جمعه 5 بهمن 1403

بیش از 86 درصد مساحت کشور درگیر خشکسالی

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
بیش از 86 درصد مساحت کشور درگیر خشکسالی

همه 31 استان کشور درگیر درجات مختلفی از خشکسالی هستند که 86.1 درصد از مساحت کشور را شامل می‌شود.

به گزارش ایسنا خروجی داده‌های پهنه ای بارش کشور نشان می دهد که از ابتدای مهرماه تا 25 آذر ماه به‌طور متوسط28.9 میلیمتر بارش در پهنه کشور بارید که 48.5 درصد کمتر از نرمال است. مقدار متوسط بلند مدت (بارش نرمال) بارش تجمعی تا 26 آذر 56.1 میلی متر در پهنه کشوربود.

به‌طور کلی وضعیت بارش در27 استان کشور نزولی بوده است و تنها چهار استان یزد، قم، گیلان و مازندران شرایط بارشی نرمال و بیش از نرمال داشته‌اند. در این بازه سیستان و بلوچستان در جنوب شرق با دریافت 4 میلیمتر باران، کم بارش ترین و گیلان با 351 میلیمتر، پربارش ترین استان های کشور بوده‌اند.

*س_ خوزستان دچار شدیدترین درجه خشکسالی_س*

بر اساس شاخص خشکسالی هواشناسی SPEI موسوم به «بارش، تبخیر و تعرق استاندارد شده» در دوره 10 ساله منتهی به اول آذر 1400 همه 31 استان کشور درگیر درجات مختلفی از خشکسالی بودند که 86.1 درصد از مساحت کشور را شامل می‌شود.

در این بین وضعیت خشکسالی در 11 استان کشور وسیع‌تر از سایر مناطق است به طوری‌که 100 درصد از مساحت استان کهگیلویه و بویراحمد، 99.8 درصد از مساحت استان‌های قزوین و بوشهر و99.5 درصد از مساحت خوزستان درگیر درجات مختلف خشکسالی هستند.

از نظر شدت خشکسالی، 36.7درصد از مساحت کشور درگیر خشکسالی بسیار شدید است و این درجه خشکسالی بیش از 50 درصد از مساحت هفت استان کشور را درگیر کرده است. استان خوزستان با 80.7 درصد مساحت استان خشکسالی بسیار شدید، بیشترین خشکسالی کشور را دارد.

*س_ ایران 1 درجه گرمتر شد_س*

بررسی پهنه‌ای داده‌های میانگین دمای هوای کشور از ابتدای سال زراعی تا 25 آذر 1400 نشان می‌دهد که دمای کشور 0.9 درجه گرمتر از شرایط نرمال شده است.

به گزارش مرکز اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، این بررسی نشان می دهد که روند افزایش دما در 30 استان کشور اتفاق افتاده است به طوری‌که بیشترین افزایش با میزان2.5 درجه سلسیوس مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد و کمترین افزایش دما با میزان0.2 درجه سیلسیوس در خراسان شمالی و خراسان رضوی بوده است.

انتهای پیام