چهارشنبه 3 بهمن 1403

تصویب قانون رفع تعهد ارزی از صادرات صنایع دستی

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران از یزد، مریم جلالی در نشست با استاندار و در جمع فعالان صنایع‌دستی یزد اظهار داشت: مردم و فعالان هنری در یزد همواره مطالبه پیشبردانه دارند، برای ما بسیار مهم است که به مباحث و موضوعات با چه کارکرد و رویکردی نگاه کنیم.

معاون صنایع‌دستی کشور افزود: در طی این سال‌ها در مسئله صنایع‌دستی تنها به وصف پرداخته می‌شد، ظرفیت شناسی در صنایع‌دستی باید به‌تفصیل و توسعه برسد، صنایع‌دستی در این روزگار به همگرایی، هم‌افزایی و هم جوششی نیاز دارد، همچنین این امر جدای از حوزه سیاسی نیست.

او اضافه کرد: صنایع‌دستی یک امر فرا بخشی است؛ اگر سه عنصر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جدا از هم کار شود به نتیجه نخواهیم رسید.

جلالی با تأکید بر ضرورت تمرکززدایی و توجه به اقتصاد هویت بنیان در صنایع‌دستی، با مشارکت مردم در جهش تولید گفت: با توجه به شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم، به‌راحتی می‌توانیم امسال همگرایی ایجاد کنیم.

او ادامه داد: در تلاش هستیم از مطالبه شکلی و عادی به تشکیل زنجیره ارزش و لبخند تحولی در صنایع‌دستی برسیم، و از فضای کلی و ارتقای فرآیندی خواهیم رسید.

جلالی در ادامه گفت: متأسفانه در تفسیر برخی قوانین و فقدان نگاه کامل و شامل دچار مشکل و موانع هستیم، که در این خصوص تلاش زیادی برای مستثنی نمودن صنایع‌دستی در بسیاری از قوانین شده است.

معاون صنایع‌دستی کشور با تأکید بر تقویت زیست‌بوم صنایع‌دستی با توجه به‌ضرورت همگرایی توسط همه دستگاه‌ها افزود: در این رابطه به مشارکت فعال‌تر مراکز آموزش عالی، آموزش‌وپرورش و سایر حوزه‌ها نیاز است.

او خاطرنشان کرد: همه اقشار مردم می‌توانند در تولید صنایع‌دستی مشارکت و نقش‌آفرینی کنند و شعار سال را محقق کنند.

جلالی با اشاره به اجرای طرح‌های گردشگری تجربه محور گفت: این اقدام کارکرد خود را به‌خوبی پیداکرده است.

معاون صنایع‌دستی کشور به قوانین تسهیل‌گرانه درزمینه صنایع‌دستی اشاره کرد و گفت: برای صنایع‌دستی، رفع تعهد ارزی و برداشتن سقف صادرات فلزات گران‌بها تلاش شد، لذا در آیین‌نامه صادرات، بازگشت ارز صنایع‌دستی مستثنا شدند و فلزات گران‌بها نیز 20 درصد است، درزمینه سفال و بافت‌های دستی نیز تعهد ارزی صفر است.

او گفت: با تسهیل امر صادرات در حال حاضر نیاز است در حوزه‌های بسته‌بندی، استانداردسازی قیمت، کیفیت، میزان تولید و تأمین سرمایه همچنان مشکلاتی وجود دارد.

جلالی در خصوص تشکیل زنجیره ارزش‌افزوده تولید محصولات صنایع‌دستی گفت: زنجیره ارزش‌افزوده‌ای که در یزد شکل‌گرفته است پوشاک، گردشگری و صنایع‌دستی است، برای توسعه بهتر فعالیت‌ها نیاز به تشکل‌ها بوده و نظام جامع انجمن‌های فرایندی نیز شکل‌گرفته است.

معاون صنایع‌دستی کشور ادامه داد: انجمن‌های صنایع‌دستی باید فعال‌تر شوند و دولتی شدن برای صنایع‌دستی بسیار سم است، عضله صنایع‌دستی با حمایت‌های کورکورانه توانمند نمی‌شود.

او به اتصال هشت هزار نفر از فعالان صنایع‌دستی و دو هزار راهنمایان تور گردشگری به بیمه تأمین اجتماعی خبر داد و گفت: اتصال فعالان به بیمه تأمین اجتماعی مسکن است و درمان دائمی توانمندشدن افراد است.

جلالی گفت: درزمینه ثبت شهرهای ملی و جهانی تلاش داریم، اگر در گستره جهانی اتفاق خاصی رقم بخورد نیاز است که اقدام مسئولان جامع باشد و همه شهروندان یزدی نیز در این امر مسئولیت جدیدی و بیشتری دارند.

مهران فاطمی استاندار یزد در این نشست از اعطای تسهیلات با محوریت سرمایه در گردش از محل تسهیلات تبصره‌ای خبر داد و اظهار کرد: امسال از محل تبصره‌ها سهم قابل‌توجهی متناسب با نیاز موجود برای صنایع‌دستی قرار خواهیم داد و مقدار مناسبی از تسهیلات امسال به بخش صنایع‌دستی اختصاص می‌یابد.

استاندار یزد بابیان اینکه در راه‌اندازی اتحادیه و صنف صنایع‌دستی هیچ خلل قانونی وجود ندارد، گفت: بر اساس فرآیندهای موجود، فعالان صنایع‌دستی استان می‌توانند اتحادیه و صنف صنایع‌دستی را در استان یزد راه‌اندازی کرده و مطالبات این بخش را دنبال کنند. او گفت: اقتصاد هویت بنیان یعنی اقتصاد ما باید امضای شخصی خود را داشته باشد، جهانی‌شدن‌ها سعی دارد که اصالت هرکجا را نشان دهد، صنایع‌دستی ما هستند که هویت‌ها و اصالت‌ها را حفظ می‌کنند.

فاطمی با اشاره به اینکه اقتصاد هویت بنیان و دانش‌بنیان شدن صنایع‌دستی بسیار مهم است، گفت: این نکته راهبردی باید در سند راهبردی یزد نوین استان بنشیند، اقتصادی که در یک استان شکل می‌گیرد باید فرهنگ آن را پشتیانی کند و نباید منجر به گسست شود.

او ادامه داد: صنایع‌دستی هویت بنیان سفیر فرهنگی ایران و یزد هستند، پیشنهاد و تأکید ویژه داریم تا در پروازهای شرکت یزد ایر از لوگوی زیبای فیروزه‌ای و سایر طراحی‌های صنایع‌دستی استفاده شود و تمام وسایل و الزامات این پروازهای، در تم صندلی‌ها، بلیت و... توجه شود. استاندار یزد در ادامه بر ارتقا عملکردی و تکمیل زنجیره ارزش تأکید کرد و گفت: یکی از مسائل مهم دیگر در بازار صنایع‌دستی، خانواده صنایع استان یزد هستند که جمعیت اشتغال بالایی را دارند و صنایع می‌توانند در هدایای سالانه خود بخش قابل‌توجهی از حمایت خود را به صنایع‌دستی معطوف کنند.

علی‌اکبر عزیزی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد در این نشست با اشاره به برگزاری پانزدهمین جشنواره صنایع‌دستی در استان یزد، گفت: صنایع‌دستی ما جزئی مهمی از هویت و فرهنگ اصیل ما هستند.

عزیزی گفت: سه ضلع میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی باید به‌طورجدی در کنار هم باشند و هرکدام باید با یک نگاه ویژه‌ای پیگیری و اجرا شوند. معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد، گفت: متأسفانه فعالان حوزه صنایع‌دستی آینده روشن و پررونقی نمی‌بینند و این سبب شده است در مسیر حرکتشان تردید داشته باشند.

عزیزی تصریح کرد: صنایع‌دستی برای ما حکم فرهنگ، هویت و اصالت دارد، حمایت از صنایع‌دستی حمایت از تولید داخلی است، این اصالت‌ها بازندگی، پوست و گوشت ما آمیخته‌شده است.

او در ادامه با تأکید بر اینکه برنامه‌ها و پیشنهادات ارائه‌شده به‌صورت ویژه در دستور کار وزارتخانه باشد، گفت: لازم است زنجیره تکمیلی در حوزه فعالیت صنایع‌دستی و هندلینگ صنایع‌دستی راه‌اندازی شود تا فعالین صنایع‌دستی در حوزه‌های مختلف یک ارتباط کاملی و محکمی با یکدیگر تشکیل داده، پشتیبانی شوند و به رونق برسند.

معاون استاندار یزد گفت: تشکیل نمایشگاه‌های مختلف داخلی، خارجی و بین‌المللی باید اتفاق بیفتد، تا حلقه‌های اشتراک صنایع‌دستی شکل بگیرد و صنایع‌دستی ما جایگاه خود را بیایند و با هویت ایرانی اسلامی، با برند و فرهنگ قوی یزد در سطح کشور و بین‌الملل پیدا کنند.

عزیزی با اشاره به شعار سال "جهش تولید با مشارکت مردم" گفت: صنایع‌دستی در دستان مردم است و ما می‌توانیم برای رونق و جهش تولید از ظرفیت فعال صنایع‌دستی استفاده ببریم.