جمعه 28 دی 1403

ترکیه قهرمان شد؛ ایران دو نقره و یک برنز گرفت / پایان کار تیم بنا در بلگراد بدون طلا و عنوان چهارمی

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
ترکیه قهرمان شد؛ ایران دو نقره و یک برنز گرفت / پایان کار تیم بنا در بلگراد بدون طلا و عنوان چهارمی

تیم ملی کشتی فرنگی ایران در رتبه چهارم رقابت های جهانی صربستان قرار گرفت.

به گزارش "ورزش سه"، دقایقی پیش، رقابت های کشتی فرنگی قهرمانی جهان در بلگراد صربستان به پایان خود رسید و شاگردان محمد بنا که سال گذشته با کسب 4 مدال طلا و دو مدال برنز به عنوان نایب قهرمانی دست پیدا کرده بودند، امسال و در غیاب روسیه نتوانستند عملکرد خوب سال گذشته خود را تکرار کنند و با کسب 2 مدال نقره، 1 مدال برنز و 81 امتیاز در رتبه چهارم مسابقات قرار گرفتند. محمدرضا گرایی که سال گذشته هم در المپیک هم در جهانی اسلو قهرمان شده بود، در دیدار فینال وزن 67 کیلوگرم مغلوب ماته نمس صربستانی شد تا این بار به مدال نقره بسنده کند. دیگر مدال نقره ایران را هم امین میرزازاده در وزن 130 کیلوگرم به دست آورد که در دیدار پایانی با نتیجه 1 بر1 مقابل قهرمان افسانه ترکیه ای ها یعنی رضا کایالپ شکست خورد. تنها مدال برنز ایران را نیز مدافع عنوان قهرمانی وزن 97 کیلوگرم یعنی محمدهادی ساروی به دست آورد که پس از شکست مجدد مقابل آرتور الکسانیان ارمنستانی در نیمه نهایی، متهان باشار ترکیه ای را از پیش روی برداشت تا به مدال برنز دست پیدا کند. به این ترتیب، هر سه مدال ایران در اوزانی به دست آمد که سال گذشته سکوی قهرمانی آنها نصیب کشورمان شده بود.

علیرضا نجاتی در وزن 63 کیلوگرم و ناصر علیزاده در وزن 87 کیلوگرم به عنوان پنجمی رسیدند و پویا دادمرز نیز در وزن 55 کیلوگرم در رتبه هشتم قرار گرفت. دیگر نمایندگان ایران در این دوره از رقابت ها، مهدی محسن نژاد، محمدرضا مختاری، محمدعلی گرایی و پژمان پشتام بودند که نتوانستند در بین ده نفر برتر وزن خود جای بگیرند. در رده بندی تیمی نیز این تیم ترکیه بود که با کسب 2 مدال طلا، 3 مدال برنز و 125 امتیاز قهرمان شد تا پس از سال های 2006 و 2009 و برای سومین بار بر سکوی اول این رقابت ها قرار بگیرد و به 5 قهرمانی متوالی روسیه پایان دهد. آذربایجانی ها هم 1 مدال طلا، 1 نقره و 3 برنز به دست آوردند تا در رقابتی نزدیک با ترکیه و با 118 امتیاز نایب قهرمان شوند. صربستان میزبان نیز علی رغم اینکه 4 مدال طلا کسب کرد و در یک دوره بیشتر از کل تاریخ خود در این رقابت ها به مدال طلا رسید، به دلیل اینکه تیمی ناقص را روانه مسابقات کرده بود، با 110 امتیاز بر سکوی سومی ایستاد تا برای نخستین بار در بین سه تیم برتر قرار بگیرد. ملی پوشان کشورمان که سال گذشته پس از 7 سال در این رقابت ها به مدال طلا رسیده بودند، این بار نیز دستشان از مدال طلا کوتاه ماند تا با 2 مدال نقره و 1 برنزی که به دست آوردند، 81 امتیازی شده و مانند سال های 2015 و 2019 عنوان چهارم تیمی را به خود اختصاص دهند. قرقیزستانی ها هم که تا کنون موفق به کسب هیچ مدال طلایی در رقابت های کشتی فرنگی قهرمانی جهان نشده بودند، امسال دو مدال طلا به دست آوردند تا با 77 امتیاز به عنوان پنجمی برسند. دیگر مدال طلای این مسابقات را هم ارمنستانی ها از آن خود کردند.

تیم های گرجستان، مجارستان، ازبکستان، ارمنستان و قزاقستان نیز در رتبه های ششم تا دهم این رقابت ها جای گرفتند.

رده بندی انفرادی و تیمی این مسابقات به شرح زیر است:

55 کیلوگرم: 1- الدانیز عزیزلی (آذربایجان) 2- نوگزاری تسورتسومیا (گرجستان) 3- جسوربک اورتیبکوف (ازبکستان) و یو شیوتانی (ژاپن)... 8- پویا دادمرز (ایران) 60 کیلوگرم: 1- ژولومان شارشنبکوف (قرقیزستان) 2- ادموند نازاریان (بلغارستان) 3- آیدوس سلطانگالی (قزاقستان) کنیچیرو فومیتا (ژاپن)... 11- مهدی محسن نژاد (ایران) 63 کیلوگرم: 1- سباستین ناد (صربستان) 2- لری ابولادزه (گرجستان) 3- طالح ممدوف (آذربایجان) و ارباتو تیو (چین) 5- علیرضا نجاتی (ایران) 67 کیلوگرم: 1 - ماته نمس (صربستان) 2- محمدرضا گرایی (ایران) 3- امانتور اسماعیل اف (قرقیزستان) و حسرت جعفراف (آذربایجان) 72 کیلوگرم: 1- علی ارسلان (صربستان) 2- یولوی گنی زاده (آذربایجان) 3- سلجوک کان (ترکیه) و آندری کولیک (اوکراین)... 19- محمدرضا مختاری (ایران) 77 کیلوگرم: 1- آکژول محموداف (قرقیزستان) 2- زولتان لوای (مجارستان) 3- مالخاز آمویان (ارمنستان) و یونس امره باشار (ترکیه)... 16- محمدعلی گرایی (ایران) 82 کیلوگرم: 1- برهان آکبوداک (ترکیه) 2- جالگاسبای بردیموراتوف (ازبکستان) 3- تاماس لوای (مجارستان) و یاروسلاو فیلچاکوف (اوکراین)... 12- پژمان پشتام (ایران) 87 کیلوگرم: 1- زورابی داتوناشویل (صربستان) 2- تورپان بیسلطانوف (دانمارک) 3- علی جنگیز (ترکیه) و داوید لوسونزی (مجارستان) 5- ناصر علیزاده (ایران) 97 کیلوگرم: 1- آرتور الکسانیان (ارمنستان) 2- کیریل میلوف (بلغارستان) 3- محمدهادی ساروی (ایران) و عاریف نیفتولایف (آذربایجان) 130 کیلوگرم: 1- رضا کایالپ (ترکیه) 2- امین میرزازاده (ایران) 3- مانتاس کنیستاتاس (لیتوانی) و آلین الکسیوس سیوراریو (رومانی)

رده بندی تیمی: 1- ترکیه 125 امتیاز 2- آذربایجان 118 امتیاز 3- صربستان 110 امتیاز 4- ایران 81 امتیاز 5- قرقیزستان 77 امتیاز 6- گرجستان 76 امتیاز 7- مجارستان 70 امتیاز 8- ازبکستان 61 امتیاز

ترکیه قهرمان شد؛ ایران دو نقره و یک برنز گرفت / پایان کار تیم بنا در بلگراد بدون طلا و عنوان چهارمی 2
ترکیه قهرمان شد؛ ایران دو نقره و یک برنز گرفت / پایان کار تیم بنا در بلگراد بدون طلا و عنوان چهارمی 3