تبلیغات اسلامی گلستان به کمک جهاد دانشگاهی میآید / دهکده گیاهان دارویی تسهیلگر در اقتصاد گلستان
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان گفت: شبکه ای در تبلیغات اسلامی گلستان وجود دارد که در رأس آن مساجد، ائمه جماعات، مداحان، جامعه قرآنی و بانوان قرار دارند که می توانند در تحقق مأموریت جهاد دانشگاهی در حوزه دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی کمک کننده و راهگشا باشند.
حجت الاسلام عباسعلی گرزین، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان عصر امروز از دفتر خبرگزاری ایسنا در گلستان بازدید کرد و با مسئولان جهاد دانشگاهی استان گلستان و خبرنگاران این رسانه به گفتگو نشست.
رئیس جهاد دانشگاهی استان گلستان در این نشست اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در درجه نخست به عنوان یک نهاد فرهنگی و اشاعه دهنده فرهنگ اسلامی شناخته میشود و فلسفه تشکیل آن اسلامی کردن مدیریت دانشگاه ها و نگرش دانشجویان نسبت به انقلاب اسلامی است و با توجه به شرح وظایف موجود همپوشانی خاصی با سازمان تبلیغات اسلامی دارد.
شهبازی افزود: از سال 64 ماموریت جهاد دانشگاهی از حوزه فرهنگی و مدیریت دانشگاه ها به سمت صنعت تغییر کرده گرچه هنوز ماموریت های فرهنگی خود را حفظ کرده است و در این حوزه دو خبرگزاری ایسنا و ایکنا فعالیت می کنند که خبرگزاری ایسنا اخبار خوب و امیدواربخش را مخابره می کند و ایکنا تنها خبرگزاری تخصصی قرآنی زیر نظر جهاد دانشگاهی است و خبرهای حوزه قرآنی و دینی را اطلاع رسانی می کند.
وی با بیان اینکه جهاد داشگاهی در سال 1388 در گلستان تشکیل شده است و براساس مأموریت ها در حوزه های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اقداماتی داشته است، تصریح کرد: مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در موضوعات مختلف اعم از اشتغال، آسیب شناسی، سنجش آسیب های اجتماعی و غیره فعالیت می کند و بیشترین اقدامات ما در حوزه آسیب های اجتماعی است.
رئیس جهاد دانشگاهی استان گلستان تاکید کرد: در بحث فرهنگی خبرگزاری بین المللی قرآنی کشور (ایکنا) فعالیت می کند که در حوزه معارف قرآنی و دینی فعالیت دارد، خبرگزاری ایسنا نیز کاملا مستقل است و ماموریت های مشخصی دارد، این خبرگزاری در سال جاری به سمت خبرهای تولیدی و یادداشت حرکت کرده و روشنگری، حقیقت جویی و حقیقت طلبی در آن موج می زند.
پیشرفت 40 درصدی فاز نخست دهکده گیاهان دارویی گالیکش
شهبازی با بیان اینکه سازمان دانشجویان انواع کارهای فرهنگی را در دانشگاه ها انجام می دهد، بیان کرد: حوزه پژوهش جهاد دانشگاهی در کشور بسیار گسترده است و 29 پژوهشگاه، پژوهشکده و مراکز تحقیقاتی در سطح کشور در حوزه های مختلف فعالیت می کنند، حوزه پژوهشی در حدود 9 سال اخیر در بخش گیاهان دارویی در استان گلستان فعال شده است که با توجه به نیازسنجی صورت گرفته در استان، فعالیت در بخش گیاهان دارویی در دستور کار قرار گرفته است.
وی به فعالیت دهکده گیاهان دارویی در گالیکش اشاره کرد و گفت: دهکده گیاهان دارویی یک تسهیلگر اقتصادی در منطقه خواهد بود و برای استان گلستان و کشور منشا اثر است، 125 گونه گیاهی در استان گلستان شناسایی شده و قابل کشت است، در حوزه گیاهان دارویی زنجیره ارزش شکل گرفت و از نیازسنجی اقتصادی آغاز شده و به مباحث مختلف اعم از ترویج، تولید نشاء، انعقاد قرارداد با کشاورزان، مشاوره به کشاورزان، تولید اسانس و محصولات مرتبط و بازاریابی ختم می شود.
رئیس جهاد دانشگاهی استان گلستان با بیان اینکه فاز نخست دهکده گیاهان دارویی حدود 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، ابراز داشت: امسال در مزرعه نمایشی 125 گونه گیاهان دارویی کاشته می شود، همچنین در گلخانه نشاء گیاهان دارویی حدود 700 هزار عدد نشاء گیاهان دارویی از 11 گونه اقتصادی استان گلستان کشت شده که برای کشاورزان گلستانی و استانهای همجوار قابل عرضه است.
شهبازی با بیان اینکه کاشت سیاه دانه یک نمونه موفق طی سال های اخیر در استان گلستان بود که بعد از ترویج یک هزار هکتار از این محصول در استان گلستان کاشته شد، خاطرنشان کرد: خوشبختانه بعد از کشت این محصول میزان برداشت و سودآوری کشاورزان دو برابر شده است.
وی با بیان اینکه اقدام دیگر جهاد دانشگاهی بانک سلول های بنیادی خون بند ناف است که یک اقدام دانش بنیان محسوب می شود، ابراز داشت: تاکنون 900 نمونه ذخیره سازی در بانک خون بند ناف گلستان انجام شد و 28 سال است که خون بند ناف نگه داری می شود، همچنین در حوزه آموزش و کارآفرینی 700 عنوان رشته مهارتی براساس نیاز و تقاضای مردم و دیتگاه های اجرایی ارائه و آموزش می دهیم و مهم تر از آموزش مهارت آموزی آن است که بیش از 50 درصد مواقع منجر به اشتغال می شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گلستان نیز در این نشست با بیان اینکه مسائل دانش بنیان باید به همه مسائل نظام اعم از فرهنگی و اجتماعی تسری پیدا کند، اظهار کرد: راه اندازی مجموعه هایی مانند جهاد دانشگاهی نشانه درایت مقام معظم رهبری است که از ظرفیت های نخبگانی و مردمی بیشترین استفاده را کردند و چنین مجموعه هایی را ایجاد کردند تا خلأ دستگاه های حاکمیتی را پر کنند.
حجت الاسلام عباسعلی گرزین با بیان اینکه نظام اسلامی به مردم اعتماد دارد و نشانه آن واگذاری برخی امور و خلق مجموعه مردمی است، افزود: اگر اعتماد مقام معظم رهبری به توان نخبگان و جوانان ما نبود اکنون این همه دستاورد ملی و بین المللی را در حوزه های مختلف از جمله پژوهشگاه رویان شاهد نبودیم، در واقع اعتماد نظام اسلامی و حاکمیت کلان به مردم امتیاز ویژه ای است که در نقاط دیگر کمتر دیده می شود.
وی به همکاری مشترک تبلیغات اسلامی و جهاد دانشگاهی گلستان در راستای تحقق شعار سال اشاره کرد و یادآور شد: شبکه ای در تبلیغات اسلامی استان گلستان وجود دارد که در رأس آن مساجد، ائمه جماعات، مداحان، جامعه قرآنی و بانوان هستند که می توانند در تحقق مأموریت جهاد دانشگاهی در حوزه دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی کمک کننده و راهگشا باشند.
انتهای پیام