تجلیل از مدافعان اقتصاد مردمی و مدیران تحولآفرین / مدیران دولتی باید برای اعتماد به دانشبنیانها شجاعت داشته باشند
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، آئین اختتامیه و اهدای جوایز و تقدیر از برگزیدگان «اولین دوره جشنواره ملی مدافعان اقتصاد مردمی و دانشبنیان» از میان مدیران تحولآفرین دولتی و با حضور مهمانان گرامی و مسئولان عالی رتبه دولتی برگزار میشود.
سیدمحمودرضا سجادی، رئیس اولین جشنواره مدافعان اقتصاد مردمی و مدیر عامل انجمن خیرین توسعه علم و فناوری ایرانیان، اظهار کرد: یکی از مسائل مهمی که امسال مقام معطم رهبری نیز بر آن تأکید دارند، حمایت از شرکتهای دانشبنیان است. معمولا بحث دانشبنیان به غلط تفسیر و آن را تحت عنوان تسهیلات مینامند؛ اما مهمترین رکن دانشبنیان تأمین بازار کار برای افراد است.
وی افزود: هدف از برگزاری این جشنواره این است مدیران دولتی که میتوانند به خرید خارج دامن بزنند، شجاعت کنند و مسئولیت قبول کنند تا از فراودههای داخلی و شرکتهای دانشبنیان استفاده کنند تا توسعه شرکتهای دانشبنیان تثبیت شود.
سجادی ادامه داد: رویکرد ما این است که خوبان مدیران اقتصادی و صنعتی را به مسئولان بشناسانیم تا برای مسئولیت دادن به افراد از این خوبان استفاده کنند.
وی همچنین اظهار داشت: ما باید نتایج موفق را زیاد کنیم، اگر مردم حس کنند با رفتن به سمت کارهای دانشبنیان موفقیت بیشتر و امکانات مادی بیشتر می شود، به این سمت روی میآورند.
سجادی گفت: ضرورت دارد به عرصه دانشمندان اعتبار دهیم. حکومت باید با ایجاد بازار کار برای شرکتهای دانشبنیان، جوانان را سمت بازار کار و توسعه فناوری همچنین رفع مشکلات سوق دهد.
رضا کاظمپور دبیر اجرایی جشنواره نیز ضمن توضیحاتی پیرامون این جشنواره گفت: ایده اولیه جشنواره از مهر 99 در انجمن خیرین توسعه علم و فناوری آغاز شد، در این ایده به دنبال مدیران اثرگذار و موفق در حوزه مردمیکردن اقتصاد بودیم تا گامی را با رفع موانع در مردمیکردن اقتصاد برداریم و مردمیکردن اقتصاد را ایجاد کنیم.
وی افزود: براساس این ایده پژوهشهایی صورت گرفت تا بتوان مفاهیم جشنواره را درست و اصولی جلو ببریم که بعد از فاز مطالعاتی، وارد نشستهای مشورتی با اندیشکدهها و کارآفرینان و فعالان صنعتی شدیم تا تعریف اقتصاد مردمی و دانشبنیان را داشته باشیم.
کاظمپور بیان کرد: در این راستا شاخصهای مدیران اقتصاد مردمی را تعیین کردیم و وارد فاز اجرایی شدیم تا پدیدههای موفق اجرایی و ملی مؤثر را شناسایی کنیم. همچنین پدیدهها را در دو بخش ریلگذاری و خطمشیگذاری و بخش اجرا دستهبندی کردیم. براساس آن توانستیم جلسه کمیته علمی را تشکیل و متتخبان را شناسایی کنیم و در دیماه برگزیدگان را انتخاب کردیم.
وی در ادامه اظهار کرد: در زمینه حمایت از برگزیدگان تلاش داریم افراد و مدیران موفق را شناسایی و معرفی کنیم تا بتوانیم این آگاهی را به مطالبه تبدیل کنیم. در این راستا باشگاه مدافعان اقتصاد مردمی را از امروز افتتاح میکنیم تا خبرگان عمومی دغدغهمند را به عنوان سفیران مؤثر شناسایی کنیم.
مازیار عطاری، دبیر سیاستگذاری این جشنواره نیز به بخشی از قانون اساسی اشاره و بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران بعد از 44 سال با تمام سختیها و مشکلات، به رشدها و کمالهایی رسیده است که مدیون افرادی است که گمنام هستند.
وی افزود: شاید تعداد از مدیران دولتی که به سراغ ریسک خرید محصولات دانشبنیان نمیروند، کم نباشد اما زمینه توسعه و رشد انقلاب اسلامی ایران برای مهیا کردن مسیر ورود افراد بالاست. باید اقتصاد دولتی به دست مردم داده شود که تحقق این امر با همت سیاستگذاران ممکن است.
عطاری بیان کرد: این جشنواره میتواند یک جریان مردمی و فراگیر برای شناسایی خوبان جامعه باشد تا آیندهسازان ما از این افراد درس بگیرند.
در این جلسه، از برگزیدگان جشنواره و مدیران تحولآفرین اقتصاد دانشبنیان نیز تجلیل شد. سیدحمیدرضا صفوی، مدیر تحولآفرین حوزه مخازن کرایوژنیک در این جلسه اظهار داشت: این مخازن در صنایع مختلف مانند نفت و گاز مورد استفاده هستند، در پروژه پالایشگاه تهران با حمایتهای صورت گرفته، تواناییهای شرکت خود را به اثبات رساندیم.
سیدحمزه حسنی نیز با اشاره به حوزه کارگروه تولید بار اول عنوان کرد: کاری که انجام شده مربوط به تولید بار اول کالاهای تحریمی بوده است؛ این کارگروه یک ابداع سیاستی بود تا بتوان محصولات و کالای تحریمی که امکان ورودشان به داخل کشور نبوده است را از طریق شرکتهای دانشبنیان بومیسازی کرد.
مهدی داداشی زینالدین، نیز در زمینه اصلاح حسابرسی تامین اجتماعی بیان کرد: بحث پیگیری رفع مشکلات بازرسیهای 10 ساله سازمان تامین اجتماعی باعث برگزیدهشدن شده است.
گفتنی است اسامی برگزیدگان این جشنواره در حوزههای مختلف به شرح زیر است: بخش مدیران اجرایی: سعید پاکسرشت، حوزه توسعه دانش فنی و ساخت توربین ملی IGT 25 و سیدحمیدرضا صفوی، حوزه مخازن کرایوژنیک.
بخش مدیران سیاست گذار: سیدحمزه حسنی، حوزه کارگروه تولید بار اول و مهدی داداشی زینالدین حوزه اصلاح حسابرسی تامین اجتماعی.
پایان پیام /