بودجه 1401 در خدمت پروژههای نیمهتمام قزوین
در بودجه 1401 دولت و شهرداری تمرکز بودجه را بر اتمام پروژههای نیمهتمام و تعیین تکلیف پروژههایی گذاشتهاند که سالها از آغاز آنها میگذرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ مجلس شورای اسلامی آخرین روزهای بررسی بودجه سال 1401 را میگذراند و هر کدام از ما اخبار مورد نظر خود را از همین طریق دنبال میکنیم. بودجه سال 1401 شهرداریها نیز مراحل تصویب خود را پشت سر گذاشته و شورای شهر قزوین در جلسه علنی یکشنبه شب خود که با حضور مهدی صباغی برگزار شد، بودجه 2200 میلیارد تومانی را به تصویب رساند.
چه در دولت و چه در شهرداری، ما امروز با تمرکز بودجهها بر روی اتمام و تعیین تکلیف پروژههای عمرانی مواجه هستیم. نمایندگان مجلس در کنار خبرهایی که از اختصاص بودجه به موارد مختلف مورد مطالبه مردم دادند، روی اتمام پروژهها هم تأکید ویژه دارند. با این وصف باید سال بعد را سال تعیین تکلیف پروژههای نیمهتمام بدانیم. اما مهمترین پروژهها و طرحهای نیمهتمام که مورد توجه و مطالبه مردم هستند کدام است؟ پروژهی مهم انتقال آب از سد طالقان به 17 شهر و 194 روستای استان قزوین. سهم و حق آبه قزوین از سد طالقان یک مطالبه و آرزوی دیرینه و البته به حق است که اسناد مهمی در این باره وجود دارد. گرچه این پروژه سالها قبل آغاز شده و حسن روحانی رئیسجمهور وقت در سفر به قزوین، وعده داده بود تا پایان سال 98 به بهرهبرداری میرسد، اما هنوز فاز نخست آن یعنی انتقال آب به آبیک هم تحقق پیدا نکرده و امروز در انتظار تخصیص منابع مالی است. پروژه بیمارستان جامع قزوین یکی دیگر از پروژههای مهم و نیمهتمام است که در سال 95 کلنگ آن به زمین زده شد و قرار بود تا پیش از پایان دولت دوازدهم به اتمام برسد، اما به نتیجه نرسید و امروز هم با پیشرفت فیزیکی رضایتبخشی روبرو نیست. فاطمه محمدبیگی نماینده مجلس و عضو کمیسیون بهداشت و درمان در سال گذشته تلاش کرد تا دستگاه اجرایی استان که با مشکلات مالی روبهرو بود، پروژه را به قرارگاه خاتم بسپارد تا با سرعت انجام شود، اما این امر نیز با بروکراسی اداری مواجه شد. اتمام ساخت بیمارستان به اعتباری معادل 1500 میلیارد تومان نیاز دارد و احتمالا باید در سال آینده انتظار تسریع در ساخت آن را داشته باشیم. راهآهن و پروژههای حملونقلی قزوین نیز نیازمند نگاه ویژه است. چهارخطه کردن محورهای غرب و شرق، توسعه خط شمال و همچنین پروژه خط ریلی پر سرعت مترو (تهران - هشتگرد - قزوین) در انتظار تخصیص اعتبارات است. این درحالی است که قزوین با وجود سبقه تاریخی و چندین دههای در راهآهن، با مشکلات زیرساختی جدی در ایستگاه راهآهن روبرو است و متأسفانه ظلم دولت قبل در ایجاد ادارهکل راهآهن شمال2 در استانی دیگر، به دور ماندن قزوین از محل اعتبارات عمرانی حوزه حملونقل و راهآهن افزود. در حوزه مدیریت شهری هم قرار است پروژههای نیمهتمام به اتمام برسد، برخی از این پروژهها در حوزه حملونقل هستند (مانند پل امامرضا، کمربندی شرق و...)، برخی از آنها پروژههای تجاری - اداری هستند (مانند حکمآباد و...) و برخی از آنها هم پروژههای خرد در حوزههای گوناگون هستند. حتی باید ساختمان اداری شهرداری قزوین در بلوار نخبگان را هم جزو پروژههای نیمهتمامی محسوب کرد که باید در سال آینده به اتمام برسد. طرحهای چندگانه، مانند مجموعه بزرگ باغ سعادتآباد یا همان دولتخانه صفوی، بهعنوان پروژههای گردشگری نمونههای دیگری هستند که دستگاههای مختلفی در اتمام و تکمیل آن نقش دارند. از میراث فرهنگی گرفته تا شهرداری. و همچنین گراند هتل قزوین یکی دیگر از پروژههای نیمهتمامی است که در حوزه مرمت و احیای بناهای تاریخی، اثر فوقالعادهای در گردشگری قزوین خواهد داشت. چه بسا بتوان پروژهها و طرحهای نیمه تمام دیگری را نیز برشمرد که اتمام آنها رنگ و فضای شهر و استان را تغییر خواهد داد، لذا با توجه به وعدههای داده شده و مصوبات بودجه دولت و بودجه شهرداری قزوین، باید مطالبهگرانه اتمام پروژههای نیمهتمام را دنبال کرد، زیرا به ثمر رسیدن هر کاری، منجر به امیدواری مردم خواهد شد. نویسنده: معصومه امینی انتهای پیام /