تشکیل کمیته ویژه در دولت برای رفع ناترازی برق
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، صمد حسن زاده در بیستمین نشست هیئت نمایندگان اتاق ایران افزود: رئیسجمهور، تیمی متشکل از رئیس صندوق توسعه ملی، وزرای صمت و اقتصاد، روسای سازمان برنامهوبودجه و بانک مرکزی و نمایندهای از اتاق ایران را تعیین کرده تا این گروه، گزارش کارشناسی خود را درباره موانع ایجاد نیروگاههای تجدید پذیر و راهکارهای آن، تا یکشنبه آینده (7 بهمن) به ایشان ارائه دهد.
وی افزود: از آنجا که مشکل ناترازیها برای کشور بسیار مشکلساز شده است، دولت اهتمام ویژهای برای حل این موضوع را در دستور کار قرار داده است که میتوان به تخصیص منابعی از صندوق توسعه ملی برای تأمین سرمایهگذاری در حوزه برق و تأمین زمین مورد نیاز اشاره کرد تا نارساییها در کوتاهترین زمان از بین برود.
حسن زاده با بیان اینکه رئیسجمهور تأکید دارد در تابستان 1404 باید مشکل برق کشور را حل کنیم، گفت: با توجه به مشکلاتی که در حوزه ایجاد نیروگاههای بادی و تجدید پذیر وجود دارد، رئیسجمهور، تیمی متشکل از رئیس صندوق توسعه ملی، وزرای صمت و اقتصاد، روسای سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی و نمایندهای از اتاق ایران را تعیین کردند تا این گروه، ابهامات و نارساییها در مسیر سرمایهگذاری و احداث نیروگاه، تعیین مناطق مناسب از نظر آمایش سرزمینی و ظرفیت تولید انرژی تجدید پذیر و خرید سلولهای خورشیدی از چین و سایر موارد را بررسی کنند و تا یکشنبه آینده (7 بهمن 1403) گزارش نهایی خود را به وی ارائه دهند.
حمایت از کسب و کارها ضروری است حسن زاده با اشاره به وضعیت شامخ (شاخص ارزیابی مدیران) در آذرماه نیز گفت: روند شامخ کل اقتصاد در آذرماه 1403 و همچنین کاهش شامخ صنعت حاوی هشدارهای جدی برای تصمیمسازان اقتصادی کشور است.
رئیس اتاق ایران افزود: کمبود منابع انرژی و قطعی برق، مشکل اصلی بخش تولید بوده و باعث شده است تا بنگاههای تولیدی بسیار پایینتر از ظرفیت خود فعالیت کنند. همچنین شوکهای افزایشی نرخ ارز، هزینه تأمین نهادهها را برای بنگاهها افزایش داده و بیشتر بنگاهها (خصوصاً بنگاههای کوچک و متوسط) با کمبود منابع مالی روبهرو هستند؛ لذا انتظار داریم دولت اقدامات عاجل برای برونرفت از این شرایط را تدبیر کند.
وی در ادامه به رفع تعهد ارزی نیز اشاره کرد و افزود: با راهاندازی مرکز مبادله، اگرچه قیمت ارز افزایش یافته، اما شفافسازی و روانسازی در زمینه رفع تعهد ارزی بهبود یافته و تأمین ارز در مدتزمان کوتاهی اتفاق میافتد که قابلتقدیر است؛ نارساییهایی هنوز وجود دارد و امیدواریم بهزودی مرتفع شوند.
حسن زاده اضافه کرد: وزیر اقتصاد هم وعده داده است از اول بهمن اقداماتی انجام خواهد شد که در زمینه صادرات و رفع تعهد ارزی برای فعالان اقتصادی، کارگشا خواهد بود.