سه‌شنبه 6 آذر 1403

بیش از 40 هزار واحد صنفی به بانک‌ها معرفی شدند

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
بیش از 40 هزار واحد صنفی به بانک‌ها معرفی شدند

معاون اقتصادی و برنامه‌ریزی اتاق اصناف ایران با بیان اینکه انتظار واحدهای صنفی این بود که در پی خسارات وارد شده ناشی از شیوع ویروس کرونا کمک بلاعوض هم دریافت کنند، گفت که تاکنون بیش از 40 هزار واحد صنفی برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی شدند.

هوشیار فقیهی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تاکنون بیش از 40 هزار واحد صنفی برای دریافت تسهیلات در نظر گرفته شده برای جبران خسارات ناشی از کرونا به بانک‌ها معرفی شدند که در فرآیند تکمیل پرونده هستند تا تسهیلات به آن‌ها پرداخت شود.

وی با اشاره به اینکه این تسهیلات به صورت وام کم‌بهره در نظر گرفته شده و به دولت بازگردانده می‌شود، تصریح کرد: انتظار واحدهای صنفی این بود که کمک‌های بلاعوض هم دریافت کنند و در این زمینه رایزنی‌هایی هم انجام شد، اما توان دولت در شرایط کنونی پرداخت همین وام‌های بلاعوض بود.

معاون اقتصادی و برنامه‌ریزی اتاق اصناف ایران در ادامه درباره وضعیت کارفرمایان با بیمه‌های خویش فرما یا فاقد بیمه تامین اجتماعی، تصریح کرد: این افراد در حال حاضر نمی‌توانند تسهیلات در نظر گرفته شده برای جبران خسارات ناشی از کرونا را دریافت کنند، اما در این زمینه تمهیداتی در نظر گرفته شده که بعد از تصویب نهایی درباره آن اطلاع رسانی خواهد شد.

به گزارش ایسنا، حدود 2 میلیون و 300 هزار نفر در بخش‌های غیرمشمول و حدود 2 میلیون و 800 هزار نفر در بخش‌های مشمول دریافت تسهیلات شاغل هستند و خسارت ماهانه تعطیلات ناشی از کرونا برای واحدهای صنفی بیش از 26 هزار میلیارد تومان بوده است. از میان 14 گروه شغلی آسیب دیده از کرونا که مشمول دریافت تسهیلات با نرخ سود 12 درصد شده‌اند، 11 گروه شامل اصناف شده‌اند و 372 رسته صنفی امکان ثبت نام در سامانه کارا را دارند. البته اخیرا اتاق اصناف درخواست بازنگری رسته‌های آسیب دیده از کرونا را به دولت ارائه کرده است.

این تسهیلات به واحدها و کارگاه‌هایی اختصاص می‌یابد که نیروهای کار در آن‌ها شاغل و بیمه باشند در واقع مبنای پرداخت، شاغل بودن نیروی کار و تعدیل نشدن فرد و داشتن بیمه پردازی تا قبل از شیوع کرونا است و میزان پرداخت تسهیلات نیز به این شکل است که برای واحدهای کسب و کاری که فعال بوده و تعطیل نشده‌اند، مبلغ 12 میلیون تومان وام به ازای هر شاغل دارای پرونده بیمه تامین اجتماعی (70 درصد هزینه دستمزد و 30 درصد امور عملیاتی) و برای واحدهایی که به اجبار تعطیل شده‌اند، مبلغ 16 میلیون تومان وام به ازای هر شاغل دارای پرونده تامین اجتماعی (50 درصد هزینه دستمزد و 50 درصد سایر امور عملیاتی) پرداخت می‌شود.

انتهای پیام