دوشنبه 5 آذر 1403

تشریح آخرین وضعیت ورود قایق‌ها / برداشتن گام نهایی برای ورود

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
تشریح آخرین وضعیت ورود قایق‌ها / برداشتن گام نهایی برای ورود

خزانه دار فدراسیون قایقرانی ضمن تشریح آخرین وضعیت ورود قایق های روئینگ خریداری شده از چین پس از چهار سال اظهار امیدواری کرد که ثبت گمرکی آخرین گام برای ورود قایق ها به تهران باشد.

خزانه دار فدراسیون قایقرانی ضمن تشریح آخرین وضعیت ورود قایق های روئینگ خریداری شده از چین پس از چهار سال اظهار امیدواری کرد که ثبت گمرکی آخرین گام برای ورود قایق ها به تهران باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، فدراسیون قایقرانی ایران سال 96 اقدام به خرید تعداد 34 عدد قایق در رشته روئینگ کرد، اما هزینه آن را کامل پرداخت نکرد تا اینکه در سال 98 مبلغ باقیمانده با مساعدت کمیته ملی المپیک ایران تأمین و در نهایت این قایق‌ها فروردین 99 وارد ایران شد. از همان زمان فدراسیون در تلاش بود تا از شرکت حمل‌ونقل کننده در تهران مجوز ترخیص قایق‌ها را بگیرد و در ادامه روند ترخیص را در قشم پیگیری کند. تلاش آنها بر این بود که قبل از پایان آن سال این کار انجام شود و قایقرانان بتوانند قبل از انتخابی المپیک با قایق‌های جدید تمرین کنند اما بعد از گذشت چهار سال از زمان خرید و یک سال و نیم از ورود آنها این طلسم شکسته نشده است.

با پیگیری فدراسیون تمامی این بدهی‌ها به همراه تسویه حساب دلاری آن با شرکت مربوطه پرداخت شده و تنها مبلغی برای هزینه کانتینرهایی که این قایق‌ها در آنها انبار شده‌اند باقی مانده است.

کش دار شدن مقوله ورود این محموله ورزشی به ایران و گلایه‌های پی در پی فدراسیون قایقرانی به گمرک بارها در رسانه‌ها مطرح شد اما نامه نگاری‌ها و پیگیری‌ها و کاغذبازی و قوانین سخت گیرانه ای همچون قرار گرفتن قایق‌های ورزشی در زمره کالاهای لوکس باعث شد این قایق‌ها نه تنها به تمرینات و مسابقات انتخابی المپیک 2020 نرسیده بلکه به بازی‌های المپیک توکیو هم نرسند.

رئیس فدراسیون قایقرانی تیرماه سال جاری در حاشیه مجمع فدراسیون قایقرانی در مورد تعیین تکلیف ورود قایق‌ها گفت: «نامه موافقت ارسال شده و فردا نماینده ما برای انجام ترخیص به گمرک می‌رود. امیدوارم این اتفاق رخ دهد چون قبلا هم چند بار قرار بود این اتفاق بیفتد. ورزشکار ما هفته آینده عازم توکیو است و نمی‌تواند قایق‌ها را ببیند. باز هم خوشحالم که قایق‌ها به دستمان می‌رسد تا برای بازی‌های آسیایی 2022 آماده شویم. قایق سال 96 خریداری شده و الان که صحبت می‌کنم سال 1400 است. امیدوارم وقتی به دست ما می‌رسند دچار صدمه و آسیب نشده باشد.»

با وجود گذشت نزدیک دو ماه هنوز آن فردایی که قایق‌ها قرار است ترخیص شود نرسیده و همین باعث شد تا سهرابیان در گلایه دیگری از ادامه دار شدن این روند فرسایشی توسط گمرک اظهار امیدواری کند که کمک کنند تا حداقل این قایق‌ها به المپیک 2024 برسند!

ظاهرا بعد از گذشت چهار سال اظهارنامه‌های گمرکی تأیید و ثبت شده و این امیدواری وجود دارد که از هفت خان طی شده تنها یک خان برای ورود قایق‌ها به تهران باقی مانده باشد.

محمد تقی محمدیان خزانه دار فدراسیون قایقرانی که مسئولیت پیگیری ترخیص و مسائل مالی این قایق‌ها را از گمرک بر عهده دارد در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: برای خروج هر کالا باید مرحله ثبت سفارش و اظهار نامه آن ثبت گردد و سپس از گمرک خارج شود. خوشبختانه قایق‌ها روز گذشته در دفتر مقررات صادرات وزارت صنعت معدن تجارت ثبت سفارش شدند. قطعا در این چند روز اگر مشکل دیگری نباشد و کارشناسان مربوط کارها را تسریع کنند می‌توانیم امیدوار باشیم ظرف یک هفته آینده قایق‌ها از قشم ترخیص و به تهران روانه شوند.

وی ادامه داد: این قایق‌ها 34 قایق روئینگ شامل 20 قایق تک نفره و 14 قایق دونفره در بخش‌های سبک وزن و سنگین وزن می‌باشند که از شرکت وینتک چین خرید شده‌اند. در زمانی که ثبت اولیه خرید ما در سال 96 صورت گرفت این قایق‌ها هنوز در خط تولید قرار داشتند و نمی‌شود گفت که سال تولید آنها مربوطه به چهار سال قبل بوده باشد.

وی در تکمیل صحبت‌های خود پیرامون مشخصات این قایق‌ها بیان داشت: این قایق‌ها شامل خود قایق و متعلقات مربوطه است و پارو ندارد چرا که شرکت وینتک پارو تولید نمی‌کند.

خرانه دار فدراسیون قایقرانی بیان کرد: ما در سال‌های قبل برای حضور در مسابقات مختلف از این شرکت قایق اجاره می‌کردیم و به همین واسطه هنگام خرید به ما تخفیف 50 درصدی دادند. ما با یک تخفیف 50 درصدی بیش از 120 هزار دلار صرف خرید این قایق‌های روئینگ کرده ایم که بخشی از آن توسط اسپانسر و بخش عمده‌ای توسط کمک مالی کمیته بین المللی المپیک به کمیته ملی المپیک کشورمان پرداخت شده است.

وی افزود: در حال حاضر از بدهی‌های مانده خرید این قایق‌ها حدود 140 میلیون تومان بابت کانتینرهایی که این کالاها در این مدت در آن قرار داشته‌اند باقیمانده است که 90 میلیون پرداخت شده و تنها 40 تا 50 میلیون باقی مانده که زمان تحویل به تهران تسویه می‌شود.

محمدیان در پاسخ به این سوال که «آیا بعد از گذشته چند سال حمل و در انبار ماندن این قایق‌ها در منطقه‌ای مانند قشم آیا این کالاها سالم به فدراسیون تحویل می‌شوند یا خیر؟» هم گفت: قایق‌ها تا زمان ورود به ایران بیمه بوده اند اما پس از آن مسئولیت شأن تا زمان ترخیص برعهده گمرک می‌باشد. طبق توضیحاتی که به ما داده‌اند داخل کانتینرها از گاز پر می‌شود که این مسئله باعث می‌شود تا دمای داخل کانتینر خنک بماند اما اینکه بعد از گذشت این همه زمان آیا هنوز چنین شرایطی دارد یا نه را نمی دانم. ما تصمیم گرفتیم با توجه به تجربیات قبلی مان و با هدف کاهش آسیب دیدگی کالاها، قایق‌ها را از داخل کانتینر خارج نکنیم و آنها را با همان کانتینرها به تهران حمل کنیم تا احتمال آسیب دیدگی کمتر شود.

وی تصریح کرد: به هر حال اگر مشکلی پیش نیاید تنها یک قدم دیگر تا ورود قایق‌های روئینگ به تهران باقی مانده است.

قایقرانان ایران در تمام این سال‌ها از نبود قایق و فرسوده بوده آنها گلایه داشته‌اند. با وجودیکه شاید طلسم چند ساله شکسته شود و این قایق‌ها در چند روز آینده به تهران برسند باز هم دو سه سالی از مدل‌های جدید قایق‌های دنیا قدیمی تر هستند. اما ورود آنها و پاره شدن گره کور گمرک نوید بخش روزهای خوبی برای پاروزنان کشورمان در مسیر آماده سازی برای حضور در بازی‌های آسیایی سال آینده می‌باشد.