جمعه 5 بهمن 1403

تحلیل نشریه پاکستانی از تعامل ایران و شورای همکاری خلیج فارس

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تحلیل نشریه پاکستانی از تعامل ایران و شورای همکاری خلیج فارس

اسلام‌آباد - ایرنا - روزنامه پاکستانی «داون» خطاب به اعضای «شورای همکاری خلیج فارس» از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی که مخالف روابط متعادل تهران - دوحه هستند، نوشت: اعراب منطقه باید با خروج از «جبهه ایران‌ستیزی» برای امنیت و ثبات منطقه اقدام کنند.

به گزارش ایرنا، روزنامه انگلیسی زبان داون در سرمقاله روز دوشنبه خود با عنوان «دعوای خلیج فارس حل می‌شود» به تلاش‌های کویت برای تنش‌زدایی میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس و تحریم‌کنندگان قطر پرداخت و نوشت: ادعای سعودی و امارات علیه قطر مبنی بر حمایت از تروریسم ساختگی است و در واقع پشت این ادعا یک داستان طولانی و پیچیده قرار دارد.

در این سرمقاله آمده است: کویت و عمان طی چند مرحله به تنش‌زدایی میان 4 کشور عرب و قطر اقدام کردند، اما کارشکنی عربستان و امارات باعث بی‌نتیجه شدن این اقدامات شد، با این حال اکنون به نظر می‌رسد اعضای شورای همکاری خلیج فارس در مسیر حل اختلافات گام برمی‌دارند.

روزنامه داون پاکستان خطاب به اعراب خلیج فارس به ویژه ریاض و ابوظبی نوشت: امید است که اختلافات به‌زودی برای منافع هماهنگی منطقه‌ای حل شود و نه برای تقویت جبهه‌ای در برابر دولت خاصی مانند جمهوری اسلامی ایران.

به نوشته این روزنامه، باید دید که آیا در ابتکار تنش‌زدایی در خلیج فارس به موضوعات اساسی منجر به اختلاف نظر پرداخته شده است. سعودی‌ها و اماراتی‌ها از قطر عصبانی بودند، زیرا معتقد بودند دوحه نسبت به تهران بسیار نرم است، در واقع قطر رویکرد کمتر مقابله‌آمیز و عمل‌گرایانه‌تری نسبت به ایران اتخاذ کرده است.

روزنامه کویتی «الرای» دیروز به نقل از یک منبع بلندپایه دیپلماتیک نوشت که قرار است در نشست آینده سران شورای همکاری خلیج فارس، کشورهای عربستان، بحرین، امارات و مصر با قطر آشتی کنند.

الرای همچنین افزود که این نشست قرار است در ماه جاری میلادی در بحرین برگزار شود، تا به بیش از سه سال تنش و بحران در روابط قطر با کشورهای عربستان، امارات، بحرین و مصر پایان دهد و صفحه اختلافات بین آنها بسته شود.

عربستان، بحرین، امارات و مصر اواسط خرداد 1396 با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم، روابط خود را با این کشور قطع کردند و مرزهای زمینی، دریایی و هوایی خود را هم به روی دوحه بستند.

این کشورها برای از سرگیری روابط، 13 شرط تعیین کرده بودند، اما قطر با بیان اینکه شروط تعیین شده ناقض حق حاکمیت این کشور است، تاکنون به آن تن نداده است.

*س_برچسب‌ها_س*