بودجه 46000 میلیارد تومانی پزشک خانواده و نظام ارجاع در لایحه 1402/ لزوم رفع نواقص برنامه پزشکی خانواده
عضو کمیسیون تلفیق بودجه 1402 با بیان اینکه بودجه درنظر گرفته شده برای اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع کافی و به میزان 46 هزار میلیارد تومان است؛ بر ضرورت رفع نواقص اجرای این دو برنامه تأکید کرد.
دکتر سید جلیل میرمحمدی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره بودجه اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع اظهار کرد: بودجه اجرای برنامههای نظام ارجاع و پزشک خانواده در لایحه 1402 به میزان 46 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته است که 18.5 هزار میلیارد تومان آن ذیل سازمان بیمه سلامت است.
وی افزود: به نظر من بودجه در نظر گرفته شده برای اجرای این دو برنامه در سال آینده کفایت میکند مشروط بر اینکه زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری اجرای این دو برنامه توسط دولت فراهم شود.
آغاز و تکمیل طرح "پزشک خانواده" از دی ماهعضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به تجارب حاصل از اجرای پایلوت این برنامه تصریح کرد: پزشک خانواده در دو استان مازندران و فارس به صورت ناقص اجرا شد و باید نقاط ضعف بررسی و برطرف و سپس اجرا در سطح کشوری آغاز شود. تجربه اجرای پزشک خانواده را در روستاها نیز داریم که به عقیده بنده موفق نبوده و با توجه به اجرای ناقص این برنامه در دو استان فارس و مازندان نیز باید آسیبشناسی جدی درباره این برنامهها انجام و سپس نسبت به اجرای سراسری این طرحها اقدام شود.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه 1402 تأکید کرد: در حوزه نیروی انسانی نیز باید به تأمین نیروی لازم برای اجرای این برنامه توجه کافی شود؛ باید برای پزشک عمومی انگیزه کافی جهت پیوستن به این برنامه ایجاد شود و در بخش خصوصی نیز باید سازوکارهای الزام عقد قرارداد بین پزشکان عمومی و سازمانهای بیمهگر مهیا شود تا اجرای پزشک خانواده و نظام ارجاع که میتواند بخش قابل توجهی از معضلات سیستم بهداشتی و درمانی را حل کند، موفقیتآمیز باشد.