تصمیم دولت برای جایگزینی کارت بانکی به جای کارت سوخت | سهمیه بنزین تغییر می کند؟
عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس گفت: یکی از مزایای جایگزینی کارت بانکی به جای کارت سوخت بنزین، جلوگیری از قرار دادن کارت سوخت یک فرد در اختیار افراد دیگر و ممانعت از خرید و فروش آن است که به معنای مدیریت قاچاق سوخت خواهد بود.
کارت سوخت بنزین در آستانه حذف قرار گرفته است. مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی چندی پیش از اجرای طرح آزمایشی عرضه بنزین از طریق کارت بانکی در یک جایگاه شهر تهران خبر داد. در صورت موفقیتآمیز بودن مراحل آزمایشی، توزیع بنزین از طریق کارت بانکی آغاز خواهد شد آیا تغییری سهمیه بنزین در نیز بوجود می اید؟
امروز عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس گفت: یکی از مزایای جایگزینی کارت بانکی به جای کارت سوخت بنزین، جلوگیری از قرار دادن کارت سوخت یک فرد در اختیار افراد دیگر و ممانعت از خرید و فروش آن است که به معنای مدیریت قاچاق سوخت خواهد بود.
بیشتر بخوانید:طرح انتقال کارت سوخت به کارت بانکی آغاز شد + جزئیات
عبدالعلی رحیمی مظفری در توضیح طرح دولت برای جایگزینی کارت بانکی به جای کارت سوخت بنزین فعلی و شرایط جدید دریافت کارت سوخت را اعلام کرد.، گفت: اگرچه جایگزینی کارت بانکی به جای کارت سوخت یکی از طرحهای مطرح شده ازسوی دولت با هدف ساماندهی وضعیت سوخت در کشور است اما اجرای این طرح هنوز قطعی نشده است اما یکی از مزایای این طرح جلوگیری از قرار دادن کارت سوخت یک فرد در اختیار افراد دیگر و ممانعت از خرید و فروش آن است که به معنای مدیریت قاچاق سوخت خواهد بود.
نماینده مردم سروستان، کوار و خرامه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هدف از ارائه این طرحها توزیع عادلانه بنزین و سوخت در کشور است، ادامه داد: هیچ یک از طرحهای کنونی به توزیع عادلانه بنزین در کشور کمک نکرده لذا باید مسیرهای دیگری را برای دستیابی به نتیجه مدنظر قرار داد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ادامه توضیح داد: براساس این طرح برای کنترل قاچاق سوخت و مشخص شدن اینکه بنزین برداشت شده از جایگاهها دقیقا به مصرف چه فردی میرسد کارتهای سوخت با کارتهای بانکی یکی خواهند شد، درواقع با این روش ضمن ممانعت از قاچاق، جامعه آماری مصرفکننده سوخت نیز مشخص میشود./
بیشتر بخوانید: خبر مهم وزیر نفت درباره حذف کارت سوخت بنزین
چندی پیش مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی چندی پیش از اجرای طرح آزمایشی عرضه سوخت از طریق کارت بانکی در یک جایگاه شهر تهران خبر داد و گفت: برای استفاده از کارت بانکی در توزیع سوخت نیاز به اتصال به شبکه شتاب وجود ندارد و افرادی که کارت بانکی دارند، مانند طرح هدفمندی یارانهها یک شماره حساب در دسترس به عنوان کارت سوخت معرفی میکنند.
مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از اجرای طرح آزمایشی عرضه سوخت از طریق کارت بانکی در یک جایگاه شهر تهران خبر داد و گفت: در صورت موفقیتآمیز بودن مراحل آزمایشی و صدور مجوزها، در مرحله نخست این طرح، توزیع بنزین سوپر از طریق کارت بانکی آغاز خواهد شد.
احمد صادقی گفت: در مرحله نخست، این طرح در یک جایگاه بهصورت پایلوت در شهر تهران اجرایی خواهد شد و در صورت آماده بودن بسترها و دریافت مجوزها و انجام مراحل خوداظهاری از سوی افراد، به سمت عرضه بنزین سوپر با کارت مغناطیسی در دیگر جایگاهها خواهیم رفت.
وی با اشاره به اینکه عرضه بنزین سوپر فعلاً از طریق کارت آزاد انجام میشود، تأکید کرد: در حوزه توزیع سوخت نرخ اول، بستر ارتباطی ما باید برخط (آنلاین) باشد و اگر برخط نباشد، قطعاً استفاده از کارت بانکی چالشبرانگیز است.
مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: برای استفاده از کارت بانکی در توزیع سوخت نیاز به اتصال به شبکه شتاب وجود ندارد و افرادی که کارت بانکی دارند، مانند طرح هدفمندی یارانهها یک شماره حساب در دسترس به عنوان کارت سوخت معرفی میکنند.
صادقی افزود: سامانه هوشمند سوخت یک شبکه مستقل از سایر سامانهها است که هیچ ارتباطی با پایگاه داده دیگر سامانهها ندارد و فقط از کارت بانکی، برای توزیع سوخت استفاده میشود.
وی با اشاره به این که در توزیع سوخت کشور، خودمان را به یک راهحل منحصر نکردهایم، گفت: سامانه هوشمند سوخت مزیت آفلاین بودن را دارد که سایر این کارتها این مزیت را ندارند و هیچکدام از اینها بهطور کامل جایگزین کارت هوشمند سوخت نخواهد شد.
مدیر سامانه هوشمند سوخت کشور بیان کرد: بسیاری از جایگاههای سوخت در نقاط دورافتاده هستند که با توجه به آفلاین بودن سامانه هوشمند سوخت امکان توزیع سوخت در صورت قطعی هم وجود دارد، اما با توجه به آنلاین بودن شبکه بانکی، در صورت قطعی، در عمل جایگاه غیر عملیاتی میشود و به همین دلیل فعلاً تنها توزیع بنزین سوپر از طریق کارت بانکی در دستور قرار گرفته است.
صادقی امکان کپیبرداری از کارتهای بانکی را از دیگر موانع این طرح اعلام کرد و افزود: این در حالی است که کارت هوشمند سوخت به هیچوجه امکان کپیبرداری ندارد. در این زمینه هم باید رایزنیهایی انجام شود تا راهحلهای اساسی برای این موضوع پیدا کنیم، اما همه این موانع، باعث نشده است به این سمت حرکت نکنیم و توزیع سوخت از طریق کارت بانکی یکی از طرحهای اولویتداری است که در حال پیگیری و پیادهسازی آن هستیم.
وی درباره روند پیشرفت این پروژه گفت: کدنویسی این طرح در حال اتمام است و در حال رفع چالشهای طرح و هماهنگی با دیگر دستگاهها هستیم.
مدیر سامانه هوشمند سوخت کشور تأکید کرد: با توجه به موانع تأمین تراشههای کارت بانکی، این طرح نقش مهمی در کاهش هزینههای ارزی و رفع محدودیتهای این حوزه خواهد داشت. هر تراشه بسته به نوع آن حدود یک دلار قیمت دارد که هزینه حمل و ثبتنام، صدور دوباره و توزیع آن نیز وجود دارد که با استفاده از کارت بانکی، در تمامی این هزینهها و زمان صرفشده برای تولید و توزیع کارت سوخت صرفهجویی خواهد شد.
صادقی با اشاره به اینکه شرکت پژوهش و توسعه ناجی هزینه ثبتنام و شرکت پست، هزینه توزیع آن را بهعهده دارند، گفت: هزینه تعمیر و نگهداشت، پالایش دادهها و شخصیسازی کارتها نیز از دیگر هزینههای جانبی صدور کارت سوخت است که مجموع همه این موارد از بهای دریافتی بابت ثبتنام کارت سوخت بیشتر است.
هم اکنون دیگران می خوانند
-
استفاده زنان از موتورسیکلت به عنوان مسافر ممنوع شد
-
چک شدن پیامهای مردم در پیام رسان داخلی! / «بله» تایید کرد
-
در گیلان چه خبر است / انتشار فیلم های ضد اخلاقی مسئولان محلی صحت دارد؟
-
جنجال تازه رعنا رحیم پور با ادعاهای عجیب درباره وضعیت حجاب در ایران
-
یک اتفاق نگران کننده در آموزش و پرورش / سایه شوم بر سر دانش آموزان
-
فروش فیلترشکن سخت شد / طراحی سامانه مقابله با فروش فیلترشکن
-
حمله خونین به یک مداح و سه نفر همراه + عکس