شنبه 15 اردیبهشت 1403

تربیت مکتبیِ حاج قاسم، او را «معمار حرم» کرد / توصیه رهبری به مسؤولان ستاد بازسازی عتبات

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
تربیت مکتبیِ حاج قاسم، او را «معمار حرم» کرد / توصیه رهبری به مسؤولان ستاد بازسازی عتبات

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، مراسم رونمایی از کتاب معمار حرم با موضوع نقش حاج قاسم در توسعه و بازسازی عتبات امروز 31 اردیبهشت با حضور جمعی از مدیران این ستاد برگزار شد.

حاج قاسم، مهم‌ترین کار جمهوری اسلامی در خارج از کشور را بازسازی عتبات می‌دانست

حسن پلارک، نایب رئیس هیأت مدیریه ستاد توسعه و بازسازی عتبات با بیان اینکه ثبت و تدوین اقدامات ستاد بازسازی عتبات در تاریخ یکی از دغدغه‌های ما بود، گفت: از نظر حاج قاسم بزرگ‌ترین کار جمهوری اسلامی ایران در عرصه خارجی، فعالیت در بازسازی حرم‌های مطهر است. در سال‌های گذشته، نقش پادشاهان و حاکمان در بازسازی و توسعه عتبات ثبت شده و برای ایرانیان افتخاری رقم زده است.

حسن پلارک

وی افزود: ما در بازسازی عتبات بر حفظ این آثار تأکید داشتیم؛ تا جایی که در طلاکاری گنبد حرم امام علی علیه‌السلام نیز تلاش کردیم همان قطعات و خشت‌ها را به شیوه نوین و البته با حفظ آثار تاریخی آن، بازسازی و نصب کنیم.

پلارک با بیان اینکه در سال‌های گذشته از سردار کرمی خواستیم تا زحمت تدوین خدمات ستاد بازسازی عتبات در عراق را ثبت کند، گفت: آقای کرمی به عنوان مسؤول مرکز پژوهش و نشر آثار ستاد بازسازی عتبات، علی رغم بی‌محبتی‌ها، به خوبی به این امر اهتمام داشتند و آثار را تدوین و مدون کرده و در نهایت این مطالب به بروشور و کتاب تبدیل شد.

وی با اشاره به اینکه کتاب معمار حرم درباره بازسازی و توسعه حرم‌های مطهر در عراق نگاشته شده است، تصریح کرد: در این کتاب به نقش حاج قاسم در بازسازی حرم‌ها اشاره شده که جا دارد به جزییات آن نیز در کتاب‌هایت دیگر پرداخته شود.

توصیه رهبری به مسؤولان ستاد بازسازی عتبات؛ از دولت برای توسعه عتبات کمک نگیرید

نایب رئیس هیأت مدیریه ستاد توسعه و بازسازی عتبات با بیان اینکه تاریخ بازسازی عتبات و نقش جمهوری اسلامی و حضرت آقا در بازسازی حرم‌های مقدس عراق باید تدوین و منتشر شود، خاطر نشان کرد: وقتی محضر رهبر معظم انقلاب رسیدیم، ایشان به نکات جالبی اشاره فرمودند. یکی از نکات این بود که ایشان فرمودند من اگر جای شما بودم سعی می‌کردم از دولت برای توسعه بازسازی عتبات استفاده نکنم. در آن جلسه من متعجب شدم و به رهبر معظم انقلاب گفتم که کار ما سخت شد. با این وجود، از آن روز سعی کردیم به سراغ مردم برویم و از دولت کمکی نخواهیم.

پلارک افزود: آن دوران که حاج قاسم فرمانده نیروی قدس بود، ما با شورای سیاستگذاری ستاد بازسازی عتبات، خدمت رهبر معظم انقلاب رفتیم. در آن دیدار هیچ کدام از مسوولان نیروهای قدس نبودند و‌خود حاج قاسم هم به دلیل مشکلی در این دیدار حضور نداشت. در همان دیدار رهبری فرمودند همه کارهای نیروی قدس تمیز و درست است که این بازسازی عتبات یکی از کارهای نیروی قدس است که باید آن را ارج نهاد. این جمله رهبر معظم انقلاب برای ما خیلی دلنشین بود و انگیزه مضاعف برای ادامه فعالیت به ما داد.

حاج قاسم امنیت را به شرق کشور هدیه داد

مجید نامجو، قائم مقام ستاد بازسازی و توسعه عتبات با بیان اینکه حاج قاسم در دوران جوانی با اقتدار امنیت را به شرق کشور هدیه کرد: گفت: سردار سلیمانی در مقطعی از زمان عملیات‌هایی انجام داد و شرق کشور را امن کرد.

وی با بیان اینکه حاج قاسم برای اینکه جلوی شرارت‌ها را بگیرد، هفت هزار هکتار در جنوب کرمان را در اختیار اشرار قرار داد تا زندگی و معیشت خود را از راه کشاورزی تأمین کنند، افزود: همچنین 300 هزار چاه حفر شده و برای کشاورزی به اشرار داد و اقداماتی برای ایجاد امنیت پایدار در منطقه در نظر گرفت تا اینکه در جنوب کرمان و شرق کشور آرامش بازگشت و دیگر اشراری وجود نداشت که موجب ناامنی شود.

نامجو ادامه داد: وقتی خواستیم برق را به زمین‌ها برسانیم، نیازمند یک میلیارد پول بودیم که یکی از بانک‌ها وامی در اختیار قرار داد و از این طریق برق‌کشی انجام شد. این فقط بخشی از کارهایی است است که سردار سلیمانی در سطح ملی برای جامعه انجام داد.

تربیت مکتبی حاج قاسم سلیمانی، او را معمار حرم کرد

محمدمهدی شاکری با بیان اینکه هیچ کسی از نقش حاج قاسم درباره بازسازی عتبات مطلع نبود تا اینکه در مراسم تودیع و معارفه رووسای قبلی و جدید این موضوع آشکار شد، گفت: کتاب معمار حرم چندین بار ویرایش و حتی بخش‌هایی که مربوط به نیروی قدس بوده، حذف شده است. ممیزی‌ها باعث‌شد ایده کتاب تغییر کند و ما به سمت روایتی برویم که زندگی حاج قاسم از کودکی شروع می‌شود و بعد در نوجوانی و دفاع مقدس ادامه پیدا می‌کند و پس از آن به جایگاه حاج قاسم در نیروی قدس و البته ستاد عتبات اشاره می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ما در این کتاب سعی کردیم تربیت مکتبی حاج قاسم از خانواده را تبیین کنیم، خاطر نشان کرد: در کتاب معمار حرم خواستیم بگوییم این تربیت باعث شد حاج قاسم معمار حرم شود.

شاکری با بیان اینکه در کتاب معمار حرم روایت‌های کم‌تر شنیده شده از اقدامات حاج قاسم در عتبات تدوین شده است، گفت: در این کتاب همچنین به نحوه نامگذاری صحن حضرت زهرا سلام‌الله علیها و اصرار حاج قاسم درباره این نامگذاری این صحن به نام حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها نیز اشاره شده است.

به گزارش فارس، در پایان این مراسم لوح یاد بود کتاب معمار حرم نیز رونمایی شد. کتاب معمار حرم که به نقش شهید سلیمانی در شکل‌گیری ستاد توسعه و بازسازی عتبات می‌پردازد، در 296 صفحه توسط بهنام باقری تدوین و زیر نظر غلامرضا کرمی به همت انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر شده است.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

قاسم سلیمانی

حسن پلارک کتاب معمار حرم حاج قاسم نایب رئیس هیأت مدیریه ستاد توسعه و بازسازی عتبات این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
تربیت مکتبیِ حاج قاسم، او را «معمار حرم» کرد / توصیه رهبری به مسؤولان ستاد بازسازی عتبات 2
تربیت مکتبیِ حاج قاسم، او را «معمار حرم» کرد / توصیه رهبری به مسؤولان ستاد بازسازی عتبات 3
تربیت مکتبیِ حاج قاسم، او را «معمار حرم» کرد / توصیه رهبری به مسؤولان ستاد بازسازی عتبات 4
تربیت مکتبیِ حاج قاسم، او را «معمار حرم» کرد / توصیه رهبری به مسؤولان ستاد بازسازی عتبات 5