یک‌شنبه 11 آذر 1403

تجلی گفتمان مقاومت از خمینی تا خامنه‌ای

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
تجلی گفتمان مقاومت از خمینی تا خامنه‌ای

یکی دیگر از وعده‌های صادقی که از زبان آن نایب بر حق امام عصر (عج) برای نسل امروز ما به یادگار مانده است و می‌تواند راهگشایی برای نسلی جهادی باشد وعده پیروزی است.

به گزارش مشرق، عباس حاجی‌نجاری طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت: در سی‌وپنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، جهان شاهد تحقق یکی از وعده‌های صادق آن راحل عظیم‌الشأن در شکل‌گیری «جبهه مقاومت» و قیام جهان در حمایت از مقاومت فلسطین وزمینه‌یابی فروپاشی رژیم مجعول صهیونیستی است که در ماه‌های اخیر در پی عملیات «طوفان الاقصی» و «وعده صادق» و مقاومت 8 ماهه مردم فلسطین در برابر جنایات امریکا و صهیونیست‌ها درغزه وحمایت نیروهای قدرتمند جبهه مقاومت از این ایستادگی وفراتر از آن، حمایت دانشجویان وجوانان در کشورهای غربی وبه ویژه امریکا از مقاومت فلسطین تجلی یافته است.

یکی از مهم‌ترین توصیه‌های حضرت امام (ره) در سال‌های پایانی عمر با برکتشان تأکید بر تشکیل هسته‌های مقاومت حزب الله در سراسر جهان و تلاش برای آزادی قدس شریف بود و بارها و بارها بر آن تأکید داشتند. به عنوان نمونه در پیامشان به مناسبت حج در 6/5/66 می‌فرمایند: «مسئولان محترم کشور ایران و مردم ما و ملت‌های اسلامی از مبارزه با این شجره خبیثه و ریشه کن کردن آن، دست نخواهند کشید و به یاری خداوند تعالی از قطرات پراکنده پیروان اسلام و توان معنوی امت محمد - صلی اللَه علیه و آله وسلم - و امکانات کشورهای اسلامی باید استفاده کرد و با تشکیل هسته‌های مقاومت حزب الله در سراسر جهان اسرائیل را از گذشته جنایت بار خود پشیمان و سرزمین‌های غصب شده مسلمانان را از چنگال آنان خارج کرد.» (صحیفه امام، ج20، ص: 320)

یکی دیگر از وعده‌های صادقی که از زبان آن نایب بر حق امام عصر (عج) برای نسل امروز ما به یادگار مانده است و می‌تواند راهگشایی برای نسلی جهادی باشد وعده پیروزی است. ایشان در 29/4/67 می‌فرمایند: «ما باید خود را آماده کنیم تا در برابر جبهه متحد شرق و غرب، جبهه قدرتمند اسلامی - انسانی با همان نام و نشان اسلام و انقلاب ما تشکیل شود؛ و آقایی و سروری محرومین و پابرهنگان جهان جشن گرفته شود. مطمئن باشید قدرت‌های شرق و غرب همان مظاهر بیمحتوای دنیای مادیاند که در برابر خلود و جاودانگی دنیای ارزش‌های معنوی قابل ذکر نمیباشند.» (صحیفه امام، ج21، ص:91)

اکنون و با اوج‌گیری مقاومت مردم فلسطین ونیروهای جبهه مقاومت در برابر جنایات صهیونیست‌ها و متحدانشان که اعتراضات دانشجویان وجوانان در کشورهای غربی علیه این جنایات را در پی داشته، امام خامنه‌ای رهبرمعظم انقلاب اسلامی، در نامه‌ای خطاب به دانشجویان باوجدان حامی مردم فلسطین در دانشگاه‌های امریکا، ضمن ابراز همدلی و همبستگی با اعتراضات ضدصهیونیستی این دانشجویان، آنان را بخشی از جبهه مقاومت دانسته و یادآور شدند: جبهه بزرگ مقاومت در نقطه‌ای دور، با همین ادراک و احساسات امروز شما، سال‌ها است مبارزه می‌کند. هدف این مبارزه، توقف ظلم آشکاری است که یک شبکه تروریست و بی‌رحم به نام «صهیونیست‌ها»، از سال‌ها پیش بر ملت فلسطین وارد ساخته و پس از تصرف کشورشان، آن‌ها را زیر سخت‌ترین فشارها و شکنجه‌ها گذاشته است. نسل‌کشی امروز رژیم آپارتاید صهیونیست، ادامه رفتار بشدت ظالمانه در ده‌ها سال گذشته است «ایشان در بخشی دیگر از این پیام به خاستگاه شکل‌گیری این جبهه اشاره می‌کنند: «جبهه مقاومت» از دل این فضای تاریک و یأس‌آلود سر برآورد و تشکیل دولت «جمهوری اسلامی» در ایران، آن را گسترش و توانایی داد.

با گذشت نزدیک به نیم قرن از دوران شکل‌گیری و پیروزی انقلاب اسلامی، جهان شاهد تبلور ارزش‌های انقلاب در شکل دهی به یک نظام سیاسی قدرتمند و پرچمداری گسترش فرهنگ اسلام در جهان است. اکنون ایران عزیز که در دوران سلطه رژیم ستم شاهی به رغم داشتن ظرفیت‌های بالقوه انسانی و منابع عظیم انرژی و معدنی، محلی از اعراب در جهان نداشت و مردمانش مورد تحقیر قدرت‌های غرب و شرق قرار می‌گرفتند، به رغم تحمل هشت سال جنگ و توطئه‌های گوناگون نظامی و امنیتی دشمنانش به قدرتی منطقه‌ای و حتی جهانی تبدیل و پرچمدار نهضت بیداری و گسترش اسلام و «حمایت وهدایت جبهه مقاومت» در جهان شده است.

ریشه اصلی این تحول را در مرحله اول باید در شاخص‌های مکتب انقلاب جست‌وجو کرد که به دلیل ابتناء به ارزش‌های الهی و اسلامی و هماهنگی با فطرت الهی انسان آن را از دیگر انقلاب‌های جهان متمایز می‌کند و در مرحله دوم هدایت این انقلاب توسط انسان‌های الهی است که تاریخ کمتر نظیر آن را به خود دیده است نکته‌ای که در طول تاریخ انقلاب دوستان ودشمنان انقلاب بارها بر آن تأکید نموده‌اند.

هنری کسینجر نظریه پرداز معروف امریکایی در توصیف ویژگی‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی معترف می‌شود که: «آیت الله خمینی، غرب را با بحران جدی برنامه‌ریزی مواجه کرد، تصمیمات او آن‌چنان رعدآسا بود که مجال هر نوع تفکر و برنامه‌ریزی را از سیاستمداران و نظریه‌پردازان سیاسی می‌گرفت. هیچ‌کس نمی‌توانست تصمیمات او را از پیش حدس بزند، او با معیارهای دیگری، غیر از معیارهای شناخته‌شده در دنیا، سخن می‌گفت و عمل می‌کرد، گویی از جایی دیگر الهام می‌گرفت، دشمنی آیت‌الله خمینی (ره) با غرب، برگرفته از تعالیم الهی او بود. او در دشمنی خود نیز خلوص نیت داشت.»

رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیاناتشان در 14 خرداد 1398 راز و سر تداوم جاودانه جاذبه بی‌نظیر امام راحل را، مختصات شخصیتی و موهبت‌های خدادادی ایشان خواندند و با تشریح ابعاد و اجزای «راه و منطق مقاومت و ایستادگی» به عنوان درس بزرگ امام برای ملت و مسئولان تأکید کردند: این فکر و راه پرجاذبه هر روز بیش از پیش ملت‌ها را به خود جلب می‌کند و ملت ایران و مسئولان نظام نیز این راه روشن الهی را تا رسیدن به نقطه بازدارندگی در همه ابعاد اقتصادی، سیاسی، نظامی، اجتماعی و فرهنگی ادامه خواهند داد. ایشان «پای‌گذاری فکر مقاومت»، «حرکت مقتدرانه و هوشمندانه در این راه» و «گم نکردن هدف» را درس و یادگار بزرگ امام خمینی (ره) برای ملت و مسئولان خواندند و خاطرنشان کردند: این راه عزت آفرین به‌تدریج از مرزهای ایران نیز فراتر رفت و گسترده شد؛ و اکنون جهان شاهد فراگیر شدن این گفتمان است.

تردیدی در این نمی‌توان داشت که شکل گیری، سازمان یابی وحضور میدانی نیروهای جبهه مقاومت در سال‌های اخیر مرهون هدایت‌ها وحمایت‌های رهبر معظم انقلاب است، معظم‌له در نامه خطاب به دانشجویان امریکایی، نوید پیروزی را داده و یادآور می‌شوند: من می‌خواهم به شما اطمینان دهم که امروز وضعیت در حال تغییر است. سرنوشت دیگری در انتظار منطقه حساس غرب آسیا است. بسیاری از وجدان‌ها در مقیاس جهانی بیدار شده و حقیقت در حال آشکار شدن است. جبهه مقاومت هم نیرومند شده و نیرومندتر خواهد شد. تاریخ هم در حال ورق خوردن است.