یک‌شنبه 4 آذر 1403

تدوین اساسنامه بیماری‌های صعب‌العلاج از افتخارات دولت و مجلس است

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
تدوین اساسنامه بیماری‌های صعب‌العلاج از افتخارات دولت و مجلس است

وزیر بهداشت با اشاره به تلاش دولت ومجلس جهت تدوین اساسنامه بیماری‌های صعب‌العلاج، گفت: در صورت تصویب هیئت دولت، پرداخت خدمات درمانی از جیب مردم، کاهش محسوسی خواهد داشت که از افتخارات دو قوه است.

وزیر بهداشت با اشاره به تلاش دولت ومجلس جهت تدوین اساسنامه بیماری‌های صعب‌العلاج، گفت: در صورت تصویب هیئت دولت، پرداخت خدمات درمانی از جیب مردم، کاهش محسوسی خواهد داشت که از افتخارات دو قوه است.

به گزارش خبرنگار مهر، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح امروز (سه شنبه 31 خرداد) در جریان گزارش کمیسیون بهداشت مجلس در رابطه با بررسی عملکرد دستگاه‌های مسئول در پوشش بیمه همگانی و حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج گفت: بیمه یکی از نکات مهمی است که از طریق آن می‌توان به عدالت اجتماعی دست پیدا کرد، اما در سال‌های گذشته این موضوع مشکلات متعددی داشته است. باید بیمه‌ها را تقویت کنیم تا مشکلات حوزه سلامت تا حدی برطرف شود.

وی افزود: عمده خدمات بیمه به منابعی بازمی گردد که به بیمه اختصاص دارد لذا با توجه به مشکلات دو سال اخیر و حجم زیاد بیماران کرونایی هر بیمارستان بسیاری از منابع خود را صرف درمان این بیماران کرده است از سوی دیگر درآمد اختصاصی بیمارستانی به شدت کاهش یافته و مطالبات مدافعان سلامت که به صورت سه شیفت در این مدت کار کرده اند افزایش داشته است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: مطالبات کنونی بیمه بالغ بر 12 هزار میلیارد تومان است که مقام معظم رهبری اجازه دادند بخشی از اعتبارات از سوی دولت تأمین شود، اما متأسفانه مشکلات هنوز پابرجا هستند و امید داریم با کمک مجلس و کمیسیون بهداشت منابع مذکور امسال تأمین شوند.

عین اللهی تاکید کرد: اعتقاد ما به همگانی شدن بیمه است و این موضوع را از دی ماه سال 1400 با اولویت مناطق محروم و کم برخوردار در دستور کار قرار داده ایم. برای این موضوع آمار سه دهک پایین جامعه را از وزارت تعاون دریافت کرده ایم تا بر اساس آن امکان ارائه خدمات بهتری داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه 95 ردصد مردم کشور امروز تحت پوشش بیمه قرار دارند، گفت: امروز این آمادگی را داریم که همه مردم را تحت پوشش بیمه قرار بدهیم و گام بعد از این نیز افزایش کیفیت خدمات بیمه خواهد بود که اجرای آن به منابع و اعتبارات بازمی گردد. تحقق این هدف افتخاری برای دولت و مجلس خواهد بود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: پرداختی بیمه سلامت در سه دهه پایین جامعه برای بخش بستری 95 درصد و برای بخش سرپایی 80 درصد بوده است که این میزان در افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی به ترتیب به 100 و 85 درصد ارتقا داده شده است.

عین اللهی همچنین با تاکید بر اینکه پیشنهاد پرداخت 70 درصد تعرفه خصوصی و توانبخشی برای بیماران اوتیسم و معلولان بهزیستی را به شورای عالی بیمه داده ایم، گفت: اگر این موضوع در این شورا به تصویب برسد طرح مذکور در یکی از شهرستان‌های محروم به صورت آزمایشی آغاز می‌شود. لازم به ذکر است پیشنهاد تعرفه خدمات خصوصی ناباروری تا سقف 70 درصد را به هیئت دولت داده ایم که پس از تصویب در هیئت دولت اجرایی خواهد شد.

وی ضمن تشکر از مجلس برای اختصاص بودجه به بیماران صعب العلاج گفت: با در نظر گرفتن این بودجه پرداخت مردم کاهش محسوسی خواهد داشت. البته برای اینکه شورای عالی بیمه بتواند پوشش کاملی در بخش خدمات داشته باشد باید منابع آن مشخص شود. این طرح امسال هنوز اجرایی نشده اما هر وقت که لازم باشد بسته‌های ما برای اجرایی شدن آن آماده است تا به سرعت در شورای عالی بیمه بارگذاری شود.

وی با اشاره به اینکه اساسنامه بیماری‌های صعب العلاج تدوین شده است، خاطرنشان کرد: گروه‌های تحت پوشش و نوع ارائه خدمات به آنها مشخص شده و در دستور کار هیئت دولت قرار گرفته است، در صورت تصویب این اساسنامه این موضوع یکی از افتخارات دولت و مجلس در زمینه رفع معضلات بیماران خواهد بود.