یک‌شنبه 4 آذر 1403

تصفیه‌خانه فولاد مبارکه چند درصد پساب را تصفیه می‌کند؟

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تصفیه‌خانه فولاد مبارکه چند درصد پساب را تصفیه می‌کند؟

راندمان تصفیه‌خانه فولاد مبارکه 90 درصد بوده و قابل استفاده برای صنعت است و 10 درصد آب پرتی دارد که میزان شوری‌اش بالاست و قابل استفاده نیست اما به هر حال آن آب هم جمع‌آوری شده و از دست رفته نیست.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نصر از کارشناسان روابط خارجی فولاد مبارکه اصفهان در جریان بازدید و تور رسانه‌ای معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری که برای خبرنگاران برگزار شد، درباره مشکل کم‌آبی شهر اصفهان و مشکل آب صنایع اظهار کرد: قرار است 200 میلیون متر مکعب آب در سال از دریای عمان به اصفهان منتقل شود که آب مورد نیاز کل صنایع استان اصفهان را تأمین خواهد کرد. سرمایه‌گذار اصلی فولاد مبارکه بوده و البته صنایع دیگر هم هستند اما فعلاً فولاد مبارکه پرداختش را از سال‌های قبل انجام داده است. 500 کیلومتر از این مسیر تاکنون کشیده شده و قرار است فاز اول انتقال آب دریای عمان به اصفهان در بهار سال آینده اتفاق بیفتد.

وی گفت: در نمایشگاهی حضرت آقا سوال فرمودند چه زمانی آب انتقال پیدا می‌کند که دکتر طیب‌نیا قول سه ماهه دادند اما چون آب دریای عمان باید شیرین شود و دستگاه‌های آب شیرین‌کن نصب شود، هزینه انتقال و دستگاه آب شیرین کن هم بایستی درنظر گرفته شود؛ این آب تا به اصفهان برسد متر مکعبی 3 یورو هزینه دارد.

وی افزود: قرار است این آب به صنایع و پالایشگاه‌های استان اصفهان و آنهایی که ارزش افزوده بیشتری دارند اختصاص داده شود و آب بارندگی و رودخانه به بخش کشاورزی اختصاص یابد.

نصر تصریح کرد: آب دریا شور است و اگر آب شوری و سختی بالا داشته باشد باعث خوردگی تجهیزات شده و به آنها آسیب می‌زند. حتی اگر کارخانه در بندرعباس هم ساخته می‌شد نیاز به دستگاه‌های آب شیرین‌کن بود و نمی‌توان برای خنک کردن دستگاه‌ها از آب شور استفاده کرد.

"فولاد مبارکه" چگونه با خریداری فاضلاب شهرستان‌های اطراف اصفهان در "آب" خودکفا شد؟

وی در پاسخ به سوالی درباره پسماندهایی که آب شیرین‌کن‌ها خواهند داشت و باعث آسیب به محیط زیست می‌شود، گفت: سرمایه‌گذاری کار با فولاد مبارکه است و ما تخصصی در‌این‌باره نداریم و باید از سازمان آبفا سوال کرد.

نصر اظهار کرد: فولاد مبارکه یک کارخانه بزرگ است، 28 واحد دارد، 10 واحد نواحی اصلی و 10ناحیه جانبی و پشتیبانی است؛ در شمال آفریقا و آسیا بزرگترین کارخانه فولاسازی هستیم. میزان تولید ذوب آهن 3 میلیون و 200 هزار تن است و تولید تیرآهن، میلگرد و نبشی را انجام می‌دهند و ما ورق‌های فولاد تولید می‌کنیم.

وی گفت: از بدو افتتاح فولاد مبارکه، تصفیه‌خانه متعلق به فولاد مبارکه ساخته شده بود اما به موازات توسعه‌هایی که اجرا شده بود این واحد هم توسعه داشته و به مرحله‌ای رسیده است که جزو بزرگترین واحدهای تصفیه پساب صنعتی در کشور است.

نصر ادامه داد: راندمان این تصفیه‌خانه حدود 90 درصد است یعنی آبی که اینجا می‌آید 90 درصد تصفیه و قابل استفاده برای صنعت است و 10 درصد آب پرتی داریم که میزان شوری‌اش بالاست و قابل استفاده نیست اما به هر حال آن آب را هم جمع‌آوری می‌کنیم و از دست رفته نیست؛ یک بخش خنک‌سازی سرباره‌ها داریم و سرباره‌هایی که از ذوب تخلیه می‌شود و در استخرها تخلیه و بخار از آن بلند می‌شود که خنک سازی این سرباره‌ها را با آبی که نیاز به استاندارد خاصی ندارد انجام می‌دهیم.

وی تصریح کرد: اگر استاندارد خاصی داشته باشد بخشی از سرباره‌ها را در تولید سیمان می‌توان استفاده کرد و اگر استاندارد نداشته باشد در ساخت پوکه‌های ساختمانی برای زیرسازی جاده‌ها و راه و شهرسازی استفاده می‌شود.