شنبه 29 اردیبهشت 1403

تصمیمات کمیسیون مشترک دو کشور در حال پیگیری است

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در نشست خبری مشترک با رئیس‌جمهور زیمبابوه که ظهر امروز به وقت تهران برگزار شد، گفت: ما با آقای رئیس جمهور زیمبابوه در حاشیه نشست سالانه روسای جمهور در سازمان ملل یک دیدار انجام دادیم که نشست خوب و موفقیت آمیزی بود. در این نشست، قرار شد روابط دوجانبه را توسعه دهیم.

رئیس‌جمهور افزود: یکی از موضوعات که در دیدار قبلی مطرح و برای آن تصمیم‌گیری شد، برگزاری کمیسیون مشترک بین دو کشور بود. این کمیسیون با اتخاذ تصمیماتی برگزار شد و این تصمیمات در حال پیگیری است.

عزم و اراده ایران و زیمبابوه برای توسعه روابط در حوزه‌های مختلف

رئیسی گفت: حضورم در هراره که به دعوت آقای رئیس جمهور محترم انجام شد، همراه با استقبال گرم وی و مردم عزیز این منطقه بود. اینجا باید از استقبال پرشور مردم عزیز زیمباوه و استقبال گرم آقای رئیس جمهور کشور دوست تشکر کنم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه پیام حضور ما در زیمبابوه، عزم و اراده دو کشور برای توسعه روابط در حوزه‌های مختلف است، تصریح کرد:‌دو کشور برای توسعه روابط در همه حوزه‌ها اعم از سیاسی، اقتصادی و تجاری و علم و فناوری اراده جدی دارند.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران آماده است با توجه به ظرفیت‌های بسیاری که امروز وجود دارد، همکاری‌های لازم را با کشور دوست زیمبابوه داشته باشد.

پیشرفت همه‌جانبه ملت ایران با وجود تحریم‌ها و تهدیدات مختلف

رئیسی بیان کرد: ملت ما به برکت انقلاب اسلامی، خون شهیدان و راهنمایی‌ها و هدایت‌های رهبری انقلاب اسلامی امام خامنه‌ای (حفظه‌الله) علی رغم همه تحریم‌ها و تهدیدات، توانستند پیشرفت‌های بسیار خوبی در همه حوزه‌ها داشته باشند.

وی افزود: شاید برای دشمن باور کردنی نبود که ایران اسلامی با همه محدودیت‌ها و تحریم‌های ایجاد شده توسط او، این میزان پیشرفت داشته باشد. اما، رهبری به ما آموخته‌اند که می‌توان با اتکال به خداوند و با اعتماد به نفس و توانایی‌های یک ملت، راه پیشرفت را طی کرد و به قله رسید.

عزم ایران برای تعامل با همه کشورهای جهان

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ملت بزرگ ایران با اتکال به خداوند متعال و اعتماد به داشته‌ها و ظرفیت‌هایی بسیاری که خداوند به این ملت عنایت کرده، نیروی انسانی و جوانان پرشور و مصمم مهم‌ترین آن‌هاست، تأکید کرد: ملت ایران با این دارایی‌ها توانسته در مقابل جنگ 8 ساله و توطئه‌ها و فتنه‌های بسیار ایستادگی کند و به جای تسلیم شدن در برابر دشمنان، آن‌ها را به عقب نشینی وادار کند.

رئیسی افزود: ما بنای تعامل با همه کشورها را داریم. اما، این موضوع به چند کشور غربی خلاصه نمی‌شود که گاهی خود را جامعه جهانی می‌نامند. جامعه جهانی عبارت است از همه کشورهایی که در قاره‌های مختلف قرار دارند. ما معتقدیم همچنان که قاره آسیا مهم است، قاره آمریکا نیز اهمیت دارد.

وی گفت: قاره آفریقا یک قاره مهم است که ظرفیت‌های بسیاری دارد که خداوند متعال به مردم این منطقه منابع طبیعی و ذخایر بسیاری مرحمت کرده است که مهم‌ترین آن نیروی انسانی و جوانان با استعداد است که هر کدام از آن‌ها می‌توانند منشأ تحول در هر عرصه‌ای باشند.

مخالفت ایران با تحریم‌ها و یک‌جانبه‌گرایی

رئیس‌جمهور بیان کرد: ما مخالف با تحریم‌ها و یک جانبه‌گرایی هستیم. چرا که معتقدیم امروز تحریم ابزاری همچون ابزار نظامی در اختیار آمریکایی‌هاست که آن را علیه ملت‌ها به کار می‌برند، تحریم نیز یک ابزار مانند ابزار نظامی است. اما آن که در این حین آسیب می‌بیند، ملت‌ها هستند. راه این است که با اتکال به خداوند و اعتماد به داشته‌های بسیار راه پیشرفت را ادامه دهیم.

وی ادامه داد: با پیروزی انقلاب اسلامی احساس مشترک با ملت زیمباوه به وجود آمد که با ما دارای اشتراکات بسیاری هستند که ازجمله خداخواهی، مقابله با استعمار و نیز حق خواهی است.

جوانان ایرانی علوم مختلف را بومی‌سازی کردند

رئیسی با بیان اینکه رئیس جمهور زیمباوه در گزارشی اعلام کرد که گام‌های بسیار خوبی برای پیشرفت این کشور برداشته‌اند که موجب خوشحالی ماست، خاطرنشان کرد: ایران هم شاهد رشد اقتصادی رشد تولید، رشد در ابزار تولید و نیز رشد در علم و فناوری بوده است.

وی افزود: جوانان ما به دانشی دست یافتند که مغرب زمین فکر می‌کرد که این دانش در اختیار اوست در حالی که جمهوری اسلامی در حوزه‌های مختلف پیشرفت داشته و به علوم دست یافته و آن را بومی کرده است. ایران در دانش هسته‌ای، در حوزه نظامی و امور علمی و فن‌آوری به رشد و پیشرفت دست یافته‌است.

توافقات ایران و زیمبابوه برای گسترش همکاری در همه زمینه‌ها

رئیس‌جمهور با اشاره به لزوم افزایش روابط و همکاری‌های میان ایران و زیمبابوه تاکید کرد: معتقدیم ظرفیت‌های بسیار زیادی میان دو کشور وجود دارد. اما، به میزان دوستی میان ما، تجارت افزایش نیافته است و سطح روابط تجاری و اقتصادی ما سطح قابل قبولی نیست.

وی افزود: توافق نامه‌هایی که امروز به امضا رسید و اسنادی که به امضا خواهند رسید، اراده لازم را برای توسعه در تجارت، همکاری در معادن، صدور نیروها و خدمات فنی و مهندسی، صدور خدمات در موضوع معادن که دارای تجربیات بسیاری در آن هستیم را نشان می‌دهد، زیرا ما می‌خواهیم تجربیاتمان را با کشور دوستمان زیمباوه به اشتراک بگذاریم. ما حاضریم این تجربیات را با کشورهای دوستمان در آفریقا به اشتراک بگذاریم.

رئیسی بیان کرد: در حوزه کشاورزی، علم و فناوری می‌توانیم همکاری داشته باشیم و روابط تجاری ما نیز باید توسعه پیداکند. همچنین محصولاتی که در ایران و زیمباوه تولید می‌شود را می‌توان تبادل کرد.

در حال تکمیل...