک در اسکله، عدم بهره مندی از امتیاز سختی کار، امتیاز آب و نداشتن بیمه گلایه‌هایی را مطرح کردند. 1500 هکتار به حوزچه‌های پرورش میگو اختصاص داده شد آیت‌الله رئیسی در ادامه به تصمیمات اتخاذ شده برای اشتغال و مسکن جوانان استان اشاره کرد و گفت: از نیازهای مهم برای ساخت مسکن موضوع زمین است که در این باره همه زمین‌های مورد نیاز در سطح استان که در تملک دولت است شناسایی شده و به زودی اقدامات لازم برای احداث مسکن آغاز می‌شود. رئیس جمهور گفت: در زمینه اشتغال نیز مقرر شد 1500 هکتار اراضی برای حوضچه‌های تولید میگو به جوانان استان واگذار شود که این میزان می‌تواند با توجه به اقبال جوانان افزایش یابد. حوزه شیلات می‌تواند برای کشور تولید ثروت کند وزیر جهاد کشاورزی در سفر به بوشهر گفت: توسعه شیلات و صنایع مرتبط با آن از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم است.

سید جواد ساداتی نژاد روز جمعه در بازدید از یکی از واحدهای فرآوری و بسته بندی میگو استان بوشهر افزود: این استان ظرفیت توسعه 10 برابری در حوزه پرورش میگو دارد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه حوزه شیلات می‌تواند برای کشور تولید ثروت کند، بانک کشاورزی باید تسهیلات بدون سقف و با سود 15 درصد به این بخش پرداخت کند.

وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: پرورش ماهی در قفس یکی دیگر از ظرفیت‌های بالقوه استان بوشهر در حوزه آبزیان است.

وی در باره برخی از مشکلات فعالان حوزه آبزیان گفت: تلاش می‌شود سازمان دامپزشکی با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در فرایند نظارت بهداشتی اقدام کند.

اولین وعده رئیس جمهور در حوزه شیلات برای بوشهری‌ها محقق شد علی بازدار مدیرکل شیلات استان بوشهر در خصوص مصوبات سفر رئیس‌جمهور به استان بوشهر اظهار کرد: این اعتبار برای تکمیل و بهسازی بنادر صیادی هزینه می‌شود.

وی گفت: از 147 میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته، 50 میلیارد ریال برای لایروبی بندر صیادی نخل تقی، 65 میلیارد ریال برای تکمیل بندر صیادی خورخان و 32 میلیارد ریال برای بهسازی بندر دو منظوره لاور ساحلی اختصاص می‌یابد.

بازدار کل اعتبار اختصاص یافته در این سفر را برای توسعه زیرساخت‌های شیلاتی 2128 میلیارد ریال بیان کرد و افزود: این اعتبارات در دو سال 1400 و 1401 تخصیص می‌یابد. سهم امسال هم به تدریج و تا پایان سال پرداخت می‌شود.

وی تامین تسهیلات مورد نیاز اجرای طرح‌های تولید آبزیان به میزان 3 هزار میلیارد ریال را از دیگر مصوبات این سفر عنوان کرد و گفت: عمده این اعتبار برای اجرای طرح‌های پرورش ماهی در قفس در دریا اختصاص می‌یابد تا ظرفیت تولید آن را در استان تا حجم 10 هزارتن افزایش دهد.

شهرک بزرگ صنعتی میگو در استان بوشهر ایجاد شود

آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری در نشست با جمعی از مسئولان بنیاد تعاون بسیج و دست‌اندرکاران برگزاری جشنواره ملی میگو در بوشهر ظرفیت‌های این استان را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: استان بوشهر در عرصه ظرفیت آمایش سرزمینی یکی از جامع‌ترین جغرافیای ظرفیت آمایش اقتصادی در سطح کشور است.

امام جمعه بوشهر با بیان اینکه تاریخ مقاومت بوشهر در ایران بی‌نظیر است، افزود: استان بوشهر در حوزه گردشگری جغرافیایی و تاریخی شرایط بسیار خوبی در بین استان‌های کشور است.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی این استان تصریح کرد: در حوزه پرورش آبزیان، میگو با توجه به ارزش غذایی و بازار بین‌المللی خوبی که دارد یک کالای استراتژیک محسوب می‌شود.

صفایی بوشهری باتأکید بر توجه به توسعه صنایع فرآوری در عرصه آبزیان بیان کرد: خام فروشی و کمبود صنایع پایین دستی در استان بوشهر سبب قطع زنجیره ارزش افزوده آبزیان خصوصا میگو شده است.

وی توجه به توسعه صنایع فرآوری آبزیان را یک ضرورت دانست و تأکید کرد: اگر بنیاد تعاون بسیج بتواند در عرصه صنایع پایین دستی پرورش میگو در بوشهر سرمایه‌گذاری کند بسیار مفید است و می‌تواند سبب اشتغال‌زایی و درآمدزایی شود. سطح زیر کشت میگو در استان بوشهر 2600 هکتار افزایش می‌یابد2.4 میلیارد قطعه بچه میگو از 10 هزار جفت مولد در بوشهر تولید می‌شود + فیلمآبزی پروران استان بوشهر بیش از 28 هزار تن میگو تولید کردند.

امام جمعه بوشهر راه‌اندازی شهرک بزرگ صنعتی میگو را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: با توجه به ظرفیت بالای تولید میگو پرورشی در استان بوشهر ایجاد شهرک بزرگ صنعتی میگو در این استان با امکانات استاندارد و در سطح بین‌المللی باید مورد توجه قرار گرفته شود.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اشاره به برگزاری جشنواره ملی میگو در بوشهر خاطر نشان کرد: جشنواره‌هایی می‌توانند تحول ایجاد کنند که غیر از رؤیت و دانش سطحی، به عمق دانشی یک محصول دست پیدا کند.

انتهای پیام /