تشدید بحران اوکراین پس از دعوت این کشور به ناتو
هنری کیسینجر، وزیر خارجه اسبق آمریکا میگوید بحران مربوط به اوکراین پس از دعوت از این کشور برای پیوستن به ناتو تشدید شد.
هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه سابق آمریکا در گفتگو با یک هفته نامه آلمانی گفت که او معتقد است دعوت از اوکراین برای پیوستن به ناتو دلیلی بود که مجموعهای از وقایع را رقم زد و به جنگ روسیه در آن کشور ختم شد.
آمریکا از حمله به خاک روسیه حمایت نمیکند!
تاس گزارش داد، کیسینجر گفت که او جنگ را تأیید نمیکند و از مقاومت اوکراین و غرب در برابر اقدامات روسیه حمایت میکند.
وزیر امور خارجه سابق آمریکا در عین حال گفت: «من فکر نمیکنم همه تقصیرها متوجه پوتین [ولادیمیر رئیس جمهور روسیه] باشد.»
کیسینجر گفت پیش از این نیز قبلاً در سال 2014 درباره دعوت از اوکراین برای پیوستن به ناتو «ابراز تردید جدی» وجود داشته است. به گفته کیسینجر، شروع درخواست اوکراین برای عضویت در ناتو، آغاز یک سری رویدادها بود که به جنگ ختم شد.
پیش از این نیز، کیسینجر در گفتوگو با سیبیاس گفته بود: «معتقدم که بحران اوکراین به نقطه عطف خود نزدیک میشود. حالا که چین به مذاکرات ملحق شده، انتظار میرود که این مذاکرات تا پایان سال به سرانجام برسد.»
وی همچنین در پیشبینی تحولات گفت: نما روند مذاکرات را به بحث خواهیم گذاشت و حتی وارد روند عملی مذاکره میشویم.»
جنگ روسیه و اوکراین که از فوریه پارسال شروع شد، به نقطه عطفی رسیده و صرف نظر از کیسینجر، برخی تحلیلگران پیشبینی کردهاند که مذاکرات صلح بین طرفین با میانجیگری چین اواخر امسال آغاز میشود.
نشریه والاستریتژورنال پیشتر گزارش داده بود که همزمان با تلاش اوکراین برای ضدحملات بهاری که مدتهاست از آن حرف میزند، کشورهای غربی به نقش چین برای کشاندن مسکو پای میز مذاکرات صلح در پایان سال، چشم دوختهاند.
هشدار رئیس سابق موساد درباره نزدیکی ایران با عربستان و مصر
به نوشته این نشریه، تغییر شناختی شرایط و رصد تحولات، چین را به این باور رسانده که نه اوکراین و نه روسیه، هیچکدام قادر نیستند برای مدت نامحدود بجنگند و تمایل پکن نیز برای تحقق نقشش به عنوان میانجی در مذاکرات صلح، باید به بوته آزمایش گذاشته شود!
شیء جینپینگ، رئیس جمهور چین اواخر ماه گذشته در تماسی تلفنی با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفتوگو کرد و عملاً تمایل خود برای ایفای نقش میانجی در مذاکرات صلح را به نمایش گذاشت.
در پاییز سال گذشته نیز هنری کیسینجر دیپلمات کهنه کار آمریکایی گفته بود که زمان حرکت به سمت مذاکرات صلح در اوکراین برای جلوگیری از یک جنگ جهانی دیگر فرا رسیده است، اما دولت کی یف پیشنهادات وی را رد کرده و آن را «مماشات با متجاوز» خواند و افزود که امکان دستیابی به توافقی که متضمن واگذاری قلمرو باشد میسر نیست.
لازم به ذکر است که این دیپلمات کهنه کار در مقالهای که در هفته نامه انگلیسی اسپکتیتور منتشر شد، در تشریح تحولات کنونی در اوکراین نوشت: زمستان باعث توقف عملیات نظامی در مقیاس بزرگ در اوکراین شده است.
کیسینجر در ادامه شرایط کنونی در اوکراین را به وضعیت جنگ جهانی اول در اوت 1916 تشبیه میکند، جایی که کشورهای اصلی غربی درگیر در جنگ جهانی اول به دنبال میانجیگری ایالات متحده برای پایان دادن به جنگ به شیوهای صلح آمیز بودند.
کیسینجر در ادامه از اوکراین به عنوان کشوری یاد کرد که اولین بار در تاریخ مدرن به یک کشور بزرگ در اروپای مرکزی تبدیل شده است و این موضوع را مرهون ایستادگی و مقاومت در برابر نیروهای روسیه دانست.
وزیر خارجه اسبق آمریکا در بخشی از مقاله خود به موضوع ادعایی توسل روسیه به سلاح هستهای در جنگ با اوکراین روی آورد و مدعی شد که جامعه بینالمللی از جمله چین با تهدید روسیه به استفاده از سلاحهای هستهای مخالف است.
--> اخبار مرتبط- اقدام جدید چین برای حل بحران اوکراین
- پیش بینی کیسینجر از خطر جنگ سرد دوم / فاجعهای برای سراسر جهان
- افشاگری زلنسکی درباره دلیل برکناری سفرای اوکراین
- مشکل اصلی پوتین در اوکراین چیست؟
- رایزنی ماکرون و بن سلمان درباره بحران اوکراین
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.