تاکید بر حل معضل کودکان کار افغانستانی با همکاری تهران و کابل
تهران - ایرنا - معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران و سفیر افغانستان در ایران طی نشستی مجازی ضمن بحث و تبادل نظر درباره ظرفیتهای همکاری مشترک در زمینههای فرهنگی و اجتماعی میان شهرداری تهران و نهادهای همگن آن در افغانستان بر اراده جدی دو طرف به مقابله با پدیدههایی همچون قاچاق و کار کودکان افغان تاکید کردند.
به گزارش ایرنا از اعلام روز چهارشنبه معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، «محمدرضا جوادییگانه» در این نشست با اشاره به موضوع خواهرخواندگی تهران و کابل برای تبادل تجربیات در حوزه شهری گفت: در حوزه دیپلماسی شهری پیروز حناچی شهردار تهران بر توسعه همکاری مشترک میان دو کشور تاکید دارد و امیدواریم به زودی موضوع خواهرخواندگی تهران و کابل که پیش از این هم چندین مرتبه مطرح شده بود، به نتیجه برسد.
وی با تاکید بر سابقه همکاری مشترک میان شهرداری تهران و کابل و تفاهمنامه منعقده در سال 1383 افزود: بر اساس اعلام نهادهای مدنی مستقل بخش عمده زبالهگردهای تهران را کودکان و نوجوانان افغانستانی تشکیل میدهند که عمدتا هم به صورت قاچاق به تهران میآیند، بنابراین ضروری است که برای ساماندهی این کودکان همکاری مشترک نزدیکتر و جدیتری میان دو کشور شکل بگیرد.
«جوادی یگانه» بیان کرد: بر این اساس در راستای حل معضل کودکان زبالهگرد شهردار تهران هم بخشنامهای ابلاغ کرد که در این بخشنامه بر برخورد با پیمانکاران متخلف در این زمینه تاکید شده و عدم برخورد با کودکان زبالهگرد هم از خط قرمزهای آن است.
معاون شهردار تهران اظهارداشت: ارائه خدمات حمایتی برای این کودکان نیاز به همراهی افغانستان دارد که در این راستا باید یک کمیته مشترک از معاونت بینالملل شهرداری تهران، معاونت فرهنگی و اجتماعی و سفارت افغانستان در ایران تشکیل شود.
وی افزود: ما اکنون بدون توجه به ملیت و تابعیت و با همکاری سازمانهای غیردولتی به کودکان کار آموزش میدهیم و اخیرا توافقی کردیم که برای آنان مدرک تحصیلی هم صادر کنیم و در حوزه مهارتآموزی به این کودکان نیز اقدامات خوبی در حال انجام است.
«جوادییگانه» گفت: از سوی دیگر بسیاری از سازمانهای مردم نهاد ایران به صورت تخصصی بر موضوع کودکان زبالهگرد فعالیت میکنند که همکاری مشترک شهرداری و سفارت افغانستان در ایران سبب ورود جدیتر آنها میشود.
قدردانی از ایران و اعلام همکاری برای ساماندهی کودکان زبالهگرد
سفیر افغانستان در ایران نیز در دیدار مجازی بیان کرد: در سالهایی که افغانستان با جنگ درگیر بود مردم کشورهای همسایه ما از جمله ایران نسبت به مهاجران افغانستانی بسیار مهربان بودند و از لحاظ بشری برخورد خوبی جریان داشت که از این بابت سپاسگذاریم.
«عبدالغفور لیوال» تاکید کرد: دستور رهبر معظم انقلاب ایران برای پذیرش کودکان افغان در مدارس از اقدامات بسیار خوب و موثری بود که انجام شد و قابل تقدیر است.
وی افزود: در زمینه کودکان زبالهگرد به دنبال تهیه یک گزارش جامع برای ارسال به رئیس جمهور افغانستان هستیم که بر اساس آن مشخص شود چند کودک زبالهگرد افغانستانی در ایران هستند و بیشتر در کدام استانهای ایران تمرکز دارند، همچنین تعیین شود که این کودکان بیشتر از کدام نقاط افغانستان هستند.
«لیوال» گفت: در این زمینه سه برنامه در دستور کار داریم، اگر کودکان کار افغانستانی خانوادههایشان در ایران حضور داشته باشند، آنان را به خانوادههایشان بازمیگردانیم و از ایران میخواهیم برای اقدامات فرهنگی به آنان کمک کند تا این کودکان بازگشت راحت و امنی به افغانستان داشته باشند.
سفیر افغانستان در ایران اظهارداشت: مساله کودکان زبالهگرد باید در سه بخش پیگیری شود، در مرحله نخست به دنبال مرحله تثبیت مهاجران افغان مقیم ایران هستیم که قرار است اردوگاههایی در اختیار ما برای این امر گذاشته شود تا حضور این افراد قانونمند شده و با داشتن گذرنامه الکترونیک هم از مشکلات دولت ایران در این زمینه کم شود و هم مهاجران افغان ساماندهی شوند.
وی افزود: در بخش دوم هم به دنبال آن هستیم که کودکانی که به صورت قاچاق به ایران آورده شدهاند و خانوادههایشان در افغانستان هستند، به افغانستان بازگردانده شوند.
«لیوال» بیان کرد: در این زمینه خواستار آن هستیم که با پیمانکاران متخلف برخورد شود و ما هم در تمام زمینهها با ایران همکاری میکنیم، در گام سوم هم با سازمانهای بینالمللی مانند یونیسف مذاکراتی انجام دادیم و از سازمانهای مردم نهاد بینالمللی هم برای کمک به حل این موضوع کمک خواستیم.
با اشاره به موضوع خواهرخواندگی میان تهران و کابل گفت: این دو شهر شباهتهای بسیاری از نظر فرهنگی و اقلیمی با یکدیگر دارند و از همین رو موضوع خواهرخواندگی بسیار ضروری است.
سفیر افغانستان در ایران اظهارداشت: در حوزه مسائل شهری هم در کابل مشکل مدیریت آبهای زیرزمینی و جمعآوری آبهای سطحی و حفظ مناطق تاریخی کابل داریم که شهرداری تهران میتواند تجارب خود را در این زمینه با کابل تبادل کند.
*س_برچسبها_س*