تصمیم ترامپ برای اقدام علیه چین در ارتباط با هنگکنگ
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در اظهاراتی مداخلهجویانه، دیروز سهشنبه گفت در حال آماده شدن برای اقدام علیه چین در روزهای آتی به دلیل تلاش پکن برای اعمال قانون امنیت ملی هنگکنگ است. به گزارش خبرگزاری «رویترز»، وی در پاسخ به این سوال که آیا در نظر دارد تحریمهایی را علیه چین در ارتباط با مسئله هنگکنگ اعمال کند، گفت: در حال انجام کارهایی...
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در اظهاراتی مداخلهجویانه، دیروز سهشنبه گفت در حال آماده شدن برای اقدام علیه چین در روزهای آتی به دلیل تلاش پکن برای اعمال قانون امنیت ملی هنگکنگ است.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، وی در پاسخ به این سوال که آیا در نظر دارد تحریمهایی را علیه چین در ارتباط با مسئله هنگکنگ اعمال کند، گفت: در حال انجام کارهایی هستیم. فکر کنم برای شما جالب باشند. اما امروز درباره آنها صحبت نخواهم کرد. چیزی است که قبل از آخر هفته (میلادی) درباره آن خواهید شنید.
«هوا، چون یینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین دیروز به دخالتهای آمریکا در امور داخلی این کشور و منطقه هنگکنگ واکنش نشان داد. وی در صفحه توئیتر خود نوشت: «آمریکا چه تعداد قانون در حوزه امنیت ملی دارد؟ اگر آمریکا میتواند درباره تقریبا هرچیز به بهانه امنیت ملی، مصوبه داشته باشد، پس چرا چین نتواند قانونی داشته باشد که مانع فعالیتهای استقلال در هنگکنگ و دیگر جداییطلبان افراطی در بخشهایی از این منطقه شود؟»
این مقام چینی همچنین در توئیت دیگری تصریح کرد: «مقامهای آمریکایی اتهامات اشتباه بسیاری را علیه چین و بر مبنای دانش غلط مطرح کردهاند. بهتر است آنها پیش از حرف زدن، با دقت مطالعه کنند».
«سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه هم از تلاش آمریکا برای فشار بر پکن در مورد پیشنهاد لایحه امنیتی ملی در هنگکنگ انتقاد کرد. به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، لاوروف ضمن انتقاد از دخالت واشنگتن در امور داخلی چین، عنوان کرد که پیشنهاد آمریکا برای ایجاد رسوایی درباره لایحه امنیت ملی هنگکنگ، اعتبار واشنگتن در برابر دیگر کشورها را کم میکند.
وی در ادامه گفت: «این مسائلی که هماکنون آمریکا در مورد هنگکنگ، گزافهگویی میکند به امور داخلی چین مربوط میشود. من فکر نمیکنم که تلاشهای آمریکا برای ایجاد شرایط رسوایی در این مسئله (لایحه امنیت ملی هنگکنگ)، به گفتوگوی (دیگر کشورها) با آمریکا درباره هر موضوعی اعتبار ببخشد.»
دولت آمریکا سال گذشته در پی اقدامی مداخلهجویانه در امور داخلی چین و در راستای حمایت از معترضان هنگکنگی، لایحه «حقوق بشر و دموکراسی هنگکنگ» را به تصویب رساند.
«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا به تازگی نیز در اظهاراتی مداخلهجویانه، مطرح شدن لایحه ملی هنگکنگ از سوی چین را محکوم کرد. وی روز جمعه در بیانیهای نوشت: «ایالات متحده پیشنهاد یکجانبه و خصمانه برای تحمیل لایحه امنیت ملی بر هنگکنگ را محکوم میکند.»
سیاست «یک کشور، دو سیستم» یا سیاست «چین واحد» از سال 1979 تا به امروز موضع رسمی دولتهای جمهوریخواه و دموکرات بوده است و طبق آن واشنگتن هنگکنگ و همچنین تایوان را بخشی از سرزمین اصلی چین میداند هر چند آمریکا در عمل طی سالهای اخیر با اقداماتی از قبیل فروش تسلیحات پایبندی کامل به این سیاست نشان نداده است.