دوشنبه 6 مرداد 1404

فرهنگی وب‌گاه تابناک

فرهنگی وب‌گاه تابناک

انتظار می‌رود اعضای هیات انتخاب نماینده ایران در گفت‌وگو‌هایی شجاعت لازم را داشته باشند و توضیح دهند چگونه تصور می‌کردند یک مستند قدرت رقابت با فیلم‌های داستانی قوی، چون «انگل» و «درد و شکوه» را دارد؟!

امسال 35 هزار و 86 مخاطب به تماشای فیلم های جشنواره نشستند و 27 هزار و 350 نفر نیز از طریق رزرو بلیت فیلم ها را تماشا کردند. 168 فیلم در سیزدهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت نمایش داده شد که از این میان سهم بخش مسابقه ملی 62 فیلم بود. همچنین 54 اثر در بخش مسابقه بین الملل، 29 فیلم در بخش جایزه شهید آوینی، 16 فیلم در بخش خارج از مسابقه و گلچینی از بهترین مستندهای جهان از 39 کشور در...

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت در هفتمین روز با بیش از 40 فیلم و اعلام برندگان جوایز مهم‌ترین رویداد مستند خاورمیانه به پایان می‌رسد.

عرضه و تقاضا نیز باید با منطق همراه باشد. قاعدتا اکر یک سینمادار با صاحبان فیلمی برای اکران عمومی قرارداد می‌بندد، باید سهمی منصفانه از سالن و سانس‌ها را اختصاص دهد، اما این اتفاق رخ نمی‌دهد و قواعد مشخص و شفافی که همراه با نظارت باشد نیز وجود ندارد. عدم رعایت چنین بدیهیاتی در سال‌های اخیر، باعث شده فیلم‌های بسیاری در گیشه ذبح شوند...

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت در ششمین روز با نمایش بیش از 40 فیلم همراه است و در این میان، پرمخاطب‌ترین مستند‌های سینمای ایران و جهان نیز روی پرده نقش می‌بندند و مورد داوری قرار می‌گیرند.

به بهبود وضعیت اقتصادی کشور امیدوار نیستم... بعد از چهل سال انگار همچنان در سال 58 گیر کرده‌ایم و تازه میخواهیم برای درست شدن اقتصاد تصمیم گیری کنیم... وزیر ما به پورشه سواری خود افتخار می‌کند و برند کت و شلوار مسئولان دولتی ما الگوهای این مملکت شده... پس از این همه سال حتی در تولید چادر و مهر نماز به خودکفایی نرسیده‌ایم... چرا فیلمسازانی در جامعه خود نداریم که با هر اثر خود نگرانی...

اگر از مستندساز بخواهیم جسارت داشته باشد، باید بدانیم این جسارت تاوان دارد. هرچه هست مستند حال ما را خوب می کند؛ حتی مستند‌های ضعیف؛ چرا؟ چون نسبت انسان را با یک مساله روشن می کند. باید بگوییم که جوانگرایی در مسئولیت پذیری باید وجود داشته باشد.

شماری از بهترین مستند‌های سال‌های 2018 و 2019 جهان قرار دارند؛ آثاری که منتخبین فستیوال‌های بین المللی نظیر جشنواره کن هستند و اکنون روی پرده سینمای ایران به نمایش درمی‌آیند.

ملکی پیش از دعوت از خرم دل برای تقدیر این متن را درباره اقدام این روزنامه نگار خواند: در گذر از چند دهه عمر ساختارهای کنونی سینمای ایران، اطلاعات به شکل حداقلی در اختیار افکارعمومی قرار می‌گرفت. واقعیت همان بود که از سوی متولیان امر مطرح می‌شد و هیچ امکانی برای راستی آزمایی و کشف حقیقت وجود نداشت. در این شرایط ارزیابی پیرامون عملکرد ساختارهای سینمایی نیز برای هر ناظری ناممکن بود، تا...

در چهارمین روز از برگزاری جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، بیش از 50 فیلم مستند در شش سالن پردیس سینمایی چارسو از صبح روز پنج شنبه 21 آذر روی پرده می‌روند.

سومین روز جشنواره سینماحقیقت با نمایش بیش از پنج مستند همراه است و در این میان، مستندهای پرتره توجهات را به خود جلب نموده است.

نه، خیلی هم خوب است، اظهارنظر کردن شروع یک کار است اما بعد باید نقدهای خوب بخوانی، مطالعات خارج از سینما داشته باشی تا مطالبت پخته شود. یکی از چیزهایی که در این سال‌ها آفت نقد فیلم شده است، همین برنامه «هفت» و فراستی است. خود فراستی در میان صحبت‌هایش گفته نقد یعنی تخریب و این تعریفی است که از نقد می‌کند. یعنی نقد حتما باید درباره آثار بد نوشته شود که نیاز به تخریب داشته باشد؟ اگر بخواهیم...

احتمالا «صحنه‌هایی از یک جدایی» بیشتر توجه مخاطبان را در روز دوم به خود جلب خواهد کرد. ساخته وحید صداقت، ده سال پس از ساخت فیلم «جدایی نادر از سیمین» به چگونگی شکل گیری این فیلم، انتخاب بازیگران و پشت صحنه‌های نادیده‌ای از این اثر ماندگار می‌پردازد.

هرچند مستند پرتره در دوران کنونی، مفهومی فراتر از بیوگرافی و غربال زندگی اشخاص معنا یافته و تمرکز صرف بر این بخش یک نگاه تقلیل‌گرا قلمداد می‌شود و یک پرتره شخصی می‌تواند، دریچه‌ای از زندگی یک چهره به تاریخ باشد.

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت ار امروز دو‌شنبه 18 آذرماه با برگزاری مراسم افتتاحیه آغاز شذ و در نخستین روز از برگزاری جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، بیش از چهل مستند فیلم مستند در شش سالن پردیس سینمایی چارسو از صبح امروز روی پرده رفت تا بدین ترتیب مهم ترین رویداد مستند خاورمیانه زیر ذره بین ناظران قرار گیرد.

تاکنون سابقه نداشته یک فیلمساز آنچنان میزان قابل توجهی سکانس در مرحله تولید ضبط کرده و استفاده نکند که با این سکانس‌های اضافه بتواند یک نسخه کاملا متفاوت و تازه را ارائه نماید. به همین دلیل در این ارتباط خلاء قانونی وجود دارد و مشخص نیست امیریوسفی می‌تواند برای این فیلم را به عنوان یک اثر تازه پروانه نمایش بگیرد و آن را اکران عمومی کند؟