سه‌شنبه 6 آذر 1403

تصمیمات غیرکارشناسی چگونه روزهای تلخ پیک پنجم را رقم زد؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تصمیمات غیرکارشناسی چگونه روزهای تلخ پیک پنجم را رقم زد؟

بی توجهی به هشدارها و تذکرات کارشناسان و تصمیم گیری های پر هزینه را باید یکی از ویژگی های اصلی دولت روحانی دانست که نمونه بارز آن در تصمیمات ستاد کرونا در دولت دوازدهم قابل مشاهده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ این روزها سراسر کشور درگیر موج پنجم بیماری کرونا است، رکوردشکنی‌های پی‌درپی آمار ابتلا و موارد فوت ناشی از این ویروس منحوس گواهی بر این است که این موج از بیماری با توجه به اوج گرفتن شیوع کرونای دلتا در کشور به‌شدت همه‌گیر و کشنده‌تر است، از طرفی کاهش سطح رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح جامعه به پایین‌ترین حد خود رسیده است که البته بی‌ارتباط به عادی انگاری شرایط و انفعال دولت گذشته در اتخاذ تصمیمات موثر در ستاد ملی کرونا نیست!

خستگی کادر درمان بعد از بیش از 18 ماه مقابله سنگین و نابرابر با کرونا از یک‌سو و همچنین ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کشور که روزبه‌روز به سمت اشباع شدن پیش می‌روند از سوی دیگر، نشان می‌دهد در کنار کم‌توجهی مردم سیاست‌گذاری‌های ستاد ملی کرونا طی یکسال و نیم گذشته و به‌خصوص در ایام تعطیلات نوروزی سال جاری بسیار ناکارآمد بوده است.

دولت دوازدهم با رها کردن کشور شرایط بسیار بدی از نظر کرونا ایجاد کرد

حجت الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم دلیجان و محلات و عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با دیارآفتاب، با اشاره به طغیان بیماری کرونا گفت: متاسفانه دولت دوازهم با رها کردن کشور شرایط بسیار بدی از نظر کرونا ایجاد کرد و امروز طغیان این بیماری منحوس آسیب های زیادی هم به کشور و هم مردم وارد کرده است.

وی افزود: مدیریت سرعت و اتخاذ تصمیم های کارآمد و عاجل برای عبور از شرایط فعلی کرونا باید مورد توجه دولت سیزدهم باشد.

عضو هیئت رئیسه مجلس اظهار کرد: دولت دوازدهم در مدیریت بیماری کرونا نمره قبولی نگرفت چراکه نه واکسن خریدند و نه اقدامات اثرگذار انجام دادند و حتی در بحث تامین دارو با مشکل جدی مواجه هستیم.

انکار پیک چهارم؛ هموار کردن مسیر تاخت و تاز کرونا

خلاصه شدن تصمیمات ستاد ملی کرونا صرفا در توصیه به سفر نرفتن، باز گذاشتن جاده‌های کشور علیرغم تذکرات کارشناسان و از طرفی عدم برنامه‌ریزی برای مدیریت بازار شب عید و بعضا قرار گرفتن مردم در صف‌های خرید کالا باعث شد تا ویروس کرونا زیر پوست جامعه حرکت موذیانه خود را با جدیت دنبال کند، اینکه چرا شخص رئیس‌جمهور به‌عنوان رئیس ستاد ملی کرونا به‌جای توجه به نظر کارشناسان و اعمال محدودیت‌های الزام‌آور که بعضا به‌راحتی قابل اجر هستند در جلسات این ستاد شروع موج چهارم را هم انکار کرد جای تعجب است.

درحالی‌که روحانی در هفتم فروردین‌ماه سال جاری در جلسه این ستاد اعلام کرد که «پیک کرونا تمام‌شده است!» اما 14 فروردین با یک تغییر موضع 180 درجه‌ای اظهار داشت: «در دو استان، موج چهارم آغازشده و در برخی از استان‌های دیگر نیز اگر مراعات نکنیم ممکن است وارد موج جدید بیماری کرونا شویم!»

اظهارات روحانی درباره احتمال مواجه‌شدن با موج جدید کرونا در حالی صورت گرفت که ستاد ملی مقابله با کرونا به ریاست وی علیرغم تذکرات کارشناسان راه را برای مسافرت‌های نوروزی و فعالیت تورهای گردشگری، هموار کرده بود و همین بی‌تدبیری ستاد ملی کرونا در شروع سال جاری و تعطیلات نوروزی با وجود شیوع کرونای انگلیسی در کشور پیک چهارم بیماری را رقم زد و ظرفیت های بخش درمان را به تحلیل برد، فاجعه ای که در نهایت سراسر کشور را درگیر کرد و بستر را برای تاخت و تاز سهمگین کرونا در پیک پنجم آماده کرد.

درحالی‌که فقط با شکستن زنجیره سرایت می‌توان مانع از اوج گرفتن این بیماری شد نه تنها دولت دوازدهم حتی از ابتدایی ترین ابزارهای در اختیار خود برای دستیابی به این منظور استفاده نکرد بلکه متأسفانه حتی مسئله پرداخت یک میلیارد یورو اعتبار مصوب صندوق توسعه به وزارت بهداشت برای مقابله با کرونا نیز شفاف‌سازی نشد! مبلغی که می توانست در بحث تجهیز مراکز درمانی و همچنین توسعه واکسیناسیون عمومی بسیار گره گشا باشد.

تصمیمات غیرکارشناسانه دولت دوازدهم باعث پیک پنجم کرونا شد

علیرضا نظری نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی و رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی در گفتگو با دیارآفتاب، در خصوص اینکه چه عواملی باعث به وجود آمدن پیک های پی در پی کرونا در کشور شد، گفت: از همان ابتدای شیوع این بیماری، ستاد ملی مبارزه با کرونا تشکیل شد که در این ستاد وزارت بهداشت و درمان به عنوان دبیر حضور داشت.

وی افزود: علی القاعده می بایست نظرات کارشناسانه در این جلسات مورد توجه و مبنای عمل قرار می گرفت که البته در برخی از موارد به آن عمل شد و در برخی دیگر از موارد هم به آن عمل نشد و حتی خلاف آنچه که نظرات کارشناسان بود اقدام شد. نمونه آن را می توان روزهای آغازین سال دانست که علیرغم مخالفت جدی وزیر بهداشت و درمان، رئیس جمهور روحانی اقدام دیگری را در پیش گرفت و با آزاد گذاشتن مسافرت ها موجب شیوع پیک تازه ای از کرونا شد.

با بودجه تخصیصی یک میلیارد یورویی صندوق توسعه ملی میشد تمام مردم را واکسینه کرد

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی ادامه داد: متاسفانه برخی اقدامات مانند نخریدن واکسن توسط دولت با بودجه ای که از صندوق توسعه ملی تخصیص داده شد و هزینه این بودجه با دستور رئیس جمهور جهت خرید ساختمان و بهسازی دانشکده فناوری های نوین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از دیگر دلایل وضعیت این روزهای کشور در خصوص بیماری کروناست. این در حالی است که با یک میلیارد یوروی تخصیص داده شده از صندوق توسعه ملی می شد حدود 170 میلیون دوز واکسن وارد کشور کرد و تمام مردم را واکسینه کرد.

پیک پنجم کرونا؛ اولین چالشی که میراث دولت دوازدهم بود

تجربه اعمال محدودیت‌های تردد و سفر همچون اوایل نوروز 99 ثابت می‌کند که اجرای این سیاست به‌درستی می‌تواند در این زمینه اثرگذار باشد؛ چراکه علیرغم نا آشنا بودن رفتار این ویروس اما این بیماری در نوروز 99 کنترل شد اما دقیقا از همان اواخر فروردین‌ماه سال گذشته که محدودیت‌ها برداشته شد، سفرهای برون‌شهری نیز افزایش یافت و شیوع کرونا نیز گارد صعودی به خود گرفت و پیک های پی در پی را به ثبت رساند.

با این حال متاسفانه بی توجهی به هشدارها و تذکرات کارشناسان و تصمیم گیری های پر هزینه را باید یکی از ویژگی های اصلی دولت روحانی دانست که نمونه بارز آن در تصمیمات ستاد کرونا در دولت دوازدهم قابل مشاهده است آنجا که قصور و تقصیر دولت و مجموعه های تحت هدایت آن عیان است و آنچه امروز به نام پیک پنجم کرونا با آن مواجه هستیم همان چاهی است که از ماه ها قبل و به خصوص با سوءمدیریت دولت و ستاد کرونا در ابتدای سال جاری کشور به سمت و سوی آن سوق داده شد و دولت سیزدهم را در آغاز کار دچار یک چالش بزرگ کرد.

انتهای پیام /

تصمیمات غیرکارشناسی چگونه روزهای تلخ پیک پنجم را رقم زد؟ 2
تصمیمات غیرکارشناسی چگونه روزهای تلخ پیک پنجم را رقم زد؟ 3