چهارشنبه 7 آذر 1403

تشریح جزئیات سومین دوره جشنواره فعالان دفاع مقدس و مقاومت در فضای مجازی

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
تشریح جزئیات سومین دوره جشنواره فعالان دفاع مقدس و مقاومت در فضای مجازی

مسئول فضای مجازی اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان آذربایجان شرقی گفت: سومین دوره جشنواره فعالان دفاع مقدس و مقاومت در فضای مجازی، امسال به میزبانی استان آذربایجان شرقی برگزار خواهد شد.

به گزارش ایسنا، صمدعلی بیگلو با اشاره به سومین دوره جشنواره فعالان دفاع مقدس و مقاومت در فضای مجازی بیان کرد: این جشنواره امسال به میزبانی استان آذربایجان شرقی برگزار خواهد شد که امیدواریم با مشارکت حداکثری اهالی رسانه، هنرمندان و فعالان عزیز و سایر عزیزان در این عرصه شاهد برگزاری هر چه باشکوه‌تر سومین جشنواره باشیم. پایگاه‌های اطلاع‌رسانی و خبری، پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی، نرم افزارهای کاربردی، هنرها و سرگرمی‌های دیجیتال و بخش آزاد از محورهای سومین جشنواره فعالان دفاع مقدس و مقدس در فضای مجازی عنوان کرد.

وی افزود: نخستین محور جشنواره فعالان دفاع مقدس و مقاومت در فضای مجازی، «پایگاه‌های اطلاع‌رسانی و خبری» است که اصحاب رسانه می‌توانند نشانی URL پایگاه اطلاع‌رسانی و خبری مورد نظر خود را در سامانه جشنواره ثبت کنند. مطالبی در بخش تارنما و وبلاگ‌ها، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری مورد ارزیابی قرار می‌گیرند که تا قبل از پایان مهلت ارسال آثار، منتشر شده باشند و نویسندگان مطالب می‌توانند بیش از یک نفر باشند. همچنین هر پورتال، سایت یا وبلاگ مستقل یا صفحه‌ای از آن‌ها که به موضوع «دفاع مقدس» اختصاص یافته باشد، می‌تواند در جشنواره شرکت کنند و پیام، حجم مطالب، رتبه، کیفیت فنی، کیفیت محتوا و زیبایی بصری و گرافیک مناسب، از جمله معیارهای ارزیابی در بخش پایگاه‌های اطلاع‌رسانی و خبری است.

مسئول فضای مجازی اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آذربایجان شرقی، با بیان اینکه «پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی» دومین محور سومین جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت در فضای مجازی است، خاطرنشان کرد: این محور شامل؛ کانال، گروه، صفحه اختصاصی در شبکه‌های اجتماعی رایج و رسمی کشور (سروش، بیسفون پلاس، گپ، آیگپ، ایتا، بله و...) و همچنین اینستاگرام است که مطلب می‌تواند تألیف یا انتخاب یا اقتباس از منابع دیگر باشد و رعایت حقوق مالکیت به عهده مسئول ارسال اثر است و نویسندگان مطالب و مدیران گروه‌ها می‌توانند بیش از یک نفر باشند که بروزرسانی مستمر تعداد کاربران، تولیدی بودن مطالب، کیفیت محتوا (نگارش، انتخاب عکس و...)، کمیت محتوا (تعداد پست‌ها یا تصاویر و...)، میزان توجه مخاطب (میزان بازدید، محبوبیت (لایک)، جلب مشارکت (کامنت) از معیارهای ارزیابی محور دوم این جشنواره است.

بیگلو، «نرم‌افزارهای کاربردی» را سومین محور در سومین جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت در فضای مجازی دانست و تأکید کرد: اثر ارسالی می‌تواند در قالب اپلیکیشن، نرم‌افزارهای رایانه‌ای و لوح فشرده باشد که بر پایه یکی از پلت‌فرم‌های وب، رایانه، تلفن همراه یا ترکیبی از آن‌ها و سازگار با سیستم عامل‌های ویندوز، اندروید، آی. او. اس و... باشد. از نظر محتوا نیز آثار ارسالی بایستی مرتبط با «دفاع مقدس» در محور نرم‌افزارهای کاربردی باشد. همچنین تنوع پلتفرم (وب، رایانه، تلفن همراه)، قابلیت‌های جانبی (لایک و کامنت)، کاربر پسند بودن (تجربه کاربر)، کیفیت محتوا (کاربردی بودن مطالب یا خدمات)، کیفیت هنری (واسط کاربری)، گستره عرضه (روش‌های عرضه و در اختیار بودن، تعداد دانلود و ریجستر) از معیارهای ارزیابی این بخش، در سومین جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت در فضای مجازی است.

دبیر اجرایی سومین جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت در فضای مجازی ادامه داد: «هنر و سرگرمی‌های دیجیتال» چهارمین محور این جشنواره محسوب می‌شود که در بخش هنرهای دیجیتال انواع مختلف از قبیل؛ پویانمایی، انیمیشن دو بعدی و سه بعدی، استاپ موشن و موشن‌گرافی (حداکثر پنج دقیقه)، اینفوگرافی، گیف استیکر، عکس، عکس‌نوشت، پوستر، طراحی و لوگو و در بخش سرگرمی‌های دیجیتال میز شامل؛ انواع بازی‌های رایانه‌ای، بازدید مجازی مراکز فرهنگی دفاع مقدس، یادمان‌های شهدای گمنام و اماکن مربوط است و کاربر پسند بودن، کیفیت محتوا، گستره عرضه (روش‌های عرضه و در اختیار بودن، تعداد دانلود و ریجستر)، کیفیت هنری، ترکیب‌بندی صحیح و استفاده درست از عناصر بصری، خلاقیت و نوآوری، رعایت اصول و مبانی طراحی و تصویر، گویایی و رسایی پیام را هم می‌توان از معیارهای ارزیابی در محور «هنر و سرگرمی‌های دیجیتال» این جشنواره نام برد.

معاون روابط عمومی و تبلیغات اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آذربایجان شرقی، «بخش آزاد» را پنجمین و آخرین محور سومین جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت در فضای مجازی فوق دانست و بیان کرد: این بخش شامل آثاری است که در هیچ یک از چهار محور عنوان‌شده، قابل ارائه نبوده و لیکن صاحب اثر تشخیص می‌دهد که به دفاع مقدس و مقاومت مرتبط است.

بگلو یادآور شد: مهلت ارسال آثار به سومین جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت در فضای مجازی تا 31 شهریور سال جاری بوده و علاقه‌مندان می‌توانند جهت ثبت نام و ارسال آثار خود، به سایت دبیرخانه جشنواره به نشانی اینترنتی www.defafestival.com مراجعه کرده و یا به کانال‌های جشنواره در فضای مجازی از طریق لینک @defafestival پیام دهند و همچنین می‌توانند آثار خود را به آدرس دبیرخانه استانی به نشانی تبریز - دروازه تهران - تقاطع سردار شهید حمید باکری (هتل مرمر سابق) - انتهای خیابان استاد معین - اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آذربایجان شرقی - معاونت روابط عمومی و تبلیغات، ارسال کنند.

انتهای پیام