سه‌شنبه 6 آذر 1403

بیمه‌؛ راهکاری برای تأمین رفاه و برطرف کردن فقر مطلق توأم با حفظ کرامت انسانی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بیمه‌؛ راهکاری برای تأمین رفاه و برطرف کردن فقر مطلق توأم با حفظ کرامت انسانی

با توجه به کاربردهای مختلف بیمه، وجود آن در زندگی بسیار ارزشمند است اما بیشتر مردم هنگامی به اهمیت آن پی می‌برند که دچار حادثه یا خسارتی شوند و نیاز به جبران خسارت‌های وارده باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، در دنیای امروز نیازهای زیست انسان بیشتر از قبل شده، از سویی بیماری های مختلف و حوادث ناگواری همچون تصادف در کمین افراد است و مهمتر از همه شاید تورم و گرانی باشد که دغدغه این روزهای مردم است.

در چنین شرایطی، داشتن یک بیمه و یا حقوق بازنشستگی ممکن است تا حدودی باعث آرامش افراد شود، امروزه بیمه هایی با تعرفه های مختلف وجود دارد البته روز به روز هم چتر بیمه ها گسترده تر می شود به گونه ای که الان مدت هاست روستاییان و حتی عشایر مرز نشین توانسته اند از بیمه بهره مند شوند.

با داشتن بیمه نگران دوران کهولت خود نیستم

محمد رضا فرامرزی که ساکن یکی از روستاهای میان دربند است در گفتگو با خبرنگار مرصاد نیوز اظهار داشت: مقداری زمین دارم که هر سال آن را کشت می کنم، الحمدالله زندگی می چرخد.

وی افزود: خدارو شکر زمین برکت دارد هر چه بکاری خداوند هزار برابرش را به آدم می دهد فرزندانم در کار کشاورزی به من و مادرشان کمک می کند.

فرامرزی بیان داشت: این زمین ها هم از پدرم به من رسیده و هر چه دارم از خانه تا تراکتور ثمره کار بر روی زمین وکشاورزی است اما الان یواش یواش دارم وارد 54 سالگی می شوم مثل قبل توان کار کردن ندارم بیمه هم نبودم یعنی آنقدر سرگرم کار روستا بودم نمی‌دانستم بیمه چیست و به چه دردم می خورد.

وی ادامه داد: یک روز یکی از هم ولایتی ها که خودش بیمه بود به من گفت بیا از بیمه روستاییان و عشایر استفاده کن راستش اولش قبول نکردم فکر می کردم هر ماه باید پول زیادی را پرداخت کنم و از عهده اش بر نمی آیم خلاصه هر جور شده من را راضی کرد و برای بیمه اقدام کردم خدارو شکر الان چند سال است که بیمه روستایی و عشایری دارم اما راستش ناراحت هستم که چرا زودتر اقدام نکردم.

این کشاورز خاطر نشان کرد: خدارو شکر الان حدود یک ونیم میلیون سالانه پرداخت میکنم به عنوان حق بیمه تا ببینیم چه می شود. خودم اشتباه کردم ودیر برای بیمه اقدام کردم به همین دلیل الان هر روستایی را که می‌بینم و بیمه نیست تلاش می کنم که برای بیمه خودش اقدام کند، بالاخره آب باریکه ای است برای دوران کهولت و زمانی که از دست وپا بیفتیم به هر حال آدم که تا همیشه جوان نیست و نمی‌تواند کار کند.

بانوان هم از بیمه روستاییان و عشایر می‌توانند بهره مند باشند

الهام مرادی نیز که ساکن روستای ده پهن کرمانشاه است در گفتگو با خبرنگار مرصاد، گفت: من چهل سال در روستاهای سمت سرفیروز آباد زندگی کردم بعد به علت بیکاری برادرم آمدیم کرمانشاه و در روستای ده پهن که به شهر نزدیک است ساکن شدیم از طرف دهیاری به من گفتند چنین بیمه ای هست و من هم شرایطش را داشتم بنابراین خودم، پدر و مادرم برای انجام بیمه اقدام کردیم.

وی بیان داشت: حق بیمه هم مبالغش مختلف است به من گفتند طبق توان مالیت هر میزان که میتوانی پرداخت کن اگر میخواهی سالی 600 تومن یا سالی 800 هزار تومان و یا بالاتر، الان من تقریبا 3 سالی می‌شود که بیمه هستم خودم فصل وجین کردن میشود به روستا میروم یا در فصل تابستان صیفی جاتی داخل مقداری از زمین هایمان در منطقه سرفیروز آباد می کاریم و درآمدی ازاین راه دارم که پول بیمه ام را با آن پرداخت می کنم.

مرادی اظهار داشت: البته گفته اند اگر میزان سالهای بیمه کم باشد اما به سن 60 سال رسیده باشم دیگر بازنشسته به حساب می آیم و صندوق بیمه به من حقوق بازنشستگی می دهد.

در استان کرمانشاه 101 هزار خانوار تحت پوشش بیمه روستاییان و عشایر هستند

محسن رشیدی اقدم مدیر صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مرصاد گفت: میزان پرداختی بیمه در این صندوق بین 600 تا حدودا یک میلیون و 600 هزار تومان برای یک سال است و متقاضیان بیمه طبق وسع خود می‌توانند یکی از مبالغ را انتخاب و پرداخت کنند.

وی افزود: کاملا مسلم است هر چه حق بیمه پرداختی بالاتر باشد هنگام بازنشستگی مبلغ بیشتری به فرد بیمه شده تعلق می گیرد.

رشیدی اقدم افزود: کلیه روستاییان و عشایر سطح استان می‌توانند از این نوع بیمه بهره مند شوند.

وی تصریح کرد: علاوه بر روستاییان و عشایر طبق توافق هایی که انجام شده رانندگان حمل بار و مسافر درون وبرون شهری، بسیجیان، قالی بافان و فرش بافان، هنرهای سنتی و صنایع دستی و استاد کاران می‌توانند از این نوع بیمه بهره مند شوند.

رشیدی اقدم گفت: ما در استان تلاش کردیم از طریق مختلف با اطلاع رسانی کشاورزان و عشایر را مجاب کنیم که بیمه خود را انجام دهند و هم اکنون استان کرمانشاه به لحاظ جمعیت بیمه شده رتبه سوم را در کشور دارد.

مدیر صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر استان کرمانشاه خاطر نشان کرد: بیمه روستاییان و عشایر قابلیت نقل و انتقال به سایر بیمه را دارد به این معنی که اگر فردی هم اکنون از این بیمه استفاده می کند، اگر زمانی تصمیم گرفت از بیمه تامین اجتمایی بهره مند شود به واسطه استخدام در یک دستگاه اداری سابقه صندوق بیمه روستاییان و عشایر برای او لحاظ میشود و جای نگرانی نیست.

وی گفت: هم اکنون در سطح استان کرمانشاه 31 کارگزاری فعال وجود دارد که کار بیمه روستاییان و عشایر را انجام می دهند.

رشیدی اقدم بیان داشت: شرایط سنی استفاده از بیمه روستاییان و عشایر 18 سال و حداکثر سن برای عضویت در صندوق نیز50 سال است.

وی افزود: بیمه شدگان با 65 سال سن و سابقه 15سال پرداخت بیمه می توانند از این صندوق بازنشسته شوند. بازنشستگی، مستمری بازماندگان و از کار افتادگی تحت پوشش این صندق قرار دارد، ولی در ارتباط با بحث درمانی فعلا متولی آن بیمه سلامت است.

انتهای پیام /