تصویب بودجه 5 هزار میلیارد تومانی تعرفه گذاری خدمات پرستاری
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، محمد میرزابیگی، رئیس سازمان نظام پرستاری بیان داشت: همانطور که چند روز قبل اعلام کردم با رایزنی طولانی مدت سازمان نظام پرستاری و هیات مدیره های نظام پرستاری با نمایندگان مجلس به خصوص اعضای کمیسیون بهداشت و درمان و کمیسیون تلفیق مجلس، بودجه پنج هزار میلیارد تومانی برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در کمیسیون تلفیق مجلس تصویب شد.
وی با اشاره به اینکه این اعتبار با رایزنیهای گسترده سازمان نظام پرستاری با مجلس از سرجمع بودجههای دولت گرفته شد، افزود: با وجود تاکید مقام معظم رهبری و دستور مستقیم رئیس جمهوری اما سازمان برنامه هیچ بودجه ای نه برای اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری و نه سایر مسایل مدنظر ایشان؛ در لایحه بودجه دولت قرار نداده بود و از این جهت جای گله مندی از سازمان برنامه و بودجه وجود دارد.
میرزابیگی گفت: تحقق و تصویب این بودجه به طور مستقیم نتیجه تلاشها و رایزنیهای سازمان نظام پرستاری وهیات مدیره های فعال ما با مجلس و همینطور تشکیل کمیته کاری با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و رایزنی گسترده با کمیسیون تلفیق مجلس است و انصافا نمایندگان کمیسیون بهداشت در کمیسیون تلفیق و به ویژه نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس که عضو کمیسیون تلفیق و نماینده کمیسیون بهداشت در شورای عالی نظام پرستاری است، همکاری بی نظیر و تحسین برانگیزی داشتند.
وی ادامه داد: البته سازمان نظام پرستاری سه پیشنهاد را با همکاری کمیته کاری با کمیسیون بهداشت و درمان به مجلس برده بود و علاوه بر اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، موضوع اجرای فوق العاده خاص و تبدیل وضعیت هم دنبال شد که دو موضوع دیگرهمچنان از طریق مجلس؛ دولت وستاد ملی کرونا در حال پیگیری است و حتما تا حصول نتیجه نهایی این موارد را نیز پیگیری میکنیم و البته از سازمان برنامه و بودجه شدیدا گلهمندیم و اگر رویکرد خود به نظام سلامت ومدافعین جان برکف را اصلاح نکند؛ با عکس العمل قطعی مدافعین سلامت روبرو خواهند شد. زیرا با وجود توصیه مقام معظم رهبری و دستور مستقیم رئیس جمهوری، و پیگیری های مکرر وجلسات مداوم اما نه تنها الزامات و بودجه این موارد را در لایحه بودجه ندادند. بلکه درکمیسیون تلفیق از هر گونه مخالفت وسنگ اندازی ابایی نداشتند.
میرزابیگی افزود: با وجود این، با پیگیری مصرانه و مستقیم سازمان وهیات مدیره های عزیزمان با نمایندگان مجلس و همچنین رایزنیهای معاونت و حوزه امور مجلس نظام پرستاری با نمایندگان تلفیق مجلس، این مهم؛ علیرغم مخالفت نماینده سازمان برنامه و بودجه درکمیسیون تلفیق به نتیجه رسید.
تصمیمات جدید برای تحقق فوقالعاده خاص و تبدیل وضعیت
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: در مورد دو خواسته دیگر یعنی فوق العاده خاص و تبدیل وضعیت نیز با جدیت در حال پیگیری هستیم و با مشورت اعضای شورای عالی و روسای هیئت مدیرهها و صاحبنظران پرستاری اگر؛ بزودی ودرمدت معقول که بودجه در مجلس است؛ سازمان برنامه همراه نشود؛ ممکن است تصمیمات جدیدی برای تحقق این مطالبات بگیریم و بی شک به هیچ عنوان از این خواستههای بحق پرستاران نمیگذریم و حتما تا حصول نتیجه موضوع را پیگیری میکنیم. بیتوجهی سازمان برنامه به دستور رئیس جمهوری
وی افزود: در مورد تبدیل وضعیت نیروهای غیر رسمی با رایزنی های انجام شده، مصوبه کمیسیون بهداشت و درمان برای کمیسیون تلفیق موجود است اما در این میان آنچه جای تعجب دارد، این است که سازمان برنامه و بودجه دراین شرایط کرونایی؛ نه برای دستور رئیس جمهوری در روز پرستار مبنی بر تبدیل وضعیت و فوقالعاده خاص نیروهای مدافع سلامت و نه برای انگیزه خدمتی مدافعین سلامت ازجان گذشته ارزشی قائل نبوده است.
میرزابیگی گفت: رئیس جمهوری صراحتا در مراسم روز پرستار در خرم آباد، دستور رسیدگی به خواستههای پرستاران از جمله فوق العاده خاص و تبدیل وضعیت پرستاران دادند و معاون اجرایی خود را مامور رسیدگی به این مسئله کردند اما سازمان برنامه و بودجه بدون اعتنا به دستور رئیس جمهوری؛ شرایط کرونایی کشور؛ پیک ششم؛ و انگیزه وروحیه خدمتی جان برکفان نظام سلامت نه تنها این موارد را در لایحه بودجه نیاورد بلکه علیه مواضع رئیس جمهوری موضع گیری کرد و علنا درکمیسیون تلفیق مخالفت بی سابقه ای کرد.
وی افزود: از سه پیشنهاد مشترک سازمان وکمیسیون بهداشت، به تلفیق فعلا پنج هزار میلیارد تومان برای قانون تعرفه گذاری تصویب شد و برای دو پیشنهاد دیگر هنوز و در حال رایزنی و پیگیری هستیم.
فعالیت کمیسیون تلفیق تمام نشده و علاوه برآن برای صحن مجلس وبغیر ازمجلس؛ در ستاد ملی کرونا هم جای امیدواری وجود دارد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری تاکید کرد: امیدواریم سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت نقش جدی و عملیاتی خود را در اجرای دستورات رئیس جمهوری با پیگیری دو موضوع مهم بعدی شامل تبدیل وضعیت نیروهای غیر رسمی و پرداخت فوق العاده خاص به مدافعان سلامت نشان دهند؛ زیرا گله مندی پرستاران و مدافعان سلامت مبنی بر اینکه این دو مجموعه بودجه لازم برای اجرای این دستورات را در لایحه بودجه نیاوردند، همچنان باقی است.
میرزابیگی درباره تاثیر اجرای قانون تعرفه گذاری و اختصاص پنج هزار میلیارد تومانی در زندگی پرستاران گفت: اجرای این قانون به عنوان یکی از مبانی مهم هویت و استقلال حرفه ای پرستاری اجرا می شود و از نظر افزایش هویت واقتدار حرفه ای، ساماندهی و افزایش کارانه پرستاران کاملا محسوس خواهد بود و حدود 25 درصد به درآمد آنان اضافه خواهد کرد.
وی افزود: کارانه پرستاران تاکنون علاوه بر عدم برخورداری از مبانی هویتی؛ از نظر منابع مالی نیز ساماندهی مناسبی نداشت و با اجرای قانون تعرفه گذاری از محل درآمد خود پرستاران به آنان پرداخت خواهد شد و به کارانه های پرستاران اضافه می شود و با توجه به اینکه ضرایب کای خدمات پرستاران مانند سایر گروه های پروانه دار تصویب شد در سالهای آینده نیز افزایش سالانه تعرفه خدمات همانند سایر گروه های پروانه دار فعال در نظام سلامت خواهد بود و این بودجه به عنوان پایه گذاری مبنای یک کار مادام العمر برای پرستاران است.
انتهای پیام /