پنج‌شنبه 2 مرداد 1404

تدبیر و شجاعت رهبر معظم انقلاب، راز پیروزی در نبرد 12 روزه

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
تدبیر و شجاعت رهبر معظم انقلاب، راز پیروزی در نبرد 12 روزه

حجت الاسلام سید حسن خمینی گفت: مدیریت جنگ و انتخاب اهداف استراتژیک، مانند زدن پایگاه العدید نشان‌دهنده درایت رهبر معظم انقلاب بود.

باشگاه خبرنگاران جوان - با گذشت بیش از یک ماه از شروع جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران، به نظر می‌رسد زمان مناسبی برای بازخوانی و تحلیل اتفاقات اجتماعی و سیاسی آن دوران فرا رسیده باشد. به گواه تمامی متفکران و تحلیلگران، جنگ تحمیلی دوازده‌روزه آزمونی بزرگ برای ملت ایران بود. این جنگ که با هدف تجزیه ایران و فروپاشی اجتماعی طراحی شده بود، اما در نهایت به پیروزی درخشان ایران منجر شد. در همین راستا، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، مهمان برنامه راهبرد در شبکه یک بود. وی در این گفت‌و‌گو که در حسینیه جماران برگزار شد، تأکید کرد که ملت ایران با تکیه بر وحدت ملی، قدرت نظامی و مدیریت هوشمندانه، عزت و اقتدار خود را به جهانیان نشان داده است. او همچنین به ریشه‌های تمدنی و عقیدتی انسجام ملی پرداخت و عوامل پیروزی ایران را تحلیل کرد. در این برنامه، سید حسن خمینی بر لزوم حفظ این انسجام و توجه به طبقات مختلف اجتماعی برای آینده کشور تأکید نمود.

ملت ایران با انسجام ملی، توطئه دشمن را خنثی کرد

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید حسن خمینی اظهار داشت: «آن چیزی که در این دوازده روز خودش را نشان داد، برای همه تحلیلگران چه دوستان و چه دشمنان غیرمنتظره بود. دشمنان روی فروپاشی اجتماعی و تجزیه ایران حساب کرده بودند، اما ملت ایران با انسجام ملی، این توطئه را خنثی کرد. تا وقتی ما با هم هستیم و یک ملتیم، هیچ اتفاق بزرگی نمی‌تواند ما را از پای درآورد. این انسجام، مانند روحی در تن جامعه ماست.»

او ادامه داد: «بازتاب انسجام ملی در رسانه‌ها در کنار دو امر دیگر یعنی حضور به موقع فرمانده کل قوا و نصب فرمانده‌ها و پاسخ قاطع در کمتر از هجده ساعت، این همبستگی را تقویت کردند. امروز نه تنها برنامه‌ریزی دشمن اتفاق نیفتاد بلکه سرمایه اجتماعی جامعه ایران پس از گذراندن سال‌های تلخ خود بالا رفته است. دشمنان ما نقاطی را از جامعه ایران هدف قرار دادند و تحلیل کرده بودند که اشتباه بود.»

وی افزود: «حتی کسانی که ممکن است از نظر فکری با نظام زاویه داشته باشند، در این بحران نشان دادند که ایران برایشان اولویت است. ایرانیان خارج از کشور، با وجود هزینه‌ها و تهدید‌های احتمالی، شجاعانه از وطن دفاع کردند. از کامیون‌داران تا علمای اهل سنت و حتی زندانیان سیاسی، همه در این وحدت نقش داشتند.»

شکاف‌های موضع هدف دشمن در جنگ کارساز نشد

سید حسن خمینی تأکید کرد: «دشمنان ما بر روی شکاف‌های قومیتی، مذهبی، سیاسی، معیشتی، هویتی و بین‌نسلی تمرکز کرده بودند، برای آنها برنامه‌ریزی کرده بودند و فکر می‌کردند این جامعه درآستانه یک جنگ دیگر فرو می‌پاشد. بزرگ‌ترین شکافی که می‌توانست جامعه را از درون متلاشی کند، شکاف معیشتی بود، اما این شکاف در جنگ کارساز نشد، زیرا طبقات محروم نظام را از خود می‌دانند. مسئولان باید نسبت خود را با محرومان بازتعریف کنند و به سمت طبقات محروم حرکت کنند تا این انسجام پایدار بماند و از طرف دیگر مردم نیز باید به مدیران پاسداری از این انسجام اعتماد داشته باشند.»

وی ادامه داد: «باید هرم منزلت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بازتر شود تا همه احساس کنند وطن برای آنهاست و آنها برای وطن. محدودیت‌های غلط باید برداشته شود و گزینش‌ها اصلاح گردد تا همه اقشار در ساختار سیاسی و اجتماعی مشارکت داشته باشند و صاحب حق باشند.»

پاسخ‌های قاطع نظامی، دشمن را به زانو درآورد

سید حسن خمینی گفت: «دست نیرو‌های مسلح ما خالی نبود و پاسخ‌های قاطع در کمتر از هجده ساعت، لرزه بر اندام دشمن انداخت. وجود رهبر معظم انقلاب با تدبیر و شجاعتشان، یکی از بزرگ‌ترین عوامل توفیق بود. مدیریت جنگ و انتخاب اهداف استراتژیک، مانند زدن پایگاه العدید به‌جای درگیری با کشور‌های عربی، نشان‌دهنده درایت ایشان بود. هدف قرار دادن العدید به اندازه تل‌آویو در ابراز قدرت ایران موثر بود و در عین حال قطر که انتخاب شد نیز بازی اسرائیل قرار نگرفت.»

وی افزود: «قدرت موشکی و توانمندی نیرو‌های مسلح، در کنار انسجام ملی، دشمن را وادار به پذیرش صلح از موضع قدرت کرد. این قدرت باید حفظ شود و هر دستی که به سمت تضعیف آن دراز شود، باید قطع گردد.» ایرانیت و اسلامیت، جمهوری و اسلامی همه در هم تنیده‌اند.

خمینی اظهار داشت: «ایرانیت و اسلامیت در هم تنیده‌اند. ایران آن‌جایی است که فرهنگ ایرانی وجود دارد. مردم ایران با عشق به اهل بیت و نام‌گذاری فرزندانشان به نام‌های محمد، علی و فاطمه، هویت و ملیت خود را ساخته‌اند و با آنها زندگی کرده‌اند. مولوی در ایران به دنیا نیامده و در ایران هم از دنیا نرفته ولی مگر غیر از این است که ایرانی است. مولوی، ابن‌سینا و خوارزمی ایرانی‌اند، چون اجزاء فرهنگ ایران‌اند. به همین شکل، امام حسین و امیرالمؤمنین نیز اجزای اصلی تمدن ایرانی هستند.»

استقلال؛ ستون اقتدار ایران

یادگار امام گفت: «استقلال ما یعنی بتوانیم روی پای خودمان بایستیم. اگر قوی نباشیم، لقمه‌ای برای دیگران می‌شویم. در این دوازده روز، هیچ‌کس به ما کمک نکرد و این پیروزی متعلق به خودمان بود. اگر ضعیف باشیم، وجه‌المصالحه دعوا‌های دیگران می‌شویم، همان‌طور که در سوریه شاهد بودیم. قدرت موشکی و توانمندی نیرو‌های مسلح، ستون این استقلالی بود که مشاهده می‌کنیم. اگر این قدرت نبود، انسجام ملی نیز به نتیجه نمی‌رسید. ما نیز باید به مدیریت کشور اعتماد کنیم و از تضعیف آن پرهیز نماییم تا این استقلال حفظ شود.»