جمعه 5 بهمن 1403

تامین منافع مرزنشینان در اولویت بازارچه‌های مرزی است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تامین منافع مرزنشینان در اولویت بازارچه‌های مرزی است

مشهد - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: منافع مررنشینان در بازارچه‌های مرزی باید تامین شود و شرایطی فراهم گردد که غرفه‌دار و مرزنشین متضرر نشود.

علی رسولیان روز دوشنبه در دیدار با غرفه داران بازارچه مرزی دوغارون افزود: ساماندهی مرز دوغارون یک اولویت جدی است و بهبود وضعیت مرزنشینان در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به مشکلات موجود در مرز دوغارون از جمله ناکافی بودن نیروی انسانی دستگاه‌های اجرایی ادامه داد: اینکه روزانه 260 کامیون در بازارچه مرزی دوغارون تخلیه و بارگیری می‌شود و ورود و خروج کامیون به بازارچه در هفت ماه امسال 65 درصد افزایش یافته است، نشان دهنده اهمیت اقتصادی و میزان اشتغال و صادرات کالا در مرز است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: در زمانی که بازگشت منابع مالی از خزانه دولت به بازارچه با تاخیر مواجه است، بهترین فرصت است که با بهره گیری از ظرفیت غرفه داران، فضایی برای استفاده بیشتر از ظرفیت مرز با توسعه امکانات آن فراهم گردد.

وی با بیان اینکه اجرای طرح جامع بازارچه دوغارون به تکمیل زیرساختهای آن از جمله تامین نمازخانه و سایر امکانات رفاهی کمک می‌کند، افزود: تامین روشنایی، انبار موقت برای بازارچه مرزی دوغارون نیز در شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان تصویب خواهد شد و گمرک شرایط آن را تامین خواهد کرد.

رسولیان عملکرد مناسب، شفاف و مدیریت صحیح هزینه‌های بازارچه مرزی دوغارون را ضروری دانست و ادامه داد: غرفه داران باید با ایجاد تشکل، نماینده قوی برای پیگیری مطالبات خود داشته باشند تا بتوانند سریعتر به حل مشکلات خود دست یابند.

وی با اشاره به فشارهای آمریکا و وضعیت خاص اقتصادی کشور گفت: تحریم‌ها و شرایط ناشی از شیوع کرونا بر مراودات ایران با کشورهای همسایه اثر منفی داشته، با این حال مراودات کالا بین خراسان رضوی و کشور افغانستان همچنان تداوم داشته است.

معاون استاندار خراسان رضوی با اشاره به رویکرد استاندار این استان بر استفاده حداکثری از ظرفیت مرز برای توسعه اقتصادی افزود: افزایش صادرات برای تقویت تولیدات داخلی و تامین تقاضا ضروری است و باید برای تامین این نیاز مرزها را تقویت کرد.

وی اظهار امیدواری کرد بتوان از محل افزایش صادرات کالا بخشی از ضرر و زیان ناشی از شیوع کرونا در استان را جبران کرد.

کمبود باسکول، نبود امکانات رفاهی کافی، نبود فضای کافی و انبار جهت تخلیه و بارگیری کامیونها، روشنایی ناکافی، نابسامانی در هزینه‌ها، کوچک بودن محوطه بازارچه، ناکافی بودن خدمات در گمرک از مشکلاتی بود که توسط غرفه داران بازارچه دوغارون در این نشست مطرح شد.

منطقه مرزی دوغارون در 18 کیلومتری شهر تایباد و شهرستان 120 هزار نفری تایباد در 225 کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.

عمده کالاهای صادراتی در بازارچه دوغارون 90 قلم به جز فرآورده های نفتی و شامل میوه و تره بار، مصالح ساختمانی، مواد غذایی، منسوجات، ظروف و مواد پلاستیکی است.

*س_برچسب‌ها_س*